Haberler

Kamuya Personel Alımı Yapılacak

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, avukatlık hizmetleri sınıfında boş bulunan avukat kadrosuna 7 avukat, Spor Genel Müdürlüğü, merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, 60 spor hizmetleri uzman yardımcısı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ise, özel...

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, avukatlık hizmetleri sınıfında boş bulunan avukat kadrosuna 7 avukat, Spor Genel Müdürlüğü, merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, 60 spor hizmetleri uzman yardımcısı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ise, özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda çalıştırılmak üzere 24 adet sözleşmeli personel alımı yapacak.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Spor Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na personel alımıyla ilgili ilanlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Adana, Bitlis, Diyarbakır, Edirne, Erzurum ve Konya Bölge Müdürlükleri'ne yarışma sınavı ile toplam 7 adet avukat alacak. Yarışma sınavına başvuru şartları şu şekilde belirtildi:

Adayların başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatını haiz olması gerekecek. Son sıradaki adayla, aynı puanı almış adaylar sınava katılmaya hak kazanacak. Başvurular, 16 Aralık tarihinden başlayarak 27 Aralık 2013 tarihi mesai saati bitimine kadar "Avukatlık Sınavı Başvuru Formu" doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacak.

-SINAVA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARIN LİSTESİ 3 OCAK 2014'TEN İTİBAREN DUYURULACAK-

Adayların fotoğraflarını, diplomalarını ve avukatlık ruhsatnamelerini elektronik ortamda taratıp Başvuru Formuna eklemeleri zorunlu olacak. Sadece internetten yapılan başvurular geçerli olup, ilanda belirtilen şartları taşımayan başvurular ile elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Elektronik ortamda meydana gelebilecek aksaklıklardan dolayı, adayların başvurularını son güne bırakmamaları gerekecek. Adaylar, başvuru sırasında sadece bir Bölge Müdürlüğünü tercih edebilecek. Birden fazla Bölge Müdürlüğü tercih eden adayların başvurusu kabul edilmeyecek. Başvuruların incelenmesi sonucu sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 3 Ocak 2014 tarihinden itibaren Genel Müdürlüğün internet adresinde ilan edilerek duyurulacak, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak. Yarışma sınavı sözlü olarak yapılacak Sözlü Sınav, 15 Ocak 2014 tarihinde saat 10.00'da Kızılay/Ankara adresindeki Genel Müdürlük binasında yapılacak. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecek.

-60 ADET SPOR HİZMETLERİ UZMAN YARDIMCISI ALIMI YAPILACAK-

Spor Genel Müdürlüğü, merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, yarışma sınavı ile 60 adet spor hizmetleri uzman yardımcısı alımı yapacak. Buna göre, Müdürlük, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunlarından 25, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunlarından 25, İletişim, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Sosyoloji, Psikoloji, İstatistik, Matematik, Matematik ve İstatistik, Bölümü mezunlarından ise 10 olmak üzere toplam 60 adet spor hizmetleri uzman yardımcısı alacak.

Sınava başvurular 16 - 27 Aralık 2013 tarihleri arasında Spor Genel Müdürlüğü internet adresinde yayımlanacak olan sınav başvuru formunun doldurulması ve yükseköğretim kurumu diploması veya bitirme belgesinin taranarak eklenmesi suretiyle elektronik ortamda yapılacak. Yarışma sınavına katılmaya hak kazananlara ilişkin geçici liste, Spor Genel Müdürlüğü internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak. Geçici listeye yapılacak itirazların değerlendirilmesi sonucu Yarışma Sınavına girme hakkı kazanan adaylara, fotoğraflı sınav giriş belgesi verilecek, sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaklar. Yarışma Sınavı, yazılı ve sözlü şeklinde yapılacak. Başarı sırası, yazılı ve sözlü sınav sonucunda alınan notların aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek. Adaylar, başarı puanı en yüksek olandan başlanarak sıralamaya konulacak ve başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asıl; Yarışma Sınavında başarılı olmak şartıyla, atama yapılacak kadro sayısının yarısını geçmemek üzere Sınav Komisyonunca belirlenecek sayıda aday ise yedek olarak tespit edilecek.

-24 ADET KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK-

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda çalıştırılmak üzere sözlü sınavla kadro karşılıksız toplam 24 adet sözleşmeli personel alacak. Buna göre Müsteşarlık, 20 adet Proje Mühendisi ve 4 adet Proje Asistanı olmak üzere toplam 24 adet kadro pozisyonu için kadro karşılıksız sözleşmeli personel alacak.

Sınav için özel başvuru şartları şu şekilde: Proje Mühendisi Pozisyonu için; adayların son müracaat tarihi itibariyle son iki yıl içerisinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı(KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)'den İngilizce alanında en az 75 puan veya uluslararası geçerliliği olup, dil yeterliliği bakımından KPDS/YDS seviyesine denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen başka bir puana sahip olmaları, gerekecek. Alanında en az iki yıl iş tecrübesine sahip olması gereken adaylar içinde, bu pozisyonlar için daha önce iki defa sınava girip de başarısız olanlar sınava kabul edilmeyecekler. Proje Asistanı için; adayların 7-8 Temmuz 2012 ve 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) birinden KPSS P(1) puan türünden en az 60 puan almış olması gerekecek. Son müracaat tarihi itibariyle son beş yıl içerisinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)'den İngilizce alanında en az 70 puan veya uluslararası geçerliliği olup, dil yeterliliği bakımından KPDS/YDS seviyesine denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen başka bir puana sahip olmaları, gerekecek. Bu pozisyonlar için daha önce iki defa sınava girip de başarısız olan adaylar sınava kabul edilmeyecekler.

-ADAYLAR BAŞVURULARINI 17 ARALIK SALI GÜNÜNE KADAR YAPILACAK-

Başvuruda İstenen Belgelerle adaylar başvurularını 17 Aralık 2013 Salı günü mesai bitimine kadar Müsteşarlığın internet adresindeki sisteme yükleyecekler. Asil olarak yerleştirilmeye hak kazanan adaylar vize işlemlerinin Maliye Bakanlığı'nca yapılmasını müteakip, Müsteşarlık tarafından Müsteşarlığın internet sitesinde yapılacak tebliğ tarihinden itibaren 15 içerisinde göreve başlayacaklar. Bu süre içerisinde göreve başlamayanlar, haklarını kaybedecekler.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Diyarbakır Bitlis Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title