Haberler

(Düzeltme) 10 Yaşındaki Kalp Hastası Nesli Kemanıyla İzleyenleri Büyüledi

Türkiye 2. Çocuk Kalp Sağlığı Platformu İstanbul'da düzenlendi.

Türkiye 2. Çocuk Kalp Sağlığı Platformu İstanbul'da düzenlendi. Toplantıda kalp hastası olan 10 yaşındaki Nesli Çoşku Özgül, kemanı ile izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Türkiye'de çocuk kalp sağlığı hizmetlerinin hasta güvenliği ve kalite göstergeleri açısından ileri dünya standartlarına yükseltilmesi için yapılması gereken çalışma ve düzenlemelerin ele alındığı "Türkiye 2. Çocuk Kalp Sağlığı Platformu" İstanbul'da düzenlendi. Polat Renaissance Otel'de gerçekleşen platforma; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Gürbüz, çocuk kalp doktorları ile kalp hastası çocuklar ve aileleri katıldı.

Platforma 10 yaşındaki Nesli Çoşku Özgül damgasını vurdu. Bebekken ameliyat olan Özgül, platformunu kapanışında kürsüye çıkarak, "Bu kalp seni unutur mu?" şarkısını kemanla çaldı. Bir yılda keman çalmayı öğrenen Özgül, salondakilerden büyük alkış aldı. Sağlığı için ileriki yaşlarda bir kez daha kalp ameliyatı olması gereken Nesli Coşku Özgül, "Güzel keman çalıyorum. 1 yıldır çalıyorum. Saray Tekirdağ'da yaşıyorum. Ameliyat olacağım diye korkmuyorum. Zaten bunun ciddi bir şey olmadığını biliyorum. Bu yolda ailem bana çok yardım ediyor" şeklinde konuştu.

Nesli Çoşku Özgül'ün babası Hakan Özgül, kızına 2 aylıkken teşhis konulduğunu anlatarak, "Daha sonra çocuk doktorumuzun yönlendirmesiyle şimdiki hocalarımızla irtibata geçtik. Daha sonraki süreçte kızımız 9 aylıkken ameliyat oldu. Şu anda gayet iyi. Nesli ergenlik çağında bir operasyon daha geçirecek, onu bekliyoruz. Çok da rahatız. Doktorlarımıza güveniyoruz. Kızımın da bu konuda herhangi bir endişesi, korkusu yok. Biz de aile olarak hazırlıklıyız çünkü en Türkiye'nin iyi hocaları yanımızda" dedi.

Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Gürbüz de ortak bir platform gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, "İlgili hocalarımız, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kamu Hastaneler Birliği Başkanları ve bürokratların katılımıyla daha da zenginleşti. Burada Türkiye'deki çocuk kalp ameliyatları ile ilgili sorunlar bunların sayısı yetersiz mi, bölgesel dağılımları yeterli mi yetersiz mi, bütün bu konular tartışıldı. Ortak bir çözüme gelinmesi konusunda önemli adımlar atıldı. Bin 300 kalp ameliyatı yapan üyemiz mevcut ve bu ameliyatlar Türkiye'nin 233 merkezinde yapılmaktadır. Erişkin kalp ameliyatlarında herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Ancak çocuk kalp cerrahisine girdiğimiz zaman daha yoğun bir emek gerektiren bir grup olmakta birlikte şu anda Türkiye'de 100 aktif cerrahımız bunu 27 merkezde gerçekleştirmektedir. Fakat buradaki asıl problem bu merkezlerin daha çok batıda lokalize olması. Halbuki çocuk nüfusunun daha yoğun olduğu Doğu bölgelerinde ve Güney Doğu Bölgelerinde bu tür merkezlerin sayısının az olması ve bölgesel dağılımların orantısız olduğunu görüyoruz. Bunlar da masaya yatırıldı ve ümit ediyorum ki bakanlıklarımızla birlikte ortak çalışmalar yaprak da bunların bir sonuca kavuşacağının kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise, "Kalp rahatsızlıklarının çocuk yaşlarda yapılan tedavisinin ileriki yaşlardan daha kolay ve yetişkinlik yaşlarının daha sağlıklı bir kalbe sahip olmasına vesile olacağı ortaya kondu. Burada birtakım sorunlar hem sosyal güvenlikle ilgili hem de sağlık bakanlığıyla ilgili bir takım bize özel sorunlarını bize ilettiler. Burada son derece yararlandık. Yapacağımız çalışmaları burada almış olduğumuz bu veri ve bilgilerle daha ileri seviyeye götüreceğimizi gördük" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Etyemez Hakan Özgül İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title