Haberler

Elmalı'da Darbeler ve Demokrasi Konuşuldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Türkiye Buluşmaları konferansında “Türkiye’de darbeler ve demokrasi” konuşuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Türkiye Buluşmaları konferansında "Türkiye'de darbeler ve demokrasi" konuşuldu.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Yeni Türkiye Buluşmaları konferansları ülke gündeminin nabzını tutmaya devam ediyor. Bu kapsamda Elmalı'da gerçekleşen konferansta "Türkiye'de Darbeler ve Demokrasi" konusu ele alındı. Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz'ın oturum başkanlığı yaptığı konferansa; Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahid Küçükyılmaz, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ve Siyaset Bilimci Kürşat Birinci konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Elmalı Belediye Başkanı Av. Ümit Öztekin, AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Mustafa Başkaya Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, ilçe protokolü ve vatandaşlar izledi.

"Demokrasi içselleştirilmeli"

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş yaptığı konuşmada; "Demokrasi, insanların isteklerinin, beklentilerinin, taleplerinin sisteme en fazla yansıdığı, karşılık bulduğu yönetim şeklidir. 1960 darbesinden sonra insanların içinde en fazla kalan ukdenin rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesini engelleyememek olduğu açığa çıktı. 15 Temmuz'da bunu yaşamadık, demokrasimize sahip çıktık. Başta silahlı kuvvetler olmak üzere tüm kurumların kendi iç işleyiş mekanizmalarının farkında olması, siyasi iradeye tabi olmak zorunda oldukları ve bunu aşamayacaklarının bilincinde olmaları gerekiyor. Dolayısıyla demokrasinin içselleştirilmesi, demokratik fikrin yaygınlaştırılması geliştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Millet darbecilere ders verdi"

Siyaset Bilimci Kürşat Birinci de 15 Temmuz gecesinde yaşananları şu sözlerle anlattı; "15 Temmuzda, benim ruhumu, düşüncemi değiştiren şu oldu. Benimle aynı duygu ve düşüncelere sahip amcalar teyzeler, ayağında terlikle gelenler onlara karşı kullanılan sembolleri tek tek almaya başladılar. Bayrağı, marşı, vatan sevgisini almaya başladılar, bir ülke işgalden nasıl kurtarılır bunun dersini vermeye başladılar. 15 Temmuzda yaşadığımız ve yakaladığımız o bilinci ve birlikteliği korumak zorundayız. Siyasi, toplumsal tercihlerimizi, uluslararası tercihlerimizi buna göre yapmak zorundayız."

"Millet istiklali seçti"

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahid Küçükyılmaz ise konuşmasında Milli irade ve istiklal vurgusu yaptı. Küçükyılmaz; "Milli İrade 15 Temmuz'da hainlerin üzerine tokat gibi indi. Onlar hep gizlendikleri için birilerinin onların karşısına çıkıp da kendilerine meydan okumasına alışkın değiller. O yüzden 15 Temmuz darbe girişimi, ne klasik bir darbe girişimidir, ne de müdahaleci bir darbe girişimidir. 15 Temmuz darbe girişimi, terörist bir darbe girişimidir. O gece sadece demokrasi ve darbenin savaşına şahit olmadık, o gece aynı zamanda özgürlük ve kölelik de savaştı. Esaret ve istiklal de savaştı. Bu millet 100 yıl önce olduğu gibi istiklali seçti" şeklinde konuştu.

Program sonunda Elmalı Belediye Başkanı Av. Ümit Öztekin konuşmacılara plaket takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hamit Emrah Beriş Türkiye Elmalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title