Haberler

Samsun Merkezli Ulusoy Un, Borsa İstanbul'da

Türkiye'nin en büyük un üreticilerinden Samsun merkezli Ulusoy Un Sanayi Ticaret A.Ş. paylarının yüzde 27,8'i halka arz edildi.

Türkiye'nin en büyük un üreticilerinden Samsun merkezli Ulusoy Un Sanayi Ticaret A.Ş. paylarının yüzde 27,8'i halka arz edildi. Ulusoy Un Sanayi Ticaret A.Ş. payları, bugün Borsa İstanbul'da (BİST) düzenlenen gong töreniyle işlem görmeye başladı. Törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, Şeker Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, Şeker Yatırım Genel Müdürü Osman Göktan, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy ve Ulusoy Un CEO'su Günhan Ulusoy katıldı.

Ulusoy Un'un Borsa İstanbul'da işlem görmesiyle ilk kez Samsun merkezli bir şirket borsada işlem görmeye başladı.

İBRAHİM ŞAHİN: "ANADOLU'DA BORSAYA AÇILMA ALIŞILAGELMİŞ BİR ŞEY DEĞİL"

Tören sonrası İhlas Haber Ajansı'na konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Borsaya açılma Anadolu'da çok alışılagelmiş bir şey değil, bundan dolayı Ulusoy Un şirketini tebrik ediyorum. Hem Türkiye dışında, hem Türkiye'de hem de Samsun'da çok güzel yatırımları var. Türkiye çok önemli bir un ihracatçısı bir ülke, un fabrikaları çok sağlıklı çalışıyorlar ama bunun imajı da önemli.Onun için ben Ulusoy Un'u ve borsaya katılacak diğer şirketleri kutluyorum" dedi.

Samsun'den ilk kez borsaya açılan şirketin Ulusoy Un'un olduğu diğer şirketlerin borsaya açılma havesleri olduğu belirten Şahin, "Samsun ölçeğinde bakıldığı zaman ilk defa bir şirket borsaya açılıyor. Fakat gerek tanıtımlardan gerek reklamlardan diğer şirket sahipleriyle görüştüğümde de onların da borsaya açılma hevesi oluştu. Bu çok önemli bir şey, çünkü borsaya ne kadar açılırsak, yatırım yapamayan küçük yatırımcıların hisse senedi alarak yatırımcı olmalarını sağlamış oluyor. Borsa İstanbul'un bu fonksiyonunu ile umarım yeni şirketler borsaya açılır. Bu açıdan da biz çok önemsiyoruz ve elimizden geldiğince destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ulusoy şöyle devam etti; "Samsun son zamanlarda pek fazla gündemde adı geçmiyor. Ama hem belediyecilik hem yatırımcılar açısından çok sağlıklı bir büyüme sergiliyor. Çünkü kara, deniz, hava ve demir yollarının hepsinin olduğu Karadeniz'de tek şehir. Türkiye'de de 4 ilden birisi konumunda. Yatırımcılar için ulaşım çok önemli. Bir diğer avantajı medikal aletlerin dünya'da üretildiği 3 ülke var. Bunlardan birisi Pakistan, ikincisi Almanya ve Türkiye. Türkiye'de de medikal aletler sadece Samsun'da üretiliyor. Bu sebeple Samsun ihracatçılar için çok önemli bir konumda. Türkiye'de bu alanda yeni hastanelerin kurulması ve bu hastanelerde yeni medikal aletlerin alınmasıyla Samsun çok ciddi mesafe kaydedecek ve yakın zamanda yatırım patlaması olacak. Bundan böyle Samsun'un adını daha fazla duyacağız".

