Haberler

Türkiye ile Libya arasındaki hidrokarbon anlaşması Avrupa'yı ayağa kaldırdı: Yasallığı kabul edilemez

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Libya ziyaretinde sırasında yaptığı, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandığına yönelik açıklaması Avrupa'yı ayağa kaldırdı. Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler Sözcüsü Peter Spano, Türkiye ile Libya arasındaki mutabakatın yasallığının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Öte yandan Yunanistan ile Mısır da imzalanan sözleşme sonrası harekete geçti.

Resmi temaslarda bulunmak için gittiği Libya'da açıklamalarda bulunan Mevlüt Çavuşoğlu dün Libya ile hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandığını açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamalarda Yunanistan başta olmak üzere bazı Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bu anlaşmaya karışamayacaklarını dile getirdi.

"ÜÇÜNCÜ ÜLKELERİN ANLAŞMAYA MÜDAHALE ETME HAKKI YOKTUR"

Çavuşoğlu, "Üçüncü ülkelerin, iki egemen ülkenin imzaladığı anlaşmaya müdahale etme hakkı yoktur. Onların ne düşündüğü önemli değil. Önemli olan, bizim imzaladığımız anlaşmalar iki ülke ve iki ülke halkına faydalı mı, faydalı değil mi? Biz buna bakarız. İmzaladığımıza göre de burada karşılıklı fayda görüyoruz, kazan-kazan anlayışıyla" demişti.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN ANLAŞMAYA TEPKİ

Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler Sözcüsü Peter Spano'dan bir açıklama geldi. Spano, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile Libya arasındaki mutabakatın yasallığının kabul edilmediğini söyledi. Yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği, 2019'da bu mutabakata karşı duruşunu açıkça göstermiştir ve bu konudaki yaklaşımımız değişmedi. 2019'daki Türkiye ile Libya arasındaki mutabakat muhtırası üçüncü ülkelerin egemenlik haklarını ihlal ediyor ve yasalara uygun değildir. Yeni anlaşmanın detayları henüz açıklanmadı fakat bu konuda daha fazla açıklamaya ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

YUNAN MEDYASINDA GÜNDEM OLDU

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmaların duyurulmasından kısa bir süre sonra gelen açıklamalar Yunan medyasında gündem oldu.

DENDIAS'TAN ANİ MISIR ZİYARETİ

2020 yılında Yunanistan ile Mısır arasında bir anlaşma imzalanmış ve doğu Akdeniz'de bir münhasır ekonomik bölge oluşturulmasına karar verilmişti. Türkiye ile Libya arasındaki anlaşamaya da karşı çıkan iki ülke dün atılan imzaların ardından harekete geçti. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat muhtırasının geçerliliği olmadığını iddia ederken Mısır Dışişleri Bakanlığı da Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükri'nin Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'la görüştüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada Şükri ile Dendias'ın Libya'daki gelişmeleri konuştuğu belirtilirken Dendias da Twitter üzerinden Şükri ile görüştüğünü doğruladı. Dendias, Pazar günü Kahire'ye giderek temaslarda bulunacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Libya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (14)

mahalle sakini:

Ülkenin iyiliği için bir iş yaparken sizden izin almamız gerekmiyor işte bu yüzden bu hükümeti devirmek istiyorsunuz. Önceki hükümetler gibi size kölelik yapan hükümet istiyorsunuz geçti o günler Allah'ın izniyle bir daha olmayacak.

363
49
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Eger batinin hosuna gitmiyorsa demek TÜRKIYE IÇIN ÇOK GÜZEL VE HAYIRLIDIR!!! Bundan eminin!!!!!!

312
6
yanıtYanıtla
Buba Nasler:

Ne isiniz var veya ne isiniz var LIBYA da diyenlere gelsin bu haber

275
24
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Ne işiniz var Libya''da la?

yanıt1
yanıt10
Sevda Gül :

Rabbim Milletimi ve Vatanimi korusun!!!!!

262
8
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Menfaatlerine dokunduğu an ....

235
7
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Sizin „yasak“ dediginiz zulümden sömürüden baska nedir?????

225
7
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

eski Türkiye yok artık batıya göre hareket edecek güçlü Türkiye var karşılarında

185
14
yanıtYanıtla
Fatihan:

Düşünebiliyormusunuz.şaha kalkmış bir turkiyeden sünepe sindirilmiş kukla bir turkiyeye dönmeyi.. Allah korusun...ilâhi kelimetullah aşkına durmak yok yola devam

150
10
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

Yunanistan aynısını Mısır ile yapacak muhtemelen. Aynı tepkiyi vermeyecekleri kesin de dilerim Rusyadan falan belalarını bulurlar. Tiksindim bu avrupalinin riyakarligindan, ikiyüzlülüğünden...

137
7
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title