Haberler

Düsseldorf Başkolosluğu Yeni Hizmet Binasını Tanıttı

Almanya'da Düsseldorf Başkonsolosluğu yeni hizmet binası tanıtıldı.

Almanya'da Düsseldorf Başkonsolosluğu yeni hizmet binası tanıtıldı. Düsseldorf'un Willstatterstr caddesi, 9 numarada bulunan ve 2012 yılında satın alınan dört katlı konsolosluk binası, uzun süren tadilat ve dekorasyon çalışmalarının ardından 20 Nisan 2015'de hizmete girmiş, resmi açılışı ise Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 3 Mayıs'ta yapılmıştı. Yeni konsolosluk binasını Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür tanıttı.

YENİ BİNA OLDUKÇA GENİŞ VE MODERN

Oldukça modern olarak tasarlanan yeni konsolosluk binası, altı bin metrekare üzerine kurulu ve üç bin metrekare kullanım alanına sahip. Doksan ve yüz kişilik iki ayrı bekleme salonu bulunan binanın mobilyaları ise, Türkiye'den getirtildi. Binanın giriş katında bulunan Anadolu Salonu büyük toplantılar, birinci katında yer alan İstanbul Salonu nikah merasimi ve basın toplantıları için ayrılırken, aynı katta bulunan İzmir Salonu'nun da sıra bekleyen vatandaşlar için hizmet vermesi planlanıyor. Sekreterlik katı olan dördüncü katta bulunan Ankara Salonu da, diplomasi ve eğitim amaçlı toplantılara mekan olacak. Konsolosluk binasında, işlemleri uzun süren ve namaz kılmak isteyenler için de bir mescit bulunuyor.

YÜZ ARAÇLIK ÜCRETSİZ OTOPARK

Yeni konsolosluk binasının vatandaşlara çok sayıda avantaj kazandırdığını belirten başkonsolos Alattin Temür: "En önemli avantajlardan birisi, yüz araçlık ücretsiz otopark. Konsolosluğumuza işlem için gelecek vatandaşlarımız, her hangi bir zorluk çekmeden ve ücret ödemeden arabasını park edebilecek. İkinci diğer önemli bir hizmetse, Düsseldorf Belediyesi ile yaptığımız çalışmanın sonucunda konsolosluk binamızın güzergahına özel olarak kurulan otobüs hattı. Araç kullanmadan konsolosluğumuza gelmek isteyen vatandaşlarımız, her 10 dakika da bir gelen 833 E nolu otobüslerle binaya intikal edebilecekler" dedi.

"VATANDAŞ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR"

Eski konsolosluk binasında 800 metrekare kullanım alanında hizmet verildiğini belirten Alattin Temür: "Vatandaşlarımız, bu yeni binada kendileri için planlanan geniş ve rahat kullanım alanlarını ferah içinde hissedecektir. Vatandaşlarımız, her şeyin en iyisine layıktır. Almanya'da yasayan diğer ülke vatandaşların sahip olduğu iyi koşullardan daha iyi hizmeti, bizim konsolosluğumuzda vermeyi amaçlıyoruz. Binamızda, yaşlı, engelli ve çocuklu anneler için fiziki altyapı mevcuttur. Evlenmek isteyen ve evraklarını tamamlayan çiftlerimize de, nikah töreni için hemen randevu alabilecekler. Vatandaş huzurlu olursa, bizlerde ancak huzurlu oluruz" şeklinde konuştu.

Yeni konsolosluk binası, Düsseldorf'un yanı sıra Mönchengladbach, Duisburg, Krefeld, Oberhausen, Mettmann gibi kentlerde yaşayan 280 bin Türk vatandaşına hizmet verecek. - Sseldorf

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Düsselldorf Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title