Haberler

Moskova'daki katliamda onlarca kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a devlet ödülü verildi

Güncelleme:

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocos City Hall konser salonuna, DEAŞ'lı teröristlerce düzenlenen ve çok sayıda kişinin öldüğü terör saldırısında, 100'den fazla kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a Rusya Devlet Ödülü verildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonu saldırısında, 100'den fazla kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a Rusya Devlet Ödülü verildi.

Moskova'daki Crocos City Hall konser salonuna DEAŞ'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 150 kişi hayatını kaybederken, ülkeyi ayağa kaldıran olayla ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Saldırı sırasında vestiyerde görev yapan 15 yaşındaki bir çocuğun onlarca kişiyi büyük bir soğukkanlılıkla çıkışlara yönlendirdiği ortaya çıktı.

Moskova'daki katliamda 150 kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a devlet ödülü verildi

İSLAM HALİLOV'A ÖDÜL VERİLDİ

Adının İslam Halilov olduğu öğrenilen gence, Rus yönetimi tarafından resmi devlet ödülü verildi. Düzenlenen törenle sahneye çıkan Halilov, kendisine takdim edilen ödülü aldı.

Moskova'daki katliamda 150 kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a devlet ödülü verildi

Moskva Online'a konuşan 15 yaşındaki Halilov, "Eğer harekete geçmezsem hem kendi hayatımı kaybedeceğimi hem de çevredeki birçok insanın öleceğini fark ettim. Dürüst olmak gerekirse çok korkmuştum." dedi.

Moskova'daki katliamda 150 kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a devlet ödülü verildi

"YÜZLERCE İNSANIN ÖLMESİNDENSE SADECE BENİM ÖLMEM DAHA İYİ"

Saldırı esnasında kapıyı açmak için uğraşırken teröristlerin kendisine ve diğer sivillere ateş açabileceğinden korktuğunu söyleyen Halilov, "Kendimi bir kahraman olarak görmüyorum, bu işimin bir parçası. Yüzlerce insanın ölmesindense sadece kendin ölmen daha iyidir." ifadelerini kullandı.

Moskova'daki katliamda 150 kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a devlet ödülü verildiİslam Halilov

FUTBOL KULÜBÜNDEN ÜCRETSİZ BİLET ÖDÜLÜ

Hailov'un kahramanlığı Rus medyasında gündem olunca Spartak Moskova isimli futbol kulübü genç öğrenciye takımın maçlarına ücretsiz bilet hakkı verdi. Rus rapçi Morgenstern de Halilov'a 11 bin dolar gönderdiğini söyledi. Rus yetkililer Halilov'a cesareti dolayısıyla bir madalya verileceğini de duyurdu.

Moskova'daki katliamda 150 kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a devlet ödülü verildiİslam Halilov

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkarken, çatı bir süre sonra çöktü.

Moskova'daki katliamda 150 kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a devlet ödülü verildi

Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 150 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda yüzden fazla yaralı olduğu açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Moskova Rusya Güvenlik Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

sinan çayırcı:

Mümince hareket , helal olsun kardeşime .

190
14
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Bunu beğenmeyen 13 kişi neden beğenmediğini yazabilir mi ?

yanıt4
yanıt1
Tekil tuna:

Katliam I yapanlar İslam adı altinda yüzlerce kişi öldürüyor. Aynı katliam da adı İslam olan bir çocuk da yüzlerce kişinin hayatını kurtarıyor. Ne acı bir ironi. Insanlar seçimleri ile varlar....

137
25
yanıtYanıtla
Ne Demeli:

Siz olayın neresini okudunuz bilemedim de o katliam 5400 dolar uğruna yapıldı bu arada... İslam adına değil... Birde İslam adına katliam yapılmaz İslam kullanılarak katliam yaparlar, arada ki farkı anlarsınız diye umuyorum.

yanıt143
yanıt20
necmettin durmaz:

müslümanlık budur

45
6
yanıtYanıtla
Bulut Şimşek:

bazı söylentilerine göre Rusya'da büyük bir İslam kalkacaktır ve dünyayı zapt edecektir bu bazı kitaplarda yazılmıştır çünkü baktığımız zaman çok temiz gerçekten İslam'ı yaşayanlar Rusya'da çıkmıştır çeçenistan'daki şeyh Şamil gibi büyük alimler Rusya'dan çıkmıştır bizzat kendimizin bildikleri vardır

30
14
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Kusura bakma Kardeş... ama saçmalamışsın...rusyadaki Müslümanlara saygım sonsuzdur...Ancak İslamı yaşamak isteyenler orada kontrol altında bilinçsiz bir İslam anlayışı ve fakirliğin verdiği aşırı fanatizmlik var. orada VOTKA için alkoliklerin kuralları geçerli...

yanıt0
yanıt0
R-E KARA KARTAL null:

Ne mutlu kardesimize canı gönulden kutluyorum. terörün dini imanı yoktur. bu kişiler paranın satın aldığı insanlar perde arkası oynayan insanlara lanet olsun

34
1
yanıtYanıtla
Süleyman Demir:

bir kişiyi kurtaran tüm insanları kurtarmış gibidir helal olsun aslanım helal olsun

21
0
yanıtYanıtla
Snn Aksu:

Müslümanlara her fırsatta saldıran kefereler umarım atanmıştır

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title