Haberler

Cumhurbaşkanı Gül İskoçya'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun 1-3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan üçüncü toplantısına katılmak üzere İskoçya'nın başkenti Edinburg'a geldi."ANA" uçağı ile Edinburg Havalimanı'na inen Gül'ü, burada İskoçya...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun 1-3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan üçüncü toplantısına katılmak üzere İskoçya'nın başkenti Edinburg'a geldi.

"ANA" uçağı ile Edinburg Havalimanı'na inen Gül'ü, burada İskoçya Kültür ve Dış İlişkiler Bakanı Fiona Hyslop, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu Eşbaşkanı Jack Straw ve Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz karşıladı.

Geleneksel kilt giymiş bir İskoç tarafından çalınan gaydayla karşılanan Gül çiftine Türk çocukları tarafından çiçek sunuldu. Gül çifti çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra karşılama heyeti ile tokalaştı.

İskoçya temaslarında Cumhurbaşkanı Gül'e, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu Eşbaşkanı ve eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Gül, İskoçya'ya hareketinden önce Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Forumun iki ülkeden çeşitli alanlarda faaliyet gösteren grupları bir araya getirerek birbirlerini tanımalarına ve bu çerçevede gerçekleştirilecek entelektüel tartışmaların her iki ülkeden siyasetçilere ışık tutacağını düşünüyorum" demişti.

FORUMDA ELE ALINACAK KONULAR

Toplantı kapsamında düzenlenecek panellerde katılımcıların Türkiye ve İngiltere'nin ortak gündeminde yer alan küresel ekonomik gelişmeler, enerji güvenliği, AB'yle ilgili konular ve bölgemizde yaşanan gelişmeler gibi güncel konular değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Edinburg'u ziyareti sırasında, York Dükü Prens Andrew'in ev sahipliğinde düzenlenecek akşam yemeğine katılacak. Forum katılımcılarına hitaben bir konuşma yapacak olan Gül, İngiliz yetkililer ve basın mensupları ile gerçekleştireceği bazı temasların yanı sıra, Edinburg ve civarında yaşayan vatandaşlarımızla da bir araya gelecek. - EDİNBURG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Abdullah Gül Jack Straw Edinburg Londra Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title