Haberler

Yaycı'dan Yunanistan'ın ABD zırhlılarını adalara sevk etmesiyle ilgili değerlendirme: Türkiye'yi savaşa çekmek istiyorlar

Güncelleme:

ASAM TÜRK DEGS Başkanı, Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde ABD'nin verdiği zırhlı araçları Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a sevk ettiği anların görüntülerinin ortaya çıkmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan'ın Türkiye'yi savaşa çekmek istediğini belirten Yaycı, "Atina kendi arkasında büyük bir destek hissediyor. ABD ve Fransa ciddi bir hazırlık yapıyor'' ifadesini kullandı.

Yunanistan, 18-21 Eylül arasında Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etti. Güvenlik kaynakları görüntüleri kamuoyu ile paylaşırken bu eylemleri "Kabul edilemez" olarak değerlendirdi. Cihat Yaycı konuya ilişkin ilk kez Haberler.com'a konuştu.

''TÜRKİYE ARTIK KENDİNİ KANDIRMAMALIDIR"

Yaycı, ''Midilli ve Sisam'a sevk edilen araçlar başlı başına gayri askerî statüyü bozuyor. Fakat bu zırhlı araçların ABD'nin hibe ettiği araçlar olması bunların neden geldiğini ve neye hazırlık yapıldığını gösteriyor. Türkiye artık kendini kandırmamalıdır. Türkiye'yi bir savaşa, çatışmaya çekmek istiyorlar'' dedi.

''YUNANİSTAN'IN KARASULARINI 6 MİLİN ÜZERİNE ÇIKARMA İHTİMALİ YÜKSEK''

Yaycı sözlerine Yunanistan'ın yakın zamanda karasularını 6 milin üzerine çıkarma ihtimalinin yüksek olduğunu ekleyerek, ''Türkiye buna karşı koyacak. Türkiye bu hakkı kullandığında sözde Yunanistan'ın meşru hakkını kullanmasına karşı gayri meşru saldırgan girişimde bulunduğu cihetiyle NATO'nun varlık sebebini ortadan kaldıran bir üye olarak gösterilecek. Sonra da Türkiye'nin NATO dan çıkarılma girişimleri başlayacak. Bunların hepsi Türkiye'nin çatışma içerisine çekilmek istendiğinin göstergesidir.

''ABD VE FRANSA CİDDİ HAZIRLIK YAPIYOR''

Türkiye'nin itirazlarına karşılık göstere göstere adaların silahlandırılması enteresandır. Yunanistan kendi arkasında büyük bir destek hissediyor. ABD ve Fransa ciddi bir hazırlık yapıyor. Diğer yandan iç cephe sağlamlaştırılmalı, TBMM acil olarak 1995 deklarasyonunu yinelemeli ve tüm vatanperver siyasi partiler tek yumruk olarak 'Yunanistan ve GKRY'nin yaptıklarının kabul edilemez olduğuna ve Yunanistan'ın Adalar Denizi'nde 1 cm karasularını artırmasına tahammül edilemeyeceğini, Yunanistan'ın Hukuku ve anlaşma hükümlerini çiğnemesine cesaret veren devletleri de ikaz ettiklerini' açıklamalıdır'' dedi.

''YUNANİSTAN 1. DÜNYA SAVAŞI'NDAKİ ADALARI KULLANIYOR''

Yaycı konuşmasında 1.Dünya Savaşı'na atıf yaparak, ''Diğer hatırlamamız gereken nokta ise Yunanistan'ın 1. Dünya Savaşı'nda Anadolu'ya çıkardığı askerlerin de o zaman bu adalardan sevk edildiğidir. Yani önce bu adalara askeri yığınaklanma yapmış ve o adalardan sevk ettiği askerlerle Batı Anadolu'yu işgale kalkmıştır'' ifadelerini kullandı. Ayrıca Yaycı, ''23 GASA'nın 23'ünün de statüsünün bozulduğuna dair bilgi,belge ve görüntüleri Anayasa Mahkemesi Eski Başkanvekili ve Emekli Büyükelçi Sayın Osman Paksüt ile birlikte yazdığımız "Soru ve Cevaplarla Gayri Askeri Statüdeki Adalar Meselesi Nedir, Ne Değildir" kitabında yer aldığını söyledi.

