Haberler

'Türkiye'de Fırsat Eşitliğinin Somut Örneğiyim'

Batman'daki Köyünü Devlet Bakanı Sıfatı ile Ziyaret Eden Mehmet Şimşek, 'Benim Batman'ın Arıca Köyünden Geldiğim Bu Nokta, Türkiye'deki Fırsat Eşitliğinin En Somut Örneğidir' Dedi.

Batman’daki köyünü Devlet Bakanı sıfatı ile ziyaret eden Mehmet Şimşek, "Benim Batman’ın Arıca köyünden geldiğim bu nokta, Türkiye’deki fırsat eşitliğinin en somut örneğidir" dedi.

DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, beş yaşında annesini kaybettikten sonra okumak için ayrıldığı köyü olan Batman’ın Gercüş İlçesi’ne bağlı Arıca’yı, eşi Annalise ve kalabalık bir heyetle ziyaret etti. Şimşek, "Benim Batman’ın Arıca köyünden geldiğim bu nokta, Türkiye’deki fırsat eşitliğinin en somut örneğidir" dedi.

KÜRTÇE HATIR SORDU: Köylülerinin sıcak ilgisiyle karşılanan Şimşek, köyünün çamurlu sokaklarında rastlaştığı köylülere Kürtçe hal hatır sordu. Doğduğu ve beş yaşına dek yaşadığı, altı ahır olarak kullanılan evinin önünde gazetecilerle sohbet eden Şimşek, "Başarı hikáyesi ortada. Ancak ben geldiğim yeri çok iyi biliyorum. Ayaklarım yerde. Geçmişim bana mütevazılık ve olgunluk kazandırdı, ihtiraslı değilim" dedi. Arıca’da ilkokulun yenilenme park ve taziye evi açılışlarını yapan Şimşek ile eşi Annalise’nin zaman zaman gözleri doldu. Şimşek’in gezisine, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Kulubü ikinci başkanı Nihat Özdemir de eşlik etti. Özdemir, bir anda çevresini saran Arıcalı çocuklarla futbolcular hakkında sohbet etti. Bir çocuk Özdemir’e Fenerbahçe forması imzalattı.

ALLAH RAZI OLSUN: Mehmet Şimşek, köyünü ziyaretin ardından döndüğü Batman’da düzenlenen toplantıda işadamlarının sorularını yanıtladı. Şimşek’e, Batman’da kadın intiharlarının çok yaygın olduğu anımsatılarak kısa bir süre sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açması beklenen ve iş kadını Aynur Bektaş’ın işletmesi olan Hey Tekstil’le ilgili proje anımsatıldı. "Allah Aynur Hanım’dan razı olsun" diyen Şimşek, bu modelin yaygınlaştırılabileceğini söyledi. Şimşek’in Batmanlı işadamlarınca yöneltilen sorular üzerine de, "İşadamı olsanız da siz de tüketicisiniz. Rekabet çok önemli. Ben sizin çorabı kaç paraya sattığınıza karışıyor muyum? Siz de kredi kartının fazini yüksek buluyorsanız ya değiştirin ya da kullanmamaya çalışın" dedi.

HÜRRİYET’İ ÖRNEK VERDİ Bakan Şimşek, kamunun işe alımlarında ikametgáhı Batman olanlara öncelik tanınmasını isteyen bir işadamına "Vallahi arkadaş bu yanlış olur" yanıtını verdi. Nitelikli iş gücüyle buna ihtiyaç duyan işletmeleri biraraya getirmenin önemini vurgulayan Şimşek, Hürriyet gazetesini örnek vererek "Açın Hürriyet gazetesini bir yanda sayfa sayfa reklamlar. Öbür yanda da bir sürü iş arayan insan" dedi. Şimşek, anılarını anlatırken üniversite eğitiminin ardından bir ara köye gelerek babası ile görüştüğünü ve kendisinin yüksek öğrenime devam etmek üzere İngiltere’ye gitmek istediğini ifade ettiğini, babasının ise kendisine yeteri kadar eğitim aldığını artık bundan sonra vatana ve millete yararlı olması gerektiği tavsiyesinde bulunduğunu kendisin de şimdi babasının tavsiyesi üzerine verdiği bu sözü yerine getirdiğini anlattı.

Kız kardeşlerim eğitimde benimle aynı şansı bulamadı

EĞİTİMDE kız-erkek çocuk fark etmeksizin fırsat eşitliğinin önemine dikkati çeken Şimşek, erkek kardeşlerinin kendisi gibi okumalarına rağmen maalesef kız kardeşlerinin aynı şansı bulamadığını anlattı. Bu arada, Gaziantep ve Batman ziyaretlerinde kendisine eşlik eden Bakan Şimşek’in eşi Anneliza Şimşek de köyde kendisini karşılayan çocuklara sarıldı. Anneliza Şimşek’in çocuklarla kucaklaşırken gözyaşlarını tutamadığı da gözlendi. Bakan Şimşek’in Arıca köyündeki ziyaretine Gaziantep ve Batman’dan üst düzey bürokratlar ve iş adamları da katıldı. Onarıldıktan sonra Bakan Şimşek tarafından yeniden açılışı yapılan Arıca köyü ilkokulunun bütün sınıflarında bilgisayar bulunuyor.

Küçüklük hayalim büyüyüp iyi bir futbolcu olmaktı

MEHMET Şimşek, yurt dışında bulunduğu dönemde ve Ankara’da hiç bir zaman doğduğu yer ve geçmişiyle ilgili bağlantıları koparmadığını bunun da kendisine olgunluk ve mütevazılık kattığını kaydetti. Bakan Şimşek, gazetecilerin, "Küçüklüğünüzde en çok ne olmak isterdiniz" sorusuna, "Benim küçükken en büyük hayalim iyi bir futbolcu olmak ve iyi de bir futbol topuna sahip olmaktı" yanıtını verdi. Uzun süreden bu yana görmediği köyünü oldukça kalkınmış olarak bulduğunu belirten Şimşek, "Türkiye’nin genel kalkınmasına paralel olarak köyümün de kalkınmış olduğunu gördüm" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title