Haberler

Ermenistan ordusu tükeniyor! Bu kez de 15 yaşın altındaki çocukları cepheye sürmeye başladılar

Güncelleme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev'in paylaştığı görüntüler, cephede darmadağın olan Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'a karşı 15 yaşın altındaki çocukları cepheye sürerek savaş suçu işlemeye başladığını ortaya çıkardı. Görüntülerde çocukların ellerine silah veren askerlerin bir de utanmadan güldükleri görüldü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın Azerbaycan ordusuna karşı çocuk askerler kullandığını ve bu durumun uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti.

Haciyev, "Bu görüntü Ermenistan'ın çocuk askerleri kullandığını gösteriyor. Araştırılması gerekiyor. 15 yaşın altındaki çocukları askere almak ve kullanmak uluslararası insan hakları suçudur ve yasaklanmıştır. Bu savaş suçu olarak tanımlanmaktadır" dedi.

Ermenistan ordusu tükeniyor! Bu kez de 15 yaşın altındaki çocukları cepheye sürmeye başladılar

ERMENİSTAN TÜKENDİ

Dağlık Karabağ savaşı kaldığı yerden devam ediyor, cephe hattına düşen roketlerle yeryüzü titriyor. Azerbaycan ordusu, topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonların gece boyunca Ağdere, Hocavend, Fuzuli, Hadrut, Gubadlı ve Laçin yönlerinde değişen yoğunlukta sürdürüldüğü belirtildi. Ermenistan güçlerinin tank, top ve havanlarla ateş açtığı, Azerbaycan ordusunun ise harekat planına uygun başlıca istikametlerde faaliyetlerini sürdürdüğü ve kontrol edilen alanları daha da genişlettiği ifade edildi. Açıklamada, Hocavend, Gubadlı ve Laçin bölgelerinde Ermenistan güçlerinin direnişini zayıflatan Azerbaycan ordusunun farklı yönlerde yeni ilerlemeler sağladığı, Ağdere ve Hocavend istikametinde büyük zaiyat veren Ermenistan güçlerinin mühimmatının tükendiği ve topçu bataryalarının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

ZAİYATLARI BÜYÜK

Gubadlı'ya getirilen Ermenistan ordusu 543. alay 1. taburunun insan gücü ve askeri teçhizat kaybıyla geri çekildiği, Ermenistan'ın Kotayk eyaletinin Tsaghkadzor kentinden Dağlık Karabağ'a gönderilen askerlerin büyük bölümünün de etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Açıklamada, Azerbaycan ordusunun cephenin farklı istikametlerinde Ermenistan güçlerine ait 2 tank, 2 zırhlı araç, 4 D-30 obüsü, 1 2A36 Giasint-B topu ve 7 otomobili imha ettiği belirtildi. Tüm cephe boyunca çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu ifade edildi.

Ermenistan ordusu tükeniyor! Bu kez de 15 yaşın altındaki çocukları cepheye sürmeye başladılar

ALİYEV SİLAH ALDIKLARI ÜLKELERİ SAYDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'nün silah temin ettiği ülkeleri tek tek saydı. En çok silahı Rusya'dan aldıklarını söyleyen Aliyev; Türkiye, İsrail, Ukrayna, Belarus ve İran yapımı silahlar satın aldığını da sözlerine ekledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin silah tedarik ettiği ülkelere açıklık getirdi. Le Figaro'ya konuşan Aliyev, birçok ülkeden silah satın aldıklarına vurgu yaptı. Aliyev, "Birçok ülkeden silah alıyoruz, ancak bunların çoğu Türkiye ve İsrail'den değil, Rusya'dan da satın alınıyor" dedi ve Azerbaycan'ın Ukrayna, Belarus ve İran yapımı silahlar satın aldığını da sözlerine ekledi.

Ermenistan ordusu tükeniyor! Bu kez de 15 yaşın altındaki çocukları cepheye sürmeye başladılar

Ermenistan ordusu tükeniyor! Bu kez de 15 yaşın altındaki çocukları cepheye sürmeye başladılar

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Azerbaycan Ermenistan Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (49)

tofaşlı cemil:

yorumlara bakınca anlıyorum ki trükiyede ermenistandan çok daha fazla ermeni var

29
4
yanıtYanıtla
Wwwwwwww:

Bu ülkede Ermeni değil fasistlar çok var kan emiciler

yanıt0
yanıt0
asd:

burası orta asya değil. burada kürd, arap, ermeni, rum yaşıyor. neyin kafasını yaşıyorsun

yanıt2
yanıt1
Erhan:

Evet ilki sensin , Ermenistan gözü ile bakma ülke olarak bak bir ülke savaş içindeyse eli silah tutan genci çocuğu yaşlısı cepheye gider Çanakkale’de olduğu gibi , bu olaya böyle baksanız ne olur ama bunlar Azeri olaydı alkış tutardınız

yanıt0
yanıt0
Adana:

Kardeşim zamanında Türkiye çanakkaleye çocuk asker göndermedi mi beni konuşturmayın , eli silah tutan herkes gider vatanı için , bu kadar basit

5
24
yanıtYanıtla
Türk:

Ne kardeşi bee çanakkale de bizim karabağ da bizim vatanımız. sanki ermenilerinmiş gibi konuşma

yanıt0
yanıt0
AZERBAYCAN:

Konuşsan ne yazar, savunmasız insanlara karşı çok cesursunuz.katliam yapmayı çok iyi bilirsiniz. Vatan için savasmiyorsunuz. Vatan için Azerbaycan savaşıyor Siz isgalcisiniz ya defolup gideceksiniz yada geberip cehenneme gideceksiniz.

yanıt0
yanıt0
Insan:

Ah be kardesim ne dunu anlamissin ne bu gunu. Dun biz topraklariMIZdan dusmani cikarmak icin 14 yasindaki mehmetleri sehit verdik. Bu gun bebek katili ermeniler baskalarinin topraklarini iskal etmek icin cocuklari olduruyor. Hem karsitarafin cocuklarini hem kendi cocuklarini. Lutfen bu katillerle bizim atalarimizin mukaddes mucadelesini karistirma.

yanıt0
yanıt0
ADANA-2:

Sorun o değil, yarın Azeriler sivilleri öldürüyor diye yaygarayı koparır bunlar, şimdiden bütün Dünya bunların çocukları kendileri sahaya sürdüğü duyurulmalı. . .

yanıt2
yanıt0
AZERBAYCAN:

ERMENİLER Canınız cehenneme yani ait olduğu yere. Bu millet sizden çok çekti.

17
5
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title