Haberler

Belediye Gelirleri Kanunu'nda Yer Alan Bazı Maktu Vergi ve Harç Tarifleri Belirlendi

Bakanlar Kurulu, Belediye Gelirleri Kanunu'nda yer alan bazı maktu vergi ve harç tarifelerini 19 Mayıs 2013 tarihinden geçerli olmak üzere belirledi.

Bakanlar Kurulu, Belediye Gelirleri Kanunu'nda yer alan bazı maktu vergi ve harç tarifelerini 19 Mayıs 2013 tarihinden geçerli olmak üzere belirledi.

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununda Yer Alan Bazı Maktu Vergi ve Harç Tarifelerinin Belediye Grupları İtibarıyla Tespiti Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararın yürürlüğe konulması, Maliye Bakanlığı'nın talebi üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 21 Ekim 2013 tarihinde kararlaştırıldı. Karar ile 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda yer alan bazı maktu vergi ve harç tarifeleri, belediye grupları itibarıyla belirlendi. Buna gore ilan ve reklam vergisi "nüfusları ile ekonomik ve sosyal gelişme durumlarına göre Maliye Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatı'nın görüşü alınarak İçişleri Bakanlığı'nca beş gruba ayrılan belediye grupları için şöyle olacak:

-Dükkan, ticarî ve sınaî müessese ve serbest meslek erbabınca çeşitli yerlere asılan ve takılan her çeşit levha, yazı ve resim gibi tüm sabit ilan ve reklamların her metrekaresinden yıllık olarak 20 TL ile 60 TL arasında değişecek.

-Motorlu taşıt araçlarının içine veya dışına konulan ilan ve reklamların her metrekaresinden yıllık olarak 5 ayrı gruba göre değişmek üzere 8 TL ile 35 TL arasında, cadde, sokak ve yaya kaldırımları üzerine gerilen, binaların cephe ve yanlarına asılan bez veya sair maddeler vasıtasıyla yapılan geçici mahiyetteki ilan ve reklamların metrekaresinden haftalık olarak 2 TL ile 10 TL ilan ve reklam vergisi alınacak.

-Işıklı veya projeksiyonlu ilan ve reklamlardan her metrekare için yıllık olarak gruplara göre 30 TL ile 95 TL, ilan ve reklam amacıyla dağıtılan broşür, katalog, duvar ve cep takvimleri, bibloların her biri için 0,05 ile 0,20 TL, mahiyeti ne olursa olsun yapıştırılacak çeşitli afişler ve benzerlerinin metrekaresinden 0,10 TL ile 0,50 TL düzeyinde ilan ve reklam vergisi tarifesi uygulanacak."

-EĞLENCE VERGİSİ-

Biletle girilmesi zorunlu olmayan bar, pavyon, gazino, gece kulübü, diskotek, kabare, dansing gibi eğlence yerlerinden çalışılan her gün için 50 metrekareye kadar 5 farklı belediye grubunda 5 ile 15 TL arasında değişen eğlence vergisi tarifesi uygulanacak. 51-200 metrekareye olan yerlerde tarife 6 TL ile 20 TL arasında, 201 metrekareden yukarı alanda 10 TL ile 40 TL, 4 yıldızlı otelde 40 TL, 70 TL, 5 yıldızlı otelde 50 TL ile 80 TL arasında değişecek. Bilardo ve masa futbolu gibi eğlence yerlerinden çalışılan her gün için; her oyun aleti için her belediye grubunda 5 TL, sonraki her oyun aleti için 5 belediye grubunda 1 ile 5 TL arasında eğlence vergisi uygulanacak.

-İŞGAL HARÇLARI, ÇALIŞMA RUHSATI HARCI-

İşgal harçları 0,25 TL ile 4 TL arasında değişecek. Tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı her tür işyeri için belediye gruplarına gore 20 TL ile 600 TL arasında yer alacak. İşyeri açma izni harcı ise 0,20 TL ile 1 TL arasında uygulanacak. Karar, 19 Mayıs 2013 tarihinden geçerli olmak üzere bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Devlet Planlama Teşkilatı Maliye Bakanlığı 19 Mayıs Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

Konak Bütçebutce-konak@hotmail.com:

'Bakanlar Kurulu, Belediye Gelirleri Kanunu'nda yer alan 'BAZI' maktu vergi ve harç tarifelerini 19 Mayıs 2013 tarihinden geçerli olmak üzere belirledi ' Peki diğer harçlardaki uygulama ne olacak?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title