FAHRETTİN ULUSOY: "ZAHİRE DÜKKANINDAN BURALARA GELDİK"

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy da kendileri için milat olduğunu belirttiği Borsa İstanbul gong törenine katılımından dolayı İbrahim Şahin'e teşekkür ederek, "Bugün bizim için bir milat, yeni hissedarlarımız oldu. Onların sorumluluğunu ve güvenini boşa çıkarmamak için Allah'ın bizi güçlü kılmasını diliyoruz. Türkiye'de un sektörü dünya ihracatında büyük bir pay alıyor. Rakamlarla 2 milyon ton, parasal olarak 1 milyar dolara yakın bir ihracat gelirimiz var. Türkiye un sektörü 5 kıtaya ihracat yapıyor. Avusturalya'da bir ada devletine dahi bizim şirketimiz un ihracatı yapıyor. Bizim bu sektördeki başarımız, değirmencilik sanayinin güçlü bir makine ve arge çalışması ile gerçekleşiyor. Bunun yanında bulunduğumuz lokasyon dünyanın en büyük üreticileri olan kuzey komşularımıza yakın bir noktadayız . Dünya'da buğday ticaretinden yüzde 30 pay alan Rusya, Kazakistan, Ukrayna gibi ülkelere çok yakın olmamız büyük bir avantaj. Ulusoy Un hem Çorlu hem Samsun'da üretim yapıyoruz. Samsun'daki üretim tesisimizin rekabet şansı çok yüksek ucuz maliyetli nakliyenin ve depolamanın olduğu bir şehir olması bizim için büyük bir avantaj. Limanların yanında tesislerimiz ve antrepolarımız var.İkinci jenerasyon olan gece gündüz çalışan çok değerli ekibimiz var. Bu sebeple tam kurumsallaşan bir şirket kültürümüz oluştu.

Türkiye'nin geleceğine minicik bir örnek benim şirketimdir. Türkiye'de en büyük payı biz alacağımıza inandık, niye dünya buğday ticaretinden Samsun'dan bir şirket 0,17 sahip. Ama her şeyin bir başlangıcı var. Yarın yüzde 1 olacak. Türkiye'nin buğday ticaretinde yüzde 5 paya sahibiz. 45 yıl evvel zahire dükkanından geldik. 25 senedir üreticiyiz. Şirketimizi 2. jenerasyona teslim ettik. 10-15 yıl sonra üçüncü jenerasyon geliyor. Bu adımı atarak onlara bu şirketi teslim edeceğiz" dedi.

GÜNHAN ULUSOY: "HALKA ARZIMIZ BİR ÇOK İLKİ İÇİNDE BARINDIRIYOR"

Ulusoy Un CEO'su Günhan Ulusoy is 45 yıllık ticari birikimlerini, 25 yıllık sektörel tecrübelerini yeni ortaklarıyla tanıştırmaktan ve onları da ailelerine dahil etmekten dolayı gurur duyduklarını belirterek "Bizim halka arzımız bir çok ilkleri içinde barındırıyor. Un sektöründe daha önce Pınar et ve un firması borsaya açılmıştı. Ama faaliyetlerinde et daha ağırlıklıdır. Biz un ağırlıklı bir şirketiz. Bunun yanında Samsun'dan halka arz olan ilk şirketiz. Umarız bu halka açılım hem bölgemize hem sektörümüze de bir öncülük eder ve birçok başka şirket de halka açılır. Çünkü halka açılmak şirketin kurumsallık düzeyini arttırıyor. Kendi içimizde gerçekleştirmeye çalıştığımız kurumsallık düzeyi artık bir zorunluluk ve SPK tarafından denetlenerek bir mecburiyet hanine geliyor. Bu şekilde kurumsallığımızı ilerletmek istiyoruz. Bunun yanında halka arz edilen gelirin yüzde 83'ü şirketin öz kaynaklarına eklendiği için şirketimizin büyümesini, güçlenerek devam etmesini umuyoruz. Bu kaynakları şirketimizin büyümesi için kullanacağız. Bu da yine Anadolu'daki diğer sanayicilerimiz için örnek bir durum. Çünkü Anadolu sanayisi sermaye piyasalarına uzak kalıyor. Borsamız İstanbul'da Sermaye piyasalarına yeterince faydalanamadığına inanıyorum. O yüzden Anadolu'daki firmalarını burada bizden sonra görmek bizi de çok mutlu edecek. Kurumsallaşmasını tamamlamış, büyüme yolundaki şirketlere önemli bir kaynak sağlanacak bir borsa olduğunu tavsiye ediyoruz. İnşallah hem sektörümüz hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Borsa İstanbul Ulusoy Un Türkiye Samsun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title