Haberler

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Can kayıpları artıyor

Güncelleme:

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrası 50 yıl sonra ilk kez savaş ilan eden İsrail'e ait savaş uçakları Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine hava bombardımanı düzenliyor. Saldırılarda aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 493 Filistinli hayatını kaybederken, 2 bin 751 Filistinli ise yaralandı. Hamas'ın operasyonunda ölen İsrailli sayısı da 700'ü geçti.

İsrail'e yönelik Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrası yapılan misilleme saldırılarında 493 Filistinli hayatını kaybetti, 2 bin 751 kişi ise yaralandı. Öte yandan ölen İsrailli sayısı da 700'ü geçti.

EV HALKINDAN 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı operasyon başlattığını açıkladı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını duyurdu. Dün gece Gazze'nin Mısır sınırına yakın Rafah kentindeki Ebu Hilal Ailesi'nin evine İsrail savaş uçaklarının hava saldırısı sonucu ev halkından 18 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yıkılan evin enkazından çıkarılan yaralılar ise tedavi altına alındı.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Gece boyunca vurdukları evlerde 24 kişi hayatını kaybetti

EVLERE BOMBARDIMAN

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye bölgesindeki bazı ailelerin evlerine düzenlenen hava bombardımanı sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi yaralandı. Yine Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Abul Amreyn ailesine ait evin savaş uçaklarından atılan roketle vurulması sonucu toplam 5 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Gece boyunca vurdukları evlerde 24 kişi hayatını kaybetti

HAMAS KURUCULARINDAN MÜŞTEHA'NIN EVİ DE VURULDU

Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki Harare ailesinin evini hedef alması sonucu, 7 kişi yaralandı. Aynı bölgede Hamas Hareketi'nin kurucularından ve Siyasi Büro Üyesi Ravhi Müşteha'nın evine de benzeri bir hava saldırısı düzenlendi.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Can kayıpları artıyor

BOMBARDIMAN SÜRÜYOR

Gece boyunca yoğunlaşan hava saldırıları yeni günde de sürüyor. Bölgede yaşayan görgü tanıklarına göre, kentin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin belediye bölgesi, Karaman ve Naayma caddelerindeki yapılara 60'tan fazla hava saldırısı düzenlendi, bombardıman evlerde ve altyapıda büyük hasar oluşturdu.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Can kayıpları artıyor

ÇOK SAYIDA CAN KAYBI VAR

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden hava saldırılarında 493 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını duyurdu. Hamas'ın operasyonu sonrası İsrail'de ise yaşamını yitirenlerin sayısının 700'e yükseldiği, hastaneye kaldırılan yaralıların sayısının 2 bini aştığı bildirildi. Öte yandan 750 İsraillinin ise kayıp olduğu açıklandı.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Can kayıpları artıyor

SAVAŞ İLAN ETTİLER

Öte yandan dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, anayasanın 40. maddesini 1973'ten bu yana ilk kez uygulayarak resmen savaş hali ilan etti. İsrail ordusu Batı Şeria'daki kentlerin girişlerine toprak, beton, demir bariyerler kurarak, şehirler arasındaki bağlantıları kesti.

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Can kayıpları artıyor

KAYIP İSRAİLLİLERİN BULUNMASI İÇİN EMEKLİ GENERAL ATANDI

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, emekli general Gal Hirsch'i Gazze Şeridi ve çevresindeki esirler ve kayıp kişiler dosyası sorumlusu olarak atadığı bildirildi. Başbakan Netanyahu'nun ofisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, emekli general Hirsch'in esirler ve kayıp kişiler dosyası sorumlusu olarak atandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca bu konuda tüm bakanlıkların Hirsch'in talimatlarına tabi olacağı aktarıldı.

Kaynak: AA / Dünya

Aksa Tufanı İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title