Haberler

Elmalı, Akdeniz'in Safranbolu'su Olmalı"

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Tütüncü: "Türkiye'nin, nasıl bir Beypazarı, bir Safranbolu'su varsa, Elmalı da Akdeniz’in Beypazarı, Safranbolu'su haline getirilmelidir"

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, Elmalı'nın, Akdeniz'in Beypazarı ve Safranbolu'su yapılması için gereken desteği vereceklerini bildirdi.

Başkan Hakan Tütüncü, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin'i ziyaret etti. Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada Elmalı'nın, tarihi kimliğini muhafaza etmeyi başarmış Antalya'nın en güzel ilçelerinden olduğunu söyledi.

Elmalı'nın tarihi kimliğinin korunması gerektiğini vurgulayan Tütüncü, şöyle konuştu:

"12. cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle 'hain bir mimari' sonucu Korkuteli'nin kültürel ve mimari dokusu bozuldu. Elmalı'nın da kültürel ve tarihi dokusunun bozulmaması ve korunması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Elmalı, 50-100 yıl sonra da güzelliğini nesilden nesile aktarmalıdır.  Elmalı Belediye Başkanımız Ümit Öztekin'in de tarihi dokuyu koruyacağına, gelecek nesle aktaracağına inanıyorum."

Elmalı'nın kültürel değerlerinin bugüne kadar fark edilemediğine işaret eden Tütüncü,

"Şu an şehrin kültürel değerlerini, avantajlarını fark eden bir yerel yönetim var. Türkiye'nin, nasıl bir Beypazarı, bir Safranbolu'su varsa, Elmalı da Akdeniz'in Beypazarı, Safranbolu'su haline getirilmelidir" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği ile olarak Elmalı'ya özel bir önem verdiklerini, ilçenin tarihi unsurlarını ön plana çıkaracak her türlü projeye destek vereceklerini açıkladı.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de Elmalı'nın, Antalya'nın tek Osmanlı ilçesi olduğuna dikkati çekti. Öztekin, "Bu kimliğimizi bütün Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Sadece Türkiye'ye değil, Antalya'ya gelen milyonlarca turiste, tarihimizi, kültürümüzü, inanç merkezlerimizi tanıtmak arzusundayız" dedi.

İlk toplantı Elmalı'da

Akdeniz Belediyeler Birliğinin, Başkan Hakan Tütüncü dönemindeki ilk encümen toplantısı da Elmalı Belediyesinde yapıldı.

Tütüncü, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ve Aksu Belediye Başkan Vekili Nedim Darıcı gündemdeki konuları görüştü.

Tütüncü, Elmalı'da şehit ailesi Ayşe ve Enver Çakmak çiftini de ziyaret etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Tütüncü Safranbolu Akdeniz Elmalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title