Haberler

Almanya'da Gazeteye Molotoflu Saldırı

Güncelleme:

Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının ardından, Almanya'da yayın yapan Hamburger Morgenpost gazetesine de molotof saldırısı düzenlenmesi yürekleri ağza getirdi.

Almanya'da 'Hamburger Morgenpost' adlı gazeteye dün gece yarısı molotof atılarak kundaklama girişiminde bulunuldu. Gazete, Fransa'da Charlie Hebdo saldırısının ardından tepki olarak, Charlie Hebdo'da yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerini basmıştı.

KARİKATÜRLE BAĞLANTISI VAR MI?

Saldırının yayımlanan karikatürler nedeniyle mi, yoksa başka nedenle mi yapıldığı şimdilik bilinmiyor. Gazetenin depo çalışanlarının ifadelerine göre, saat 02.20 sularında meydana gelen saldırıda, gazetenin camları kırılarak, yakılmak istendi.

ŞÜPHELİ 2 KİŞİ SORUŞTURULUYOR

Stern Online, olayla ilgili şüphelenilen iki kişinin soruşturulduğunu duyurdu. Polis konuya ilişkin ayrıntı vermekten kaçınırken, olayın karikatürlerin yayımlanmasıyla ilgili olabileceği üzerinde durduğu belirtiliyor. Saldırıda yaralanan olmadı. Yangının erken müdahale ile büyümeden söndürüldüğü kaydedildi.

SALDIRIYA TEPKİ OLARAK KARİKATÜRLERİ YAYINLAMIŞLARDI

Hamburger Morgenpost gazetesi, Charlie Hebdo saldırısına tepki olarak, Charlie Hebdo'da yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerini yayımlamış ve "Bu kadar özgürlük olmalı. 12 kişinin ölmesine neden olan karikatürleri yayımlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

PARİS'TE GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER SERBEST

Fransa'nın başkenti Paris'teki kanlı saldırılarla ilgili gözaltına alınan beş kişi serbest bırakıldı.

Associated Press'in haberine göre, Paris savcılığından yapılan açıklamada, Charlie Hebdo katliamı, bir kadın polisin öldürüldüğü olay, koşer market baskını ve matbaa saldırısının ardından gözaltına alınan beş kişinin dün gece serbest bırakıldığı duyuruldu.

GÖZALTINDA ŞÜPHELİ KALMADI

Böylece gözaltında başka şüpheli kalmadı.

17 kişinin hayatına mal olan saldırıların failleri Said ve Cherif Kouachi kardeşler ile Amedy Coulibaly polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonlarda öldürülmüştü. Saldırganların bazı yakınları ise polis tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alınmıştı.

İMAM NİKAHLI EŞ HALA KAÇAK

Koşer market saldırganı Coulibaly'nin imam nikahlı eşi Hayat Boumeddiene ise halen kaçak. 2 Ocak'ta Türkiye'ye geldiği belirtilen 26 yaşındaki Boumeddiene'in şimdi ise Suriye'de olduğu düşünülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Hamburger Morgenpost Charlie Hebdo Almanya Fransa Dünya Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500

Yorumlar (31)

Ali.mobilWeb@haberler.com:

Almanyanin. Sucu. Neden. Cami yaptiriyor. Cami. Terrör. Yeri

51
51
yanıtYanıtla
a:

işid teröristir

46
11
yanıtYanıtla
hans:

yakalananlar alman nazisi, ortaligi karistirmak icin. . .

26
7
yanıtYanıtla
hakan:

Bunları yapan her kimse müslümanlarla hristiyan, yahudi savaşı çıkarmaya çalışıyor. Kimse bu saldırılara iyi olmuş demesin. Teröristler müslüman değil!

27
5
yanıtYanıtla
kara:

Biz müslümanız ve bu olaylarda kimsenin umrunda olmadığı şey peygamberimizle dalga geçmeleri. . Basın özgürlüğü bireyin veya toplumun manevi din ve duygularını istismar etme hakkı vermez. biz bunu savunacağımıza boynumuza haç takmadığımız kalmış bir tek. Türk basınıda maşallah bizim ülkemizde şehit olanları bu kadar haber etmezken bu olaylarda feryat figan koparıyor baksana editörün yüreği ağzına gelmiş. . ÖZünüzü unutmayın. . !

25
6
yanıtYanıtla
Bkr YZC:

Üçüncü Dünya ülkelerinde Öldürülen binlerce insan neden gündem oluşturmuyor AB Asalakları dahamı değerli

28
1
yanıtYanıtla
talat:

naziler musluman dusmanligini koruklemek icin yapmistir

25
3
yanıtYanıtla
bir mogol:

Türkiyedeki Hiristiyanlar , Almanyadaki Müslümanlarin Almanlara ve inancina yaptigini yapsalar Türkiyede Almanlari , hristiyanlari keserler

3
24
yanıtYanıtla
sinan06Mobil-ANDROID:

keske icindekilerle yansaymis. Adam olacaksin benim kutsalima dil uzatmayacaksin.

10
17
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

İSLAMİYET KAN DÖKEREK KORUNMAZ. İSLAMİYET GÜZELLİK VE HOŞGÖRÜ İLE GELİŞİR VE YAYILIR. VAY EFENDİM KARİKATÜR , KÖTÜ SÖZ . . . VURALIM KIRALIM YOK BÖYLE BİR ANLAYIŞ ARTIK. . .

24
2
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title