Haberler

Son dakika haber | Elazığ'da köy okulları yüz yüze eğitime başladı, çocuklar badmintonla tanıştı

Güncelleme:

Son dakika haberler: Elazığ'da köy okulları yüz yüze eğitime başladı, çocuklar badmintonla tanıştı?ELAZIĞ'da, köy okullarındaki öğrenciler, uzun süre sonra koronavirüs tedbirleri altında yüz yüze eğitime başladı.

Elazığ'da köy okulları yüz yüze eğitime başladı, çocuklar badmintonla tanıştı

?ELAZIĞ'da, köy okullarındaki öğrenciler, uzun süre sonra koronavirüs tedbirleri altında yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler okulun ilk gününde 'Orda bir köy var uzakta' ve 'halk badmintonu' projeleri kapsamında badminton sporuyla tanıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda, Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da köy okullarında yüz yüze eğitime yeniden başladı. Bu kapsamda Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyü ilk ve ortaokulunda tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Hacı Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler sınıflarına girmeden önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Badminton Federasyonu'nun birlikte yürüttüğü 'Orda bir köy var uzakta' ve 'halk badmintonu' projesi kapsamında öğrencilere raket, top, file ve spor malzemeleri hediye edildi. Öğrenciler, eğitmenler eşliğinde badminton sporu yaptı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, projeler kapsamında köy okullarına gitmeye devam edeceklerini söyledi.

'TEKRAR BİR ARAYA GELMEK MUTLULUK VERİCİ'

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, yaklaşık 1 yıl aradan sonra öğrencilerin ve öğretmenlerin tekrar bir araya gelmesinin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, "Öğrencilerimiz okulunu, öğretmenlerimiz de öğrencilerini özlemişlerdi. Eğitim-öğretimi uzaktan devam ettiriyorduk ama bugün itibariyle tüm köy okullarımızda devam ediyor. 1 Mart itibariyle tüm ilkokullarımızda, anaokullarımızda eğitim-öğretime devam edeceğiz" dedi.

Öğrencilerden Zahide Çimen de bütün kurallara uyacaklarını ifade ederek, "Koronavirüs nedeniyle okullarımız kapanmıştı, uzaktan eğitim yapıyorduk. Bütün kurallara uyacağız. İnşallah koronavirüs biter ve eski halimize döneriz" diye konuştu.

Öğrencilerden Ecrin Tunç da badminton sporunu öğrendiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Oyunu çok sevdik. Artık okulda oynayacağız. Okullarımızın açılması bizi çok mutlu etti. Arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi gördük. Uzun bir aradan sonra derslerimize kavuştuk. Derslerimiz iyi gidiyordu ama koronavirüs yüzünden okullar kapandı. Canlı dersler sayesinde derslerimiz çok iyi geçti. Bugün de okullar açıldı. Okulumuza kavuştuk"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim bakanlığı Koronavirüs Elazığ Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title