Haberler

Eski sevgilisinin uygunsuz görüntülerini yayan sanıktan pes dedirten savunma: 18'den büyük sanıyordum

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde, üniversite öğrencisi N.P.'nin (18) uygunsuz görüntülerini cep telefonu kamerasıyla kaydederek, sosyal medyadan yaydığı iddia edilen eski erkek arkadaşı H.G. (23) ve yardım ettiği öne sürülen M.K. (24), hakim karşısına çıktı. Mahkemede söz alan tutuksuz sanıklardan H.G., "Ben kesinlikle videoları kimseyle paylaşmadım. O dönem yaşının 18'den büyük olduğunu sanıyordum" dedi.

Üniversite öğrencisi N.P., eski erkek arkadaşı H.G.'nin uygunsuz görüntülerini cep telefonu kamerasıyla gizlice çekerek, şantaj yaptığı ve ardından sosyal medya hesabından yayınladığı iddiasıyla geçen yılın Haziran ayında savcılığa suç duyurusunda bulundu. H.G. hakkında, Mersin 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'müstehcenlik' suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına, askerlik görevini yerine getiren H.G. katılmadı. Görüntüleri yaymasında yardımcı olduğu iddia edilen M.K.'nin ikinci duruşmada hazır edilmesine karar verilip, duruşma ertelendi.

"BİRDEN FAZLA VİDEO ÇEKTİM"

Davanın ikinci duruşmasına ise tutuksuz sanıklar H.G. ve M.K.'nin yanı sıra tanık olarak N.P.'nin annesi A.T. ile taraf avukatlar katıldı. Duruşmada söz verilen sanık H.G., söz konusu görüntüleri N.P.'nin rızası ile çektiğini öne sürerek, "Videoyu kendisine göndermemi istedi. Ben de gönderdim daha sonra telefonumdan sildim. Bu şekilde videoları birden fazla çektim ardından aramız bozuldu, ayrılmak istedim. Bana olan davranışları değişti, köyüme gelerek, bıçakla saldırdı. Ben kesinlikle videoları kimseyle paylaşmadım. O dönem yaşının 18'den büyük olduğunu sanıyordum" dedi.

Eski sevgilisinin uygunsuz görüntülerini yaydığı öne sürülen sanık: 18'den büyük sanıyordum

"OTOMATİK OLARAK GALERİYE KAYDOLUYORMUŞ"

Duruşmada M.K. ise "Yaklaşık 2 yıl önce adını bilmediğim, tanımadığım birisi tarafından WhatsApp uygulaması üzerinden N.P.'nin çıplak fotoğrafı bana gönderildi. Gönderen kişi bana 'Senin arkadaşın da böyle çıktı, dikkatli ol' diye mesaj gönderdi. Ben mesajları sildim ancak otomatik olarak fotoğraflar galeriye kaydoluyormuş. Telefondaki sorunlar nedeniyle fotoğrafları hafıza kartına kopyalamıştım, o da arada kaybolmuş. H.G., N.P. ile ilgili deliller aradığını söyledi. Ben de galeriyi kontrol edince o fotoğrafları bulup verdim. Ben delil olarak kullanması için bir tane fotoğraf verdim" diye konuştu.

Eski sevgilisinin uygunsuz görüntülerini yaydığı öne sürülen sanık: 18'den büyük sanıyordum

"BİRLİKTE OLMAZSAN AİLENE SÖYLERİM" DEMİŞ

Davada tanık olarak dinlenen N.P.'nin annesi A.T. ise "Kızım bir gece evde sanıklarla telefonla görüntülü olarak tartışıyordu. H.G.'nin kızıma 'Eğer benimle birlikte olmazsan senin bütün görüntülerini ve fotoğraflarını ailene söylerim' diyordu. Olaydan sonra kızım içine kapandı. Benimle bile konuşmuyordu. Psikolojisi bozuldu" dedi.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Mahkeme ayrıca N.P.'nin suçtan zarar gördüğüne kanaat getirerek, davaya katılma talebini kabul etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Asliye Ceza Mahkemesi Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

corç:

18 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN UYGUNSUZ GÖRÜNTÜLERİ BAŞKALARINDA NE ARIYORMUŞ? NASIL ÇEKMİŞ?

120
23
yanıtYanıtla
Milliyetçi:

kesinlikle kimse sütten çıkmış ak kaşık değil

yanıt52
yanıt8
Ahmet25 :

Maalesef kızlar erkeklerin her yalanına kanıyor.

68
14
yanıtYanıtla
by nokta :

sosyal medyayı ve ulusal kanallardaki dizileri tırpanlamak lazım hep özentiyle çocuklar yanlışa koşuyor

46
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title