''PUTIN VE BIDEN 5 SAAT GÖRÜŞTÜ, İÇERİĞİ AÇIKLANMADI''

Yaycı, ''Son Putin-Biden görüşmesi 5 saat sürmüş ve bu görüşmenin içeriğinin açıklanmayacağının da önceden ilan edildiğini hatırlatalım. Ermenistan'a destek, Ukrayna'ya silah verilmemesi, Ukrayna'nın doğusunun sözde referandumlarla koparılması, İran'ın PKK/PJAK yoluyla karıştırılması, Suriye'ye harekatımıza karşı çıkılması, GKRY'ye İsrail Demir Kubbe Hava Savunma Sisteminin verilmesi, 1 Ekim 2022 itibariyle GKRY'ye yönelik silah ambargosunun kaldırılması, Yunanistan'ın meydan okurcasına son dönemde GASA'ları iyice silahlandırıp, askerileştirmesi, Yunanistan'ın Adalar Denizi'nde karasularını artıracağı söylemleri hep birlikte okunmalı ve değerlendirilmelidir'' dedi.

''TÜRKİYE'NİN MENFAATLERİ ÖNCELENMELİ''

Yaycı son olarak, ''Ne Amerikancı, ne Rusçu, ne Çinci, ne AB'ci, ne Atlantikçi, ne Avrasyacı olmamak, sadece ve sadece Türkiyeci, Türkiye Cumhuriyetçi, Türk Milletçi olmak lazımdır. Bu çerçevede devletimizin çıkarı doğrultusunda herkes ile gerektiğinde ittifak yapabilmeli, işbirlikleri geliştirilmelidir. Kimseye körüne körüne bağlı olmadan, devletimizin menfaatleri öncelenerek. Önce Türkiye!! Slogan bu olmalıdır! Hala konulara Rusya, ABD vs açısından bakanlar var, okudukça, dinledikçe çok üzülüyorum'' açıklamalarını yaparak açıklamasını tamamladı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Güney Kıbrıs Cihat Yaycı Yunanistan Adalar Rusya Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Babilya :

İşgal edilecekse biz ölmeden Vatan vermeyiz.

68
6
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ölmene gerek yok zaten silahsiz isgal baslamis durumda ülkede toprakta vatandaslikta parayi bastirana satiliyor bu gidisat devam ederse 50 yil sonra topraklarini yahudiye satan filistin gibi olmayacagimizin garantisi varmi?

yanıt18
yanıt6
Babilya :

Bunlar o kadar kalleş ki adaları göstererek diğer taraflardan saldırı yaparlar.

68
5
yanıtYanıtla
N. Harp:

2000 kisilik bi törer grupu kurmamiz gerekiyor ...ve bunlar gerillia savasi baslaltir o adalarda..belkide yunanistani bitirir ...olmadi sayiflatir ..o adalar kucagimiza düser ...biz Türkuye olarak yunanistana savas acmamizla kücük düsmüs oluruz ...devlet olarak görmemek lazim yunanistani

48
18
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

2000 kişilik tim çok bunlara 30'ar kişilik 10 tim yeterli, o kadar zaten her zaman elimizde çok çok fazlası ile var istediğimiz an tepelerine inebiliriz ..

yanıt7
yanıt2
Şükrü Çiçek:

Onlar Saldırmayı Kafaya Koymuşlar Türkiye Cumhuriyeti ne 100 ünü Yılını Yaşatmak istemiyor Düşman ve Düşmanlar Bu Yüzden dir bu hazırlıklar. Düşmanın Planını Yıkmak için bir gece Ansızın Saldırman Lazım. Gazan Mübarek Olsun Zafer İnanlarındır

45
6
yanıtYanıtla
Mehmet Efe Ustaoğlu:

Bunlar dedelerinden de aptallar

43
3
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

ABD, Çin ve Rusya ortak olarak dünyayı karıştırıp yeniden dizayn etme çabasına girdiler. Bu Yunan ve Türkiye çekişmesi değil. ABD ve Avrupa beslenmesi yunani piyon olarak kullanıyor. Plan Rusya'nın Avrupa'yı tehdit ve işgal girişimine ABD Asya'da söz sahibi olmak istiyor.

27
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title