Haberler

En büyük hayali Kabataş Erkek Lisesi'ni kazanmaktı, ihtiyacı olan öğrenciler onun sayesinde burslu...

Güncelleme:

En büyük hayali Kabataş Erkek Lisesi'ni kazanmaktı, ihtiyacı olan öğrenciler onun sayesinde burslu okuyacak Hatay'da LGS sonuçları açıklanmadan 12 gün önce havuzda yüzerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Yılmaz Bahadır Amaç'ın en büyük hayali olan Kabataş Erkek...

En büyük hayali Kabataş Erkek Lisesi'ni kazanmaktı, ihtiyacı olan öğrenciler onun sayesinde burslu okuyacak

Hatay'da LGS sonuçları açıklanmadan 12 gün önce havuzda yüzerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Yılmaz Bahadır Amaç'ın en büyük hayali olan Kabataş Erkek Lisesi'ni kazandığı ortaya çıktı

Yılmaz'ın ailesi buruk bir sevinç yaşarken Kabataş Erkek Liseliler Derneği ise "Yılmaz'ı Kabataşlı sayıyoruz" diyerek onun adına bir burs fonu oluşturdu, ihtiyacı olan öğrenciler ise Yılmaz sayesinde burslu okuyacak

Babası Dr. Bahadır Amaç, sosyal medya hesabından oğlunun "Evden ayrılmaya hazır hissediyor musun dediğimizde, 'Ben hazırım ama siz benden ayrılmaya hazır değilsiniz galiba" dediğini yazarak paylaştı

HATAY - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde LGS sonuçları açıklanmadan 12 gün önce havuzda yüzerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 15 yaşındaki Yılmaz Bahadır Amaç'ın en büyük hayali olan Kabataş Erkek Lisesi'ni kazandığı ortaya çıktı. Yılmaz'ın ailesi buruk bir sevinç yaşarken Kabataş Erkek Liseliler Derneği ise "Yılmaz'ı Kabataşlı sayıyoruz" diyerek onun adına bir burs fonu oluşturdu. İhtiyacı olan öğrenciler ise Yılmaz sayesinde burslu okuyacak.

En büyük hayali Kabataş Erkek Lisesi'ni okumak olan Yılmaz Bahadır Amaç, lise tercihini yaptıktan bir gün sonra, havuzda yüzerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yılmaz'ın cenazesi, Kuzuculu Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Numune Evleri Mahallesinde oturan Yılmaz'ın doktor olan annesi Gülsüm babası Bahadır Amaç, vefatından 12 gün sonra oğullarının 494 puanla hayali olan Kabataş Erkek Lisesi'ne yerleştiğini öğrendi. Baba Bahadır Amaç sosyal medya hesabından, "Bu gün LGS sonuçları açıklandı, Yılmaz'ımızın istediği okulu kazandığını öğrendik. Birlikte İstanbul'u gezmiş okulları görmüş ve arkadaşı Toprak ile tercihlerini yapmıştık. Yine de yurt okulun dışında, şehir bize uzak, nasıl idare edebilir misin diye sorduğumda "Baba burayı kazanmak için çalıştık eğer benim oğlum kazansa ve gitmeyeceğini söylese tekme tokat gönderirim" demişti. Herkes nasıl gidiyorsa bende öyle giderim. Evden ayrılmaya hazır hissediyor musun dediğimizde. "Ben hazırım ama siz benden ayrılmaya hazır değilsiniz galiba" demiş bizi yüreklendirmişti. Hayat en büyük sınav ve bence sen bu sınavdan erken çıkmana rağmen full çektin. Nurlar içinde uyu canımız Yılmaz'ımız" yazdı.

Ölmeden beş gün önce babasına ölümün korkulacak bir şey olmadığını söyleyen Yılmaz'ın adını yaşatmak için de Kabataş Erkek Liseliler Derneği, Yılmaz'ın adını yaşatmak için bir burs fonu oluşturdu. Bu fonla Anadolu'dan gelen ihtiyaç sahibi yatılı öğrencilere destek olunacak.

Baba Bahadır Amaç, tercihini yaptıktan bir gün sonra oğlunun her zaman gittiği havuzda kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini anlattı.

Okul müdürünün kendisini arayıp sonuçlara bakıp bakmadığını sorduğunu belirten Amaç, "Bende hastanedeydim bakamadım dedim, 'oğlunuz istediği yeri kazandı' dedi. Kabataş Erkek Lisesini kazandığını söyledi size sonuç kağıdını atmamı ister misiniz dedi sonuç kağıdını bana attıktan sonra bende duygulandım. Oraları gezmeye gitmiştik sen buralarda okuyabilir misin oğlum? İstanbul böyle bir şehir dedim sarayları, çevreyi gezdirdim yurduna götürdüm. O resimlerle birlikte facebook'ta bir yazı paylaştım. O yazıyı da bizim buradaki bir veli Kabataş Erkek Lisesi'nin müdürünegöstermiş. Onlarda duyarlı davranmışlar. Kabataş Liseliler Derneği Başkanı Anıl bey beni aradılar. 'Biz oğlunuzun ismini yaşatmak istiyoruz ne dersiniz' dediler izin istediler. Bende izin ne demek bende yardım ederim dedim. Çok zor benim oğlum Beşiktaşlıydı. Bu okulu kazanmak için Beşiktaş derbilerini seyretmedi. Gol olunca beni çağır baba der giderdi. Sonunda başardı ama gidemedi. Üzgünüm içimizde yangın o kadar büyük ki hissedemiyorum bile. Boşluğu çok büyük. Böylesi duyarlı insanlar bizim içimizde boşluğu dolduruyor. Anadolu'nun güzel çocukları karanlıkları aydınlatsın o bizim nurumuzdu ışığımızdı güneşimizdi. 15 yıl boyunca çok güzel bir evlattı. Allah'a şükrediyoruz 15 yıllığına da olsa bize verdi bu çocuğu ama hayat devam ediyor. Onun gibi bir sürü çocuk var onlar okurken zorluk çekmesin. İnşallah en kısa zamanda okulun içinde yurtlarını da yaparlar daha rahat imkanı olur. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çevresindekilerin oğlu için bir vakıf kuralım dediklerini belirten Amaç, "Vakıf kurmak zor olduğu için derneğe karar verdik. Oğlum için doğup büyüdüğü ilçede Dörtyol'da ismini yaşatacak bir okul yapmak istiyoruz. Başarabilirsek yaptırmaya çalışacağız ya da projesi devam eden bir okul için il milli eğitim müdürü, valimiz, kayamakamımız yol açıyorlar. İnşallah başarırız. Bundan sonra Dörtyol'da da bir Yılmaz gibi başarılı çocukların okuduğu memlekete ışık olacak karanlıkları aydınlatacak gençlere katkımız olur bundan sonra. Bunlarla mutlu olacağız. Sınıf arkadaşları bir yerlere gelince sevineceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kabataş LGS Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title