Haberler

    Doların Gözü Enflasyonda, Dolar Ne Kadar Oldu

    Güncelleme:

    Cuma günü saat 17.35'te 2.8328/2.8335 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 0840'ta 2.8207/2.8226 seviyesinde işlem görüyor.

    Cuma günü saat 17.35'te 2.8328/2.8335 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 0840'ta 2.8207/2.8226 seviyesinde işlem görüyor.

    Cuma günü aynı saatte 3.0241/3.0259 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.0178/3.0188, 3.2155/3.2176 seviyesinde olan euro/TL ise 3.2134/3.2149 seviyesinde bulunuyor.

    Analistler enflasyon verilerinde düşüşün sürmesi halinde, geçen hafta Kasım ayından bu yana ilk kez tek haneye gerileyen tahvil faizlerinde de aşağı hareketin devam edebileceğini belirtiyor.

    ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    TÜİK Mart ayı enflasyon verisini saat 1000'da açıklayacak.

    TÜFE'de Mart'ta medyan bazında yüzde 0.5 artış beklenirken, analistler enflasyon sepetinde yaklaşık yüzde 24 ile en büyük paya sahip olan gıda fiyatlarındaki değişimin Mart ayında da manşet enflasyon üzerinde en belirleyici kalem olacağını belirtiyor.

    TEB Stratejisti Erkin Işık, Mart enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması halinde önümüzdeki aylarda faiz koridorunun üst bandında daha fazla indirim beklentilerini artıracağını, bu durumun ise kısa vadede tahvil faizleri açısından olumlu olacağını söyledi.

    Işık, geçen hafta ABD'de açıklanan bazı verilerin beklentilerden iyi geldiğini hatırlatarak, yine de verilerin dolarda güçlenme sağlamadığını ve risk iştahının güçlü kalmaya devam ettiğini söyledi.

    GELİŞMEKTE OLAN PAZARLARA İLGİ SÜRÜYOR

    ABD'de Cuma günü açıklanan tarımdışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydetmesi ardından ilk tepki olarak dolar global bazda değer kazansa da Fed Başkanı Janet Yellen'ın geçen hafta yaptığı faiz artışlarının temkinli olacağı yönündeki açıklamaların genel çerçevede gelişmekte olan piyasalara yönelik ilginin sürmesini sağladığı belirtiliyor.

    Asya borsaları geçtiğimiz hafta ABD'den açıklanan yüksek tarım dışı istihdam verilerinin ardından yatırımcılar arasında artan risk iştahıyla beraber yükselirken, Fed Başkanı Janet Yellen'ın yine geçtiğimiz hafta faiz artışlarında temkinli davranılacağı yönündeki açıklamaları dolarda kayıpları devam ettirdi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Janet Yellen Erkin Işık Fed Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

    İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

    Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

    Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

    Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

    Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

    Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

    Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

    500

    Yorumlar (2)

    ANKEBUT:

    bilerek düşük enflasyon gösterdiler, bir bakanın teknolojimiz nasadan daha ileri dediği bir ülkede tüikin verilerine güven mi olur? Buna ancak cahiller ve makarna tayfası inanır

    3
    2
    yanıtYanıtla
    PATATES:

    İKİ MAKARNACI BU YORUMU BEĞENMEMİŞ, MAKARNACILARA ÜLKE ELDEN GİDİYOR AĞABABANIZIN PİSLİKLERİ ORTAYA DÖKÜLMESİN DİYE PATLAMALAR VE ŞEHİT SAYISI ARTACAK. BU ARADA BİLAL NEREDE MAKARNACILAR HABERİNİZ VAR MI

    yanıt0
    yanıt1
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title