Haberler

Açılış törenine damga vurdu! Erdoğan'ın "Makas altın değil mi?" sorusuna Aliyev'den gülümseten yanıt

Güncelleme:

Azerbaycan'da Türk firmalarının da katkılarıyla inşa edilen ikinci havalimanı "Zengilan Uluslararası Havalimanı" açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev arasında yaşanan diyalog dikkatlerden kaçmadı. Tören sırasında Erdoğan'ın kurdeleyi keserken kullandığı makas için "Altın değil mi?" diye sorması üzerine Aliyev'in "Altına benziyor ama siz keseceğiniz için altından da kıymetli" yanıtını vermesi izleyenleri gülümsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a gitti. Erdoğan'ın bulunduğu uçak, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ikinci havalimanı olan Zengilan Uluslararası Havalimanı'na indi.

ERDOĞAN, ALİYEV TARAFINDAN KARŞILANDI

Erdoğan, yeni havalimanına inen ilk lider oldu. Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılandı. Havalimanının resmi açılışı, Erdoğan ve İlham Aliyev'in katıldığı törenle yapıldı.

Açılış törenine damga vurdu! Erdoğan'ın 'Makas altın değil mi?' sorusuna Aliyev'den gülümseten yanıt

YAŞANAN DİYALOG HERKESİ GÜLDÜRDÜ

Zengilan Uluslararası Havalimanı açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında yaşanan diyalog dikkatlerden kaçmadı.

"ALTINA BENZİYOR AMA SİZ KESECECEĞİNİZ İÇİN ALTINDAN DA KIYMETLİ"

Açılış kurdelesi kesme töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurdeleyi keserken kullandığı makas için "Altın değil mi?" demesi üzerine, Aliyev'in "Altına benziyor ama siz keseceğiniz için altından da kıymetli" demesi izleyenleri gülümsetti.

Açılış törenine damga vurdu! Erdoğan'ın 'Makas altın değil mi?' sorusuna Aliyev'den gülümseten yanıt

İKİ LİDER ORTAK BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Cumhurbaşkanı, Akıllı Tarım Köyü Projesinin İlk Etabının Açılışı ile Kumlak Tren İstasyonu Temel Atma törenine de katılacak. İlham Aliyev'le görüşmesinin ardından iki lider ortak basın toplantısı yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde TBMM Başkanvekili Celal Adan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik ediyor.

Açılış törenine damga vurdu! Erdoğan'ın 'Makas altın değil mi?' sorusuna Aliyev'den gülümseten yanıt

ZENGİLAN HAVALİMANI

Havalimanının pisti 3 bin metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde. Terminali saatte 200 yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip. Büyük kargo uçakları dahil tüm geniş gövdeli uçaklar Zengilan Havalimanı'nda rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilecek. Havalimanının peronu 8 uçak kabul edecek şekilde tasarlandı. Otomatik sistemlerle donatılmış, uluslararası sivil havacılık ve taşımacılık standartlarına uygun kontrol kulesine sahip havalimanının inşaatında Türk şirketleri de yer aldı. Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'un 14 Ekim'de imzaladığı kararname ile Zengilan Havalimanı'na, "uluslararası havalimanı" statüsü verilmesi ve bu konuda ilgili uluslararası kuruluşlara bilgi gönderilmesi yönünde karar aldı. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havalimanını ZZE kodu ile uluslararası havalimanları listesine aldı. İşgalden kurtarılan bölgelerdeki Fuzuli Havalimanı da faaliyetini sürdürüyor. Azerbaycan hükümeti, Laçın'da da havalimanı inşa etmeyi planlıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev Azerbaycan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500

Yorumlar (13)

Sezer Uğur:

Ülkemizde kendimize ait ne varsa satıldıl milyonlarca mülteciyle dolduruldu vöplüğe döndük keşke bizde bazıları ghibi cocuklarımızı amerikaya yollayıp torunlarımızı amerikada doğmasını sağlasaydık keşke bizim cocuklarımızında 40 yaşına gelmeden milyar dolarları olsaydı

187
209
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Sen Internetde tembel dolas sonra ah olsaydi ne yok neden baskasinin oluyor agla! Maksat insanlara fitne fesat asilamak baska bossunuz BOSSSSSS!!!

yanıt142
yanıt145
KARAYEL:

evet dagil, süper yalaka Sevda Gül konustu!!! Hepiniz bosssunuz BOSSSSSS

yanıt0
yanıt0
Mavi Mavi:

Ne kafa ya!Yurtdışına gidenlerin 40 yaşında milyonları varmış!Ülkene çöp dolu de iş beğenme ama beğenmediğin işi amerika da yap.

yanıt0
yanıt0
Fakır:

Allah birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin. bozmak isteyenler yerin dibine batsın

226
29
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Helal aliyeve can azerbaycan .Reis ile elele dünyayi hizaya getrcekler insallah

128
78
yanıtYanıtla
oğuzhan:

Bu dostluğun Tüm Türk devletlerine yayılması dileği ile. Ne Mutlu Türküm Diyene

182
24
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Gardaş ülke Azerbaycana sevgiler selamlar

142
21
yanıtYanıtla
Osman Güven:

Arkadaki tüpçü mu bana mı öyle geldi ????

142
20
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Yaşasın Türk Azeri Kardeşliği KAhrolsun Ermeni PKK hainleri

130
22
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title