Haberler

Limon Hasadına 28 Ağustos'dan İtibaren Başlanıyor

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Mersin ve Adana’da 28 Ağustos’tan itibaren limon hasadına başlanacağını, 2 Eylül’den itibaren de ihracat yapılabileceğini açıkladı.

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Mersin ve Adana'da 28 Ağustos'tan itibaren limon hasadına başlanacağını, 2 Eylül'den itibaren de ihracat yapılabileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kemal Kaçmaz, Turunçgil Kesim ve İhraç Tespit Komisyonu tarafından Adana ve Mersin'de limon bahçelerinde inceleme yapıldığını ve mayer cinsi limonun gerekli olgunluğa eriştiğinin belirlendiğini söyledi. Limonun 28 Ağustos'dan itibaren hasat edilmesine, 2 Eylül'den sonra da ihracatına müsaade edildiğini kaydeden Kaçmaz, yaş meyve sebze üretim ve ihracatında en önemli alt grubu oluşturan turunçgilin yüzde 85'inin Çukurova-Antalya, yüzde 14'ünün İzmir ve çevresi, yüzde 1'inin de Karadeniz'de üretildiğinin altını çizdi. Turunçgil üretiminin 2015 yılında 3 milyon 980 bin ton olarak gerçekleştiğini vurgulayan Kaçmaz, "Son verilere göre 4 milyon 221 bin 710 tona ulaşmıştır. Bu rakamlarda bize turunçgilin yaş meyve sebze üretimi içerisindeki payını ciddi bir şekilde arttırdığını göstermektedir. 2016 yılı ihracat rakamları ve sezonluk ihracat rakamları incelendiğinde komşu ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen turunçgil ihracatının artması sektörümüzün ihracat yapısının sağlam ve dinamik olduğunun göstergesidir. Ülkemize net döviz girdisi sağlayan turunçgil sektörünün yeni sezonda da ülkemiz ekonomisinin cari açığının düşürülmesinde ve istihdamda büyük katkıları olacağı inancıyla üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın bol kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni ederim" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kemal Kaçmaz Mersin Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title