Haberler

Erdoğan'ın NATO zirvesindeki adımları İngiliz medyasında gündem oldu: Hedeflerinin çok ötesine uzanıyor

Güncelleme:

2023'ün en önemli toplantısı olarak gösterilen NATO zirvesine Türkiye'nin adımları damga vururken, yaşanan gelişmeler İngiliz basınında da geniş yankı buldu. "Erdoğan'ın İsveç'in NATO hedefine yeşil ışık yakması, Batı için önemli bir mesaj gizliyor" başlığıyla okurlarının karşısına çıkan Express gazetesi haberinde "Erdoğan'ın hesaplı hamlelerinin sonuçları AB üyelik hedeflerinin çok ötesine uzanıyor" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. "Müttefiklerimize terör örgütleri arasında ayırım yapmayın, İslam düşmanlığı ile mücadele edin demeyi kendimize zul sayıyoruz" diyen Erdoğan, "NATO'nun iki temel tehditten biri olarak gördüğü terörizm ile mücadele alanındaki gayretlerin artırılması şart" ifadelerini kullandı. İsveç'in üyeliğinin onaylanması için TBMM onayının gerektiğini hatırlatan Erdoğan'ın bu açıklamaları özellikle İngiliz medyasında geniş yankı buldu.

"EKİM AYINDAN ÖNCE ONAYLANMAYACAĞINI SÖYLEDİ"

İngiliz Independent gazetesi "Türkiye Cumhurbaşkanı, İsveç'in NATO üyelik hedefinin Ekim ayından önce Türkiye parlamentosu tarafından onaylanmayacağını söyledi" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ VAZGEÇİLMEZ BİR OYUNCU OLARAK KONUMLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Express gazetesi ise "Erdoğan'ın İsveç'in NATO hedefine yeşil ışık yakması, Batı için önemli bir mesaj gizliyor" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde "Erdoğan, Türkiye'yi küresel ilişkilerde vazgeçilmez bir oyuncu olarak konumlandırmaya çalışırken, hesaplı hamlelerinin sonuçları askeri anlaşmaların ve AB üyelik hedeflerinin çok ötesine uzanıyor" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan'ın NATO zirvesindeki adımları İngiliz medyasında gündem oldu: Hedeflerinin çok ötesine uzanıyor

"İHRACAT ENGELLERİNİN KALDIRILMASINA ODAKLANIYOR"

Erdoğan'ın bu hamlelerinin Türkiye'nin uluslararası sahnede jeopolitik nüfuzunu ortaya koyma kararlılığını gösterdiğinin altını çizen İngiliz gazete şu değerlendirmede bulundu; "ABD yönetimiyle yapılan ilk anlaşma, 40 F-16 uçağının yanı sıra 900'ün üzerinde havadan havaya füze ve 800 bombanın satın alınmasını içeriyor. Kanada ile yapılan ikinci anlaşma, Türkiye'ye silah satışının önündeki ihracat engellerinin kaldırılmasına odaklanıyor."

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ TARTIŞMALARINI YENİDEN CANLANDIRDI"

NATO zirvesi öncesi Erdoğan'ın yaptığı AB çağrısını hatırlatan Express "Şaşırtıcı bir şekilde Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği tartışmalarını İsveç'in NATO'ya katılma hedefine bağlayarak yeniden canlandırdı" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Türkiye İsveç Nato Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

yakup dündar:

Hala Türkiye'yi itip,kakıp istediklerini yaptırabilecekleri bir ülke olarak görüyorlar.ama öğrenecekler.

70
45
yanıtYanıtla
ERGÜN ALTMIŞ:

YAW HEHE

yanıt7
yanıt2
CİHAN GÜLCE:

Reis işini bilir, rabbim gücüne güç katkın inşallah..

37
18
yanıtYanıtla
CAFER KARTAL:

Başkomutanımızın vardır bir bildiği, Allah yar ve yardımcısı olsun inş

14
13
yanıtYanıtla
CAFER KARTAL:

Başkomutanımızın vardır bir bildiği, yüce Allah yar ve yardımcısı olsun inşallah

9
16
yanıtYanıtla
Mert CAN:

Ulkemizin dunya siyasetindeki durusu yillardir bu degil mi? Yurtta sulh, cihanda sulh… zaten bu temeller uzerine bir Turkiye Cumhuriyeti kurmadik mi? Hangi siyasi goruste olursa olsun ulkemin gelismesini saglayan her lider, hir siyasetci bas tacidir.insallah birgun TBMM Partilerinden bagimsiz ulke icin kapsayici dogru neyse onu uygulayabilen siyasetcilerle dolar ve futbol takimi gibi partiler tutmayan yurtaslar oluruz…

8
2
yanıtYanıtla
Tosbik Gökay:

E yaptiriyolar zaten...

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title