Haberler

Milli Kick Boksçular için Erzurum'da tören düzenlendi

Güncelleme:

İtalya'da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda madalya kazanan milli sporcular Cebrail Gençoğlu ve Hakan Koç için Erzurum Teknik Üniversitesinde (ETÜ) hediye töreni düzenlendi.

İtalya'da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda madalya kazanan milli sporcular Cebrail Gençoğlu ve Hakan Koç için Erzurum Teknik Üniversitesinde (ETÜ) hediye töreni düzenlendi.

ETÜ'den yapılan açıklamaya göre, şampiyonada büyükler kategorisinde 63 kilogramda altın madalya kazanan ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Cebrail Gençoğlu ve 84 kiloda gümüş madalya kazanan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hakan Koç için tören düzenlendi.

ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Birol Soysal, Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Şıktar ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Rektör Çakmak, törende yaptığı konuşmada, sporcularının elde ettikleri başarılardan dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Bundan sonraki turnuva ve şampiyonalarda sporcuların başarılarını sürdüreceklerine inandığını aktaran Çakmak, "Bu başarının mimarları olan başta sporcularımızın aileleri, antrenörleri ve Spor Bilimleri Fakültemizin değerli hocaları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Erzurum Teknik Üniversitesi olarak sporcularımızı maddi ve manevi olarak her zaman desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Gençoğlu, bugünün anlam ve öneminin kendileri için oldukça büyük olduğunu bildirdi.

Erzurum'un spor tarihinde önemli başarılarından birine imza attıklarından dolayı mutlu olduklarını anlatan Gençoğlu, "Yıllardır bu sporun içindeyim. 2002 yılında 25 kilogramdan başlayan macera bugün buralara kadar geldi. Bu başarının arkasındaki kahramanlarımız olan ailelerimize, hocalarımıza ve bizi her zaman destekleyen ETÜ ailesine teşekkür ediyorum. Hayalini kurduğumuz madalyayı ülkemize, şehrimize ve ETÜ'ye getirmiş olmaktan büyük gurur duyuyoruz." dedi.

Milli sporcu Koç ise kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Türk Bayrağını göndere çekmenin verdiği mutluluğu anlatmak kolay değil. Spora ve sporcuya değer veren bir üniversitede eğitim görüyor olmak bizler için büyük bir şans. Moral ve motivasyonun doğrudan etkili olduğu bir alanda mücadele ediyoruz. Bu kapsamda verilen her destek bizlere güç veriyor. Bugün de birlikte olduğumuz ve desteğini daima arkamızda hissettiğimiz rektörümüz ile üniversite yönetimine teşekkür ediyorum."

Tören, Rektör Çakmak'ın sporculara hediyelerini vermesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Koç Cebrail Erzurum Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title