Haberler

Deik Türk Kanada İş Konseyi Toplantısı

Kanada Uluslararası Ticaret Bakanı Fast: "Türkiye genç bir nüfusa sahip ve bu ekonominizi büyütmek için büyük bir fırsat"

Kanada Uluslararası Ticaret Bakanı Ed Fast, Türkiye'nin dünyanın dinamik ve hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu belirterek, "Türkiye genç bir nüfusa sahip ve bu ekonominizi büyütmek için büyük bir fırsat" dedi.

Fast, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk- Kanada İş Konseyi Başkanı Yılmaz Argüden ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Fast, burada yaptığı konuşmada, bankacılık sektörünün Kanada'nın en güvenilir sektörlerinden birisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyanın dinamik ve hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu belirten Fast, "Türkiye genç bir nüfusa sahip ve bu ekonominizi büyütmek için büyük bir fırsat" dedi.

Kanada'yı diğer ülkelerden ayıran en önemli faktörün yurtdışına yatırım yaptıkları zaman sadece Kanada'nın kar etmesini ve karın yalnızca ülkede kalmasını istememeleri olduğunu vurgulayan Fast, şunları kaydetti:

" Kanada'nın uzmanlık alanları eğtim, madencilik teknolojileri ve bilgi teknolojileri. Biz bu bilgileri paylaşmakta ve trasfer etmekte hazırız. Güvenilir bir ortak olmanın yanı sıra uzmanlıklarımızı uzun vadede sizinle paylaşmaya hazırız. Kanada dünyada eğitim alanında lider ülkelerden biri. O yüzden Türkiye'de aktif bazda eğitsel kuruluşlarımız var.

Türkiye Kanada'nın eğitsel yönlerinden faydalanabilir. Aslında uzun yıllardır ticaret ve yatırım ortaklığı konusundaki hususları ihmal ettik. Bundan sonra ilişkilerimizi geliştirmek için elimizden geleni yapacağız." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yılmaz Argüden Türkiye Kanada Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title