Haberler

Ekvador'da çete üyeleri, yakaladığı gardiyan ve polisleri infaz etmeye başladı

Güncelleme:

Ekvador'da bir çete liderinin hapishaneden kaçması sonrası başlayan olaylar giderek şiddetleniyor. Ülkede OHAL kararı ve çetelere yönelik operasyon başlatılması, suç örgütlerini çılgına çevirdi. Sokaklara inen silahlı gruplar, buldukları Ekvador güvenlik güçlerini rehin alıp infaz etmeye başladı.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da bir çete liderinin hapishaneden kaçması sonrası OHAL ilan edilmesi ve çetelere yönelik operasyon başlatılması sokakları karıştırdı. Suç örgütleri sokaklara inip, buldukları Ekvador güvenlik güçlerini rehin alıp infaz etmeye başladı. Dehşete düşüren infaz görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

Ekvador'da Los Choneros çetesinin lideri olan uyuşturucu baronu Adolfo Macias Villamar, kaldığı yüksek güvenlikli hapishanede pazar günü bir anda ortadan kayboldu. 3 bin kişilik bir ekip cezaevinden kaçan Villamar'ın bulunması için operasyon başlatırken Devlet Başkanı Daniel Noboa OHAL kararını imzaladı. Karar sonrası sokaklara inen silahlı çeteler terör estirmeye başladı. Bir televizyon kanalı ve üniversiteyi de basan silahlı gruplar, eline geçirdikleri güvenlik güçleri personellerini infaz etti.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİ İNFAZ EDİYORLAR

Sosyal medyada yer alan kan donduran görüntülerde, hapishane ve polis karakolu gibi noktaları basan çeteler, çok sayıda polis ve gardiyanı rehin aldı. Sosyal medyadan yayın yapan çeteler, bazı güvenlik personellerini infaz etmeye başladı.

Ekvador'da çete üyeleri, eline geçirdiği güvenlik güçlerini infaz etmeye başladı

GARDİYANI ASARAK İDAM ETTİLER

Bir görüntüde ise hapishaneyi basan silahlı gruplar, rehin aldıkları gardiyanları iple asarak öldürdü. İdam anları ise saniye saniye kameraya yansıdı.

Ekvador'da çete üyeleri, eline geçirdiği güvenlik güçlerini infaz etmeye başladı

"HİÇBİRİ CEZASIZ KALMAYACAK"

Ekvador Emniyet Biriminin X'ten yaptığı paylaşımda, 3 polisin kaçırıldığı doğrulanarak, "Kaçırılan meslektaşlarımızın yerlerinin tespit edilmesi ve faillerin yakalanması için özel birlikler görevlendirildi. Bu olayların hiçbiri cezasız kalmayacak." ifadesi kullanıldı.

Ekvador'da çete üyeleri, eline geçirdiği güvenlik güçlerini infaz etmeye başladı

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

Sokaklarda da karışıklığın hakim olduğu ülkede Ekvador ordusuna ait birliklerin hareket halinde olduğu kameralara yansıdı. Ülkenin başkenti Kito'da silah sesleri yükselirken ülke çapında gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bildirildi.

Ekvador'da çete üyeleri, eline geçirdiği güvenlik güçlerini infaz etmeye başladı

Uzun süredir güvenlik kriziyle boğuşan Ekvador'da Devlet Başkanı Daniel Noboa, 7 Ocak'ta Instagram'daki açıklamasında, hapishanelerde şiddet olaylarının yeniden tırmanışa geçtiğini ifade etmiş ve OHAL ilan edileceğini bildirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Operasyon Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Alkurt:

ALLAH,IM ÜLKEMIZI KORU. CÜNKÜ TARIKATLAR AYNI SEKILDE TEHLIKELI, MENEMEN OLAYINDA AZIZ ASKERIMIZ KUBILAYIN BASINI KESMISLERDI.

80
103
yanıtYanıtla
MÜCAHİD:

90 lı yıllarda pkk otobüs yolu kesip askerleri infaz ediyordu, bunun yerine safi Allah rızası için çalışan tarikat ve cemaatleri hedefe koyan islam düşmanlığının tarikat düşmanlığına evrildiği bu yorumu kınıyorum. tabii tv de medyada tarikat ve diğer dini gruplara saldırma furyası var ama kazıyınca alttan din islam peygamber düşmanlığı çıkıyor

yanıt65
yanıt104
Alkurt:

Mücahid, bizim bir TEK ALLAH,IMIZ VE BIR TEK ANLADIGIMIZ DILDE KURANIMIZI okuyoruz VE BIR TEK PEYGAMBERIMIZ VAR..FARK NE BILIYOR MUSUN, SEN KURANI anlamadan okuyorsun ve sen Allah in yanina seyhini, efendini koyuyorsun..vs..Seyhin efendin kes kir öldür dese gözünü kirpmadan yaparsin..oysaki Allah benim ile kulumun ARASINA kimseyi sokma der, Araf Suresi 3, Ankebut 41 oku

yanıt62
yanıt20
Halit:

tek taraflı bilgilenen cahilsin

yanıt9
yanıt14
Fakır:

alkurt ne tarikatçıyım ne cemaatçi. ama senin yolun yaşar nurilerin, zekeriya beyazların yolu. İslamı yozlaştırma üzerine kurulu düzenin çarkına su taşıyan bir maşasın

yanıt29
yanıt34
Alkurt:

Fakır, ALLAH tan Kuran dan bahsediyorum dikkat et, ALLAH ve Kuran senin icin yozlasma ise, Sana diyecek bir lafim yok, Allah sana dogru yolu göstersin...bilim adamlarindan bilim ögrenir insan, cok güzel...neyse.. Öbür dünyada görürsün görecegini

yanıt20
yanıt6
Bordo Bere:

siz yapmassaniz onlar yapar polis hata yapiyor canli yakalamak büyük hata yakaladiklari yerde yok etmeleri farz

34
2
yanıtYanıtla
KARAYEL:

cok hastasin olglum söyle bir derinlemesine beynine bir check up yaptir...

yanıt0
yanıt0
Bordo Bere:

problem poliste acimayacaksin hepsini yok edeceksiniz tutuklamak büyük hata

27
1
yanıtYanıtla
Est Este:

salak kahraman filmini bilirmsin

yanıt4
yanıt1
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title