Haberler

Türkiye, Ortadoğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke oldu

Güncelleme:

Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar ve gerilim artarken, ülkelerin askeri güçleri de önem kazanıyor. 2024 yılı askeri güç sıralamasında Türkiye, Ortadoğu bölgesinde en güçlü askeri güce sahip ülke oldu. Global Firepower 2024 araştırmasına göre Türkiye, Ortadoğu'daki en güçlü orduya sahip ülke olarak lider konumda. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri, dünya sıralamasında ise 8. sırada yer alarak ilk 10'a girmeyi başardı.

Ortadoğu'da yıllardır dinmeyen savaşlar her geçen gün şiddetini artırarak devam ediyor. Yaşanan insanlık dramları göz ardı edilemeyecek seviyelere çıkıyor. Çatışmalar sürerken Türkiye "arabulucu" rolünde dengeleri sağlamaya çalışan bir politika izliyor.

Gerilim tırmanırken ülkelerin askeri güç ve kabiliyetleri de oldukça önem kazanıyor. Peki Türk Silahlı Kuvvetleri Ortadoğu ve dünya sıralamasında kaçıncı sırada? Gelin yakından bakalım.

Türkiye, Ortadoğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke oldu

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İLK SIRADA

2024 yılı Ortadoğu bölgesinin askeri güçlerinin ülkelere göre en güçlüden en zayıfa doğru sıralanmasında Türkiye, askeri güç olarak lider konumda yer aldı.

Global Firepower 2024 (Küresel ateş gücü) araştırmasında Ortadoğu'da en güçlü orduya sahip ülke olarak Türkiye birinci sırada çıktı.

Türkiye, Ortadoğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke oldu

DÜNYADA 8. ORTADOĞUDA İSE LİDER KONUMUNDA

Ülkelerin askeri güçlerini karşılaştıran ABD merkezli Global Firepower Ajansı'nın verilerine göre Ortadoğu'da birinci çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyanın en prestijli askeri güç sıralamasında ise 8'inci sırada yer alarak ilk 10'a girmeyi başardı.

Türkiye, Ortadoğu'nun en güçlü askeri gücüne sahip ülke oldu

Haberler.com / Eymen Dursun - Dünya

Türkiye Dünya Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (10)

Deniz Tutar:

sıralama yanlış dünyanın en güçlü ordusu; TÜRKİYE'dir. yeterki gerçek anlamda bir tehlike olsun olabilecekleri kimse hayal bile edemez. TÜRKİYE'nin bileğini bükebilecek bir güç dünyada yok!

125
52
yanıtYanıtla
Ünsal Erol:

Doğru diyorsun da bir savaş çıksa bir sen bir ben bir de vatansever insanımız kalir zenginler kaçar Atatürkçüyüm diyen ben aslında öylesi ne seviyorum ülkeyi karıştırma ya calisim ne mutlu Türk'üm diyenler de ben yahuti idim aslında diyerek kaçar gene kalan türkü kürdü Lazı alevi si Çerkezi kalir

yanıt42
yanıt13
Begitli İbrahim:

boş işler listeye bak hizaya gel boy ölçüştüğümüz ülkere bakın

31
39
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

TÜRK ORDUSU GEÇMİŞTEKİ FETÖCÜLER GİBİ MİLİTAN YAPILAR YERLEŞTİRİLMEZSE SEKİZİNCİ DEĞİL DÜNYANIN EN BÜYÜK KUDRETLİ SİLAHI CESARET VATAN VE MİLLET SEVGİSİNE SAHİP OLAN DÜNYANIN BİRİNCİ ORDUSUDUR GEÇENLERDE YAKALARINA TOPLUİĞNE YOK BAHANESİYLE YAKALARINA ATATÜRKÜN RESMİNİ YAPIŞTIRMAYANLARA NE İSTEDİLERSE VERSENİZDE NE BU DEVLETE NE BU MİLLETE HAYIR GELİR

45
14
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

En çok şehit verenleri de yazaydınız. Kimlerin şehit olduğunu da...

19
21
yanıtYanıtla
ahmet yılmaz:

Şu bayrağımızın güzelliğine bak be kardeşim. Var mı eşi benzeri..

20
3
yanıtYanıtla
HainKOXPER :

suriyenin ne gücü varki sıralamaya koymuşlar

16
5
yanıtYanıtla
ahmet yılmaz:

Şu bayrağımızın güzelliğine bak be kardeşim. Var eşi benzeri…

13
2
yanıtYanıtla
Tugrul Abus:

Önceden Avrupa ülkeleriyle kıyaslanırdık, sonunda ortadoğu ülkesi olduk...

5
3
yanıtYanıtla
Boran Turkoglu:

Ortadoğu'da İran ordusu ve devleti gibi yok.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title