Haberler

Ankara Üniversitesi Rektörü Senegal'de Temaslarda Bulundu

Güncelleme:

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Senegal'de Yükseköğretim Bakanı Moussa Balde ile görüştü, Türk kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Senegal'de Yükseköğretim Bakanı Moussa Balde ile görüştü, Türk kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Senegal temaslarına Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğini ziyaret ederek başlayan Rektör Ünüvar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Büyükelçi Nur Sağman'a, Ankara Üniversitesi rozeti, eğitim dönemine ait transkripti ile diplomasını takdim etti.

Rektör Ünüvar, daha sonra Yükseköğretim Bakanı Balde ile bir araya geldi.

Büyükelçi Sağman'ın da hazır bulunduğu görüşmede Ünüvar, birçok uluslararası işbirliğine imza atan Ankara Üniversitesi'nin, Senegal ile de eğitim noktasında ilişkileri geliştirmek istediğini aktardı.

Ünüvar, "Ülkeler arasında ticari ve diplomatik ilişkiler elbette çok önemli, ancak eğitim kurumları arasındaki işbirlikleri olmazsa ilişkiler biraz eksik kalıyor. Dolayısıyla uzun vadede ülkeler arasındaki en değerli ilişki, eğitim kurumları arasındaki ilişkidir. Bu yönde adım atmak adına bugün buradayız." diye konuştu.

Bakan Balde de Türk üniversiteleri ile her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek, Türkiye ile Senegal'in eğitim diplomasisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Rektör Ünüvar, akabinde Senegal İdari Bilimler Okulu, Senegal Bilim ve Teknoloji Ulusal Akademisi, Yüksek Teknoloji Okulu, Ahmadou Makhtar Mbow Üniversitesi, Cheikh Ante Diop Üniversitesi ve Numerique Üniversitesi yetkilileriyle görüşmelerde bulundu.

Yükseköğretim kurumlarındaki temaslarını tamamlayan Ünüvar, Dakar'daki Türk kurum temsilcileriyle bir araya geldi.

Ünüvar, Dakar Yunus Emre Enstitüsünü gezdi ve Koordinatör Vekili Halil İbrahim Efe'den Türkçe öğretimi çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Burada Anadolu Ajansı Temsilcisi ile de bir araya gelen Ünüvar, Senegal temaslarına ilişkin gözlem ve değerlendirmelerini paylaştı.

Türkiye Maarif Vakfı Dakar Temsilciliğinde Koordinatör Vekili İsmail Enes Yörük ve Eğitim Danışmanı Ahmet Sall ile istişarelerde bulunan Ünüvar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Dakar ofisini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Eğitim

Ankara Üniversitesi Necdet Ünüvar Senegal Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title