Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi - Şehitler İçin Taziye Çadırı Kuruldu - Muş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Milli İrade şehitleri adıyla kurulan taziye çadırı

Kuran okunması ve dua edilmesi

Vali Seddar Yavuz'un konuşması

Belediye Başkanı Feyat Asya'nın konuşması

Mülki Erkan'ın taziyeleri kabul etmesi FETÖ'nün darbe girişimi

Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için taziye çadırı kuruldu

Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişiminde hayatını kaybeden şehit için "Milli İrade Taziye Çadırı" kuruldu.

Belediye Meydanı'nda kurulan çadırda taziyeleri kabul eden Vali Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada, darbe girişiminin Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçeceğini ve yüzyıllarca unutulmayacağını söyledi.

Yavuz, "Bizi en fazla üzen şey peygamber ocağı olarak bildiğimiz bir kuruluşun içerisine sızmış hainlerin bu milletin kendilerine verdikleri imkanları millete karşı yönlendirip acımasızca onları katletmesidir." diye konuştu.

"Biz bu devleti, bu vatanı hep şüheda kanıyla sulayarak kurduk ve bu vatana bütün canlarımız da feda olsun." diyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Hep peygamber ocağı kabul ettiğimiz ve bütün imkanlarını esirgemediğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimize sızmış bu hainler milletimize saldırmaktan, onları katletmekten geri durmadılar. Demek ki, bizi üzen kısmı bu ama bir o kadar sevindiren kısmı da peygamber ocağındaki silahlı kuvvetlerimizin şerefli mensuplarının buna dimdik direnmesi, emniyet teşkilatımızın kahramanca mücadele etmesi ve en önemlisi de halkımızın, 79 milyonun siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun sokağa dökülmüş olmasıdır. İşte bu anlayış gerçekten takdire şayandır."

Darbe olduğu saatlerden itibaren hep ortadaki ihanet ve katliamı silahlı kuvvetlere mal edilmemesi gerektiğini hatırlattıklarını belirten Yavuz, "Çünkü ordumuz bizim göz bebeğimiz ve ordumuzu göz bebeğimiz gibi, gözümüz gibi korumalıyız. Ancak bu ihaneti gerçekleştirenleri de cezalandıracağız." dedi.

Hukuksuzluğa asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun bedeli eğer bizim canımızsa, kellemizse açıkçası bu akşam bunları vermeye hazırız. Biz özellikle kamu görevlilerini doğru seçmeliyiz. Kamu görevlileri devletin memuru olmalıdır. Biz ancak milletten yetkisini almış hükümetten ve devletten talimat almalıyız. Bundan çıkaracağımız ders budur. Yoksa bu sahtekar Pensilvanya hocasından talimat alırsanız bu milleti bu hale getirirsiniz. Demek ki sıfatı ne olursa olsun kişilerin söylediklerine değil yaptıklarına dikkat etmemiz gerekiyor. O yüzden herkes çok iyi hatip, çok iyi konuşan olabilir ama önemli olan yaptıklarıdır. Çok iyi konuşan, ar etmeyen veya tersini yapan bir grupla karşı karşıyayız."

FETÖ'nün bütün devlet kurumlarını çalışamaz hale getirdiğini ifade eden Yavuz, bu çeteye karşı siyasi görüş ne olursa olsun mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi. Yavuz, ""Bunların kamudan ilişkisi kesinlikle kesilmelidir. Makamı, mevkisi, rütbesi ne olursa olsun kapının önüne konulmalıdır. Bu hesap sorulmalıdır ve bunu biz defaatle söylüyorduk." şeklinde konuştu.

"Nöbete devam edeceğiz"

Belediye Başkanı Feyat Asya da 15 Temmuz'da meydanları hınca hınç dolduran halkın milli iradeye sahip çıktığını söyledi.

Demokrasi nöbetlerini aralıksız tutmaya devam edeceklerini aktaran Asya, "Bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için bu nöbetini tutuyoruz. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlere 'İş bitmiştir, herkes evine gidebilir' demeyene kadar çoluk, çocuk, genç yaşlı, 7'den 70'e hep birlikte nöbette olacağız. Çünkü o kadar kolay alınmadı bu güzellikler. Bu kadar basit emeller için de heba edilmeyecektir. Her zaman dediğim gibi rahmetli Adnan Menderes'e bu şekilde sahip çıkılmadığı için şehit edildi. 12 Eylül'de de aynı şekilde bir örgütlenme olmadığı için kötü sonuçlar meydana çıktı. 28 Şubat'ta ise Erbakan Hoca'mızı hakkıyla sahiplenmediğimizden yıllardır acısını yaşıyoruz. Dolayısıyla bugün geçmişteki hataların yaşanmaması için doğru hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Taziyeye, İl Jandarma Komutan Vekili Albay İsmail Şahin, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, vali yardımcıları Ercan Öter ve Ali Sakar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Feyat Asya Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

title