Haberler

Son dakika haberleri | El sanatları eğitmeni, binbir emek verip motifle süslediği köseleyi aksesuara dönüştürüyor

Güncelleme:

Son dakika haberler: Kars'ta el sanatları eğitmenliği yapan Ayşe Akaslan, köseleden birbirinden güzel kemer, çanta ve aksesuarlar üretiyor.

Kars'ta el sanatları eğitmenliği yapan Ayşe Akaslan, köseleden birbirinden güzel kemer, çanta ve aksesuarlar üretiyor.

Kars Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünde açılan atölyede eğitmen olarak görev yapan Ayşe Akaslan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kursiyerlerinden ayrı kaldığı bu süreçte farklı el sanatlarına yöneldi.

Salgından önce kursiyerlerine çakıl taşlarından süs eşyaları yapmayı öğreten Akaslan, koronavirüs döneminde boş zamanlarını değerlendirmek için köseleden aksesuar üretmeye karar verdi.

Büyük parçalar halinde Denizli'den sipariş ettiği köseleye ince işçilikle şekil veren Akaslan'ın ürettiği birbirinden güzel çanta ve kemerler, belediye aracılığıyla 8 Mart Kadınlar Günü'nde açılacak sergide satışa sunulacak.

Bir çantanın üretimi iki haftayı bulabiliyor

Ayşe Akaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köseleye şekil vermenin zor olduğunu söyledi.

Büyük parçalar halinde aldığı köseleyi yapacağı eşyalara göre ayarladığını ifade eden Akaslan, şöyle konuştu:

"Öncelikle yapacağımız ürünleri tasarlıyoruz, kalıplarını alıyoruz daha sonra da neşter yardımıyla derinin kesimini yapıyoruz. Motifleri yerleştirdikten sonra delgeç yardımıyla kenarlarını dikme aşamasına getirmek için çeşitli işlemler yapıyoruz. Kesilen ve hazır hale getirilen derilerin boyamasını yapıyoruz. Deri işlemek parmaklara biraz zarar verebiliyor çünkü güç isteyen bir iş."

Akaslan, deri üzerinde el emeğiyle çalışmanın zorluğuna işaret ederek, çalışma sırasında parmakları çok yorulduğu için dinlenerek üretim yaptığını anlattı.

Genellikle çanta ve kemer yaptığını ancak gelen siparişe göre de üretim yaptığını dile getiren Akaslan, "Yaptığımız ürüne emek verdiğimizde güzel bir ürün ortaya çıktığı zaman mutlu oluyoruz. Kullanılabilir ve orijinal ürünler yapıyoruz, bu da beğeniliyor. Derinin kuruma aşamaları var, o da bir günü buluyor. Sonra boyama işlemi yapıyoruz, o da iki gün falan sürüyor. Dikim işlemi de 3-4 gün buluyor. Bir çantayı normalde 2 haftada bitiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kars Belediyesi Denizli Kars Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title