Haberler

Emniyet'e 18 Patlayıcı Madde Arama Görev Köpeği Daha

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in katılımıyla 2016 yılı 1'inci Dönem Patlayıcı Madde Arama Köpeği İdarecisi 18 polis memuruna sertifika töreni gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in katılımıyla 2016 yılı 1'inci Dönem Patlayıcı Madde Arama Köpeği İdarecisi 18 polis memuruna sertifika töreni gerçekleştirildi.Emniyet Genel Müdürlüğünce, Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü'nde 14 haftalık kursu başarıyla tamamlayan Görev Köpeği İdarecisi 18 polis memuruna düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

'TÜRK POLİS TEŞKİLATI HUZUR VE GÜVENLİĞİN HER ALANDA TAKİPÇİSİ'

Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü'nde 26 Şubat Cuma günü yapılan törene Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Köpek Eğitim Merkezi tanıtım filmi izlendi. EGM'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, törende yaptığı konuşmada, "Emniyet Teşkilatımız 171 yıllık birikim, deneyim ve donanımı ile ülkemizin, milletimizin medeniyet yürüyüşünde ihtiyacı olan huzur ve güven ortamına yaptığı katkıyla halkımızın haklı güven ve takdirine mazhar olmuştur" dedi.

Huzur ve güvenliğin her alanda takipçisi olan Türk Polis Teşkilatının, görevlerinde yardımcı olan teknolojik alt yapının yanında canlı unsurlardan olan köpeklerden de faydalandığını söyleyen Lekesiz, "Köpek Eğitim Merkezinin, Jandarma Teşkilatı, Hava Kuvvetleri, AFAD gibi pek çok kurumumuza eğitim programları düzenlemesinin yanı sıra, birçok ülkenin de suç ve suçluyla mücadele eden birimlerine destek sağlamak suretiyle, sadece teşkilatımızın değil aynı zamanda ülkemizin de kendi alanında gurur kaynağı olmuştur" diye konuştu.

Lekesiz, son zamanlarda yürütülen terörle mücadele çalışmalarında patlayıcıyla yapılan saldırılar ve tuzaklamalar şeklinde yeni bir eylem dokusuyla karşı karşıya kalındığına vurgu yaparak, bu durumun patlayıcı arama köpeklerinin daha aktif kullanılmasının önem kazanmasına neden olduğunu ifade etti. Lekesiz konuşmasını, "Mezun olan kursiyerler görevlerini ne kadar özen ve disiplin ile yürütürlerse polisimizin, askerimizin, korucularımızın şehit olması ve sivil insanlarımızın hayatını kaybetmesi gibi elim olaylar da o oranda azalacaktır. Bugün mezun edeceğimiz bu takımlar başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya olmak üzere insanımızın huzur ve güven ikliminin daha da güçlenmesine hizmet etmek için hemen görevlerinin başına gidecekler. Eğitim programının başarıyla bitirilmesine vesile olan idarecileri ve eğitimcileri kutluyorum" diyerek sonlandırdı.

DERECEYLE BİTİREN KURSİYERLERE SERTİFİKALARINI EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ LEKESİZ VERDİ

Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkan Vekili Cengiz Erişir ise yaptığı konuşmada, yıllık ortalama 50 görev köpeğini emniyet hizmetlerine kazandıran ve 9 farklı branşta görev köpeği bulunan Köpek Eğitim Merkezinde, bugüne kadar 3000'e yakın görev köpeğinin yetiştirildiğini ve 2016 yılı hedefinin ise 150 görev köpeği yetiştirmek olduğunu belirterek, 12 ayrı ülke polis teşkilatına yönelik gerçekleştirilen eğitimlerle toplamda 39 köpeğin bu ülkelere hibe edildiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından, kursu dereceyle bitiren kursiyerlere sertifikaları Emniyet Genel Müdürü Lekesiz tarafından verildi. Diğer kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından, görev köpeklerinin hünerlerini sergilediği gösteri düzenlendi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Lekesiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title