Haberler

SEDAŞ Alarma Geçti

Şiddetli fırtına enerji nakil hatlarında büyük zararlara yol açtı.

ENERJİ KESİNTİLERİNİ GİDERMEK İÇİN SEDAŞ EKİPLERİ GECE BOYUNCA MÜCADELE ETTİ

Şiddeti zaman zaman saatte 90 km hıza ulaşan fırtına elektrik dağıtım sistemine de büyük zararlar verdi. Sakarya ve Kocaeli de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini hissettirmeye başlayan fırtına özellikle Kocaeli de Kartepe, Akmeşe, Kuruçeşme, Derince, Gölcük ve Karamüsel ile Sakarya da Akyazı, Kuzuluk, Hendek, Sapanca ilçeleri ve köylerinde enerji dağıtım sisteminde kesintilere yol açtı. Ağaç dalları ve yüksek binalardan uçan tabelalar yanında fırtınanın şiddeti ile Sakarya İlinde Akyazı ve Hendek ile Sapanca da çatıların iletken tellerin üzerine uçması ve ağaçların elektrik şebekesi üzerine yıkılması ile direklerin kırılmasına ve SEDAŞ acil hizmet ekiplerinin alarma geçmesine de neden oldu.

ENERJİ HATLARINA AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Enerji nakil hatlarında büyük zararlara da yol açan fırtınanın şiddeti ile Sapanca da Güldibinde uçan bir çatı ve Kurtbey ve Kırkpınarda ise orta gerilim hattı üzerine devrilen ceviz ağacı 1,5 saat bu bölgeleri enerjisiz bıraktı. Hatlara müdahale etmek üzere sepetli araç kullanan ekiplerin platform üzerine bağlı sepetini de savuran fırtına da SEDAŞ ekipleri özverili çalışmalarla kopan iletkenlerin bağlantılarını yapmaya çalıştı. Fırtına dan sonra şiddetli yağışa aldırmayan ekipler gece boyunca süren onarım çalışmalarına ara vermeksizin devam ettiler.

SEDAŞ EKİPLERİ CANSİPERANE ÇALIŞTI

Kocaeli de Kartepe de akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkilerken, seralar ve yerinden sökülen otobüs durakları da zarar gördü. Kartepe de Nusretiye Camii'nin minaresi, yatsı namazının ardından şiddetli fırtına nedeniyle yıkıldı. Yıkılan minare ayrıca bahçede bulunan çardağa zarar verdi. Rahmiye Köyünde de kullanılamayan bir baraka fırtınada hasar gördü. SEDAŞ tüm ekipleri ile enerji kesintilerini giderme için sahada cansiperane bir mücadele verdi.

ENERJİ HATLARINA ÇATILAR UÇTU

Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan şiddetli lodos, Kocaeli'nin genelinde önemli hasar meydana getirdi. 34 bin 500 voltluk elektrik dağıtım sisteminden çok genelde alçak gerilim şebekesinde ve bağlantı kablolarında çok daha fazla sayıda hasar oluştuğu bildirilirken, Kocaeli Gölcükte Camidüzü, Servetiye Köy grubuna, Nimetiye, Hasaniye, Nusretiye köylerine enerji verilmesinde sıkıntı yaşandı. Hızı 90 Kilometreye varan Lodosun şiddeti ile iletkenlere devrilen ağaçlar, Karamürsel de Kızderbent te 16 trafonun ve Karapınarda 13 trafonun devre dışı kalmasına, Karaahmetli de elektrik panosunun yanması da bu bölgede yaşayan vatandaşların elektrik kesintisinden mağdur olmasına neden oldu. Derince de hattın üzerine uçan çatı hasara yol açtı. İzmit'in Yenidoğan, Gültepe kesimlerinde ve kentin farklı bölgelerinde kesintiler yaşandı. SEDAŞ acil hizmet ekiplerinin yoğun mesai harcaması ve onarım çalışmalarından sonra Maşukiye ye de enerji verilebildi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Sakarya Sapanca Kartepe Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title