Haberler

Tümsiad Başkanı Sert: Dünya'nın Türkiye'ye İhtiyacı Var

Güncelleme:

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, Türkiye'nin kalkınması için herkesin çalışası gerektiğini belirterek, "Dünyanın Türkiye'ye ihtiyacı var" dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Türkiye'nin kalkınması için herkesin çalışası gerektiğini belirterek, "Dünyanın Türkiye'ye ihtiyacı var" dedi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ve Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Usta, TÜMSİAD Orhangazi Şubesini ziyaret etti. TÜMSİAD Orhangazi Şube Başkanı Nurettin Çetin ve yöneticilerin karşıladığı Genel Başkan Sert, gündeme dair açıklamalar yaptı. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Sert, "Hem bölgesinde olan olaylar, hem Türkiye'de olan olaylar açısından çok hassas bir dönemden geçiyor. Bu hassas dönemin atlatılması için mutlaka birlik beraberlik çok ihtiyacımız var. Hiç birimiz şahsi kaprisler yapmadan, şahsi beklentiler içine girmeden, ülkenin birliği ve beraberliği için ve ülkenin kalkınması için çalışmak zorundayız. Dünya üzerindeki kalkınmış ülkelere baktığımız vakit, ekonomik değerleriyle ne kadar örtüşüyorsa o kadar yukarı çıkıyor, ekonomik değeri olmayan ülkeler fakir ve geri kalmış ülkeler olarak tanımlanıyor" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIMALIYIZ"

Dünyada birkaç ülkenin bütün dünyayı bloke ettiğini dile getiren Sert, şöyle devam etti:

"Bu doğru ve sürdürülebilir değil. Orada fakirler başkaldırmak istiyor gücü yetmiyor. Böyle bir yapının doğru olmadığını görüyoruz. Bunun şunun için söylüyoruz böyle bir klasman içerisinde, geçmiş iktidarlar, geçmiş yönetimler, geçmiş savaş veren gaziler şehitlerimiz dahil olmak üzere ülkemiz canla başla çalışmış, bu ülkeyi dimdik ayakta bu noktaya getirmişler. Şimdi bu noktadan sonra demek ki biz devralmışız. Bizde bu emaneti iyi bir şekilde götürmek ve Türkiye'yi layık olduğu yerde konumlandırmak zorundayız. Dünyanın her tarafında Türkiye'den farklı şeyler bekleniyor. Bizden çok ümit bağlamış ülkeler ve milletler var. O milletlerin arkasında örgütlü işadamları olmazsa siz birey birey gidip oralarda faydalı olamazsınız, gücünüz buna yetmez."

"KAPRİSLERİMİZİ BİR KENARA ATACAĞIZ"

Her ülkenin Türkiye'den bir beklentisi olduğunu açıklayan Sert, "Türkiye'yle bir açıdan temas kurmak istiyorlar. Bir açıdan bizimle birlikte yürümek istiyorlar. Bu açılardan bakıldığında, biz birlik beraberliğimizi koruyup, çalışmak ve kaynaşmak zorundayız. Bizim özellerimiz olsa da, bunları atacağız. Biz işadamıyız ve bu ülkenin vatandaşıyız, bu ülkenin bir numaralı insanıyız ve çalışmak zorundayız. Bu fikrin etrafından özellerimizi bir kenara bırakacağız, kaprislerimizi kenara atacağız ve insanları kucaklayacak bir çalışma yapmak zorundayız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hasan Sert Orhangazi Türkiye Ekonomi Haberler

title