Haberler

Geçmişten Gelen Estetik: Hat-Ebru-Sedefkarlık" Sergisi Açıldı

TCMB Başkan Yardımcısı Şahin: "Türk sanatına ve sanatçısına katkıda bulunmak istiyoruz" "Yaşayan en büyük sanatkarlarımızdan Sedefkar Salih Balakbabalar ve ebru sanatçısı Alparslan Babaoğlu'nun çalışmalarından oluşan 24 eseri, sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz" "Merkez Bankası, kurulduğu 1930 yılından.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Türk sanatına ve sanatçısına katkıda bulunmak istediklerini belirterek, "Yaşayan en büyük sanatkarlarımızdan Sedefkar Salih Balakbabalar ve ebru sanatçısı Alparslan Babaoğlu'nun çalışmalarından oluşan 24 eseri, sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz" dedi.

?Merkez Bankası Sanat Galerisi'nde, Sedefkar Salih Balakbabalar ve ebru sanatçısı Alparslan Babaoğlu'nun hat temalı eserlerinden oluşan "Geçmişten Gelen Estetik: Hat-Ebru-Sedefkarlık" sergisi açıldı.

Serginin açılışını yapan Şahin, Merkez Bankası'nın kurulduğu 1930 yılından bu yana çağdaş Türk ressamlarının eserlerinden oluşan, yaklaşık 800 parçalık bir koleksiyon oluşturduğunu söyledi. "Türkiye'de kamu kurumları arasında en önde gelen koleksiyonlardan birine sahibiz" diyen Şahin, koleksiyonun canlılığını sürdürmek için danışman hocaların tavsiyeleriyle eser alımına devam ettiklerini belirtti.

"Merkez Bankası'nın sanata katkısı devam edecek"

Yurt içinde ve dışında her yıl sergiler düzenleyerek, Türk sanatına bir nebze de olsa katkı sağlamaya çalıştıklarına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"2012 yılından bu yana geleneksel Türk sanatları eserlerine de yatırım yapma kararı aldık. Geçen yıl ebru ve minyatürün birlikte uygulandığı 36 Osmanlı padişahının portresinden oluşan bir sergi yaptık. Bu yılda geleneksel Türk sanatının temeli kabul edebileceğimiz hat sanatının ebru ve sedefkarlık şeklinde yorumlanmasından oluşan, yaşayan en büyük sanatkarlarımızdan Sedefkar Salih Balakbabalar ve ebru sanatçısı Alparslan Babaoğlu'nun çalışmalarından oluşan 24 eseri, sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Asli görevimiz bu değil ama sosyal sorumluluk politikası çerçevesinde karınca kararınca Türk sanatına ve sanatçısına katkıda bulunmak istiyoruz. Merkez Bankası'nın sanata katkısı devam edecek."

"Hat-ebru-sedefkarlık sergisi takdire şayan"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da "Merkez Bankası'nın hat-ebru-sedefkarlık sergisi takdire şayan" dedi. Geleneksel sanatlara destek verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özaslan, etkinliğin sanatı ve sanatçıyı desteklemenin yanı sıra aynı zamanda yeni nesilleri de sanatla buluşturma anlamında son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Sergiye, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası yöneticileri ve çalışanları ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Ut ve ney dinletisiyle ziyaretçilerin keyifli dakikalar geçirdiği sergi, 17 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

alparslan babaoğlu merkez bankası şahin türk türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title