Haberler
BBC

Charlie Hebdo davası: Türkiye kökenli sanığın Covid-19 testi pozitif çıktığı için dava ertelendi

Güncelleme:

Fransa'da 2015 yılında hiciv dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki binasında 12 kişinin, Yahudi marketi ve ve Montrouge mahallesinde ise 5 kişinin öldürüldüğü saldırılarla ilgili davanın avukatları, sanıklardan Ali Rıza Polat'ın koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle duruşmanın.

Fransa'da 2015 yılında hiciv dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki binasında 12 kişinin, Yahudi marketi ve ve Montrouge mahallesinde ise 5 kişinin öldürüldüğü saldırılarla ilgili davanın avukatları, sanıklardan Ali Rıza Polat'ın koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle duruşmanın ertelendiğini açıkladı.

Türkiye kökenli Ali Rıza Polat, saldırganlara yardımcı olmakla suçlanıyor.

Davaya bakan hakim, duruşmaların yeniden başlaması için diğer 10 sanığın koronavirüs testi olması gerektiğini söyledi.

Toplam 17 kişinin öldürüldüğü saldırılarla ilgili dava Eylül ayında başlamıştı.

Soruşturma kapsamında belirlenen 14 sanıktan ikisi Türkiye kökenli Ali Rıza Polat ve Metin Karasular.

Üç sanık ise gıyabında yargılanıyor.

Polat'ın saldırılarda 'kilit rol oynadığı' belirtilirken, Karasular'ın da yardım ve yataklık yaptığı, finans sağlanmasına yardım ettiği öne sürülüyor.

Polat, daha önce hakim karşısına çıktığında suçlamaları reddetmişti.

35 yaşındaki Polat'ın hasta olduğu ve doktor tarafından görüldüğü belirtiliyor.

Hakim Regis de Jorna, diğer 10 şüphelinin de test olması gerektiğini belirterek "yargılamanın yeniden başlaması test sonuçlarına ve ilgili kişilerin sağlık durumundaki gelişmelere bağlı olacak" dedi.

Savunma avukatlarının önümüzdeki günlerde son savunmalarını yapmaları ve kararın iki haftaya kadar açıklanması bekleniyordu.





Saldırıyı gerçekleştiren üç silahlı kişi polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Ali Rıza Polat'ın, saldırılar arasında bağlantının sağlanmasında ve silah temininde kilit rol oynadığı sanılıyor.

Polat'ın, saldırıların ardından Dubai, Lübnan ve Suriye'ye kaçma girişiminde bulunduğu, ancak başarılı olamadığı belirtiliyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle dava dört ay gecikmeli başlamıştı.

BBC

Charlie Hebdo Koronavirüs Rıza Polat Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title