Haberler

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi Yunanı çıldırttı: Bunu nasıl yapabilirler

Güncelleme:

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi komşu ülke Yunanistan'da büyük ses getirdi. Yunan basının manşete taşıdığı haberde "Bunu nasıl yapabilirler" ifadesi dikkat çekerken, Yunan yetkililerin ABD Dışişleri Bakanlığı'na bir mektup yazdığı da belirtildi.

ABD'nin F-16 satışı için Türkiye'ye onay vermesi Yunanistan'ı rahatsız etti. Ta Nea gazetesi, Yunan yetkililerin ABD Dışişleri Bakanlığı'na bir mektup yazdığını ve mektupta Türk ordusunun yeni uçakları Yunanistan'a karşı kullanmamasını istediklerini söylediğini belirtti.

İLK TESLİMAT 4 YIL İÇİNDE BAŞLIYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye yaklaşık 23 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kiti satışını onayladı. Satışıngerçekleşebilmesi için ABD yönetiminin sunduğu satış tebligatına Kongre'den itiraz gelmemesi gerekiyor. ABD kongresi Türkiye'ye verdiği onay paketinin içine Yunanistan'ı da dahil etti ve Atina F-35 uçaklarını envanterine kattı. İlk teslimatların ise önümüzdeki 4 yıl içerisinde başlaması bekleniyor.

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi Yunanı çıldırttı: Bunu nasıl yapabilirler

YUNAN MEDYASI: BUNU NASIL YAPABİLİRLER

Yunan basınında gündem olan satın alımla ilgili Ta Nea gazetesi, Yunan yetkililerin ABD Dışişleri Bakanlığı'na bir mektup yazdığını ve mektupta Türk ordusunun yeni uçakları Yunanistan'a karşı kullanmamasını istediklerini söylediğini belirtti. Gazete ayrıca; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem İsrail karşıtı bir politika izlemesi hem de Rusya ile yakın ilişkiler kurması nedeniyle ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışını "Bunu nasıl yapabilirler" ifadesiyle özetledi.

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi Yunanı çıldırttı: Bunu nasıl yapabilirler

PANİKLEDİLER

Ethnos gazetesi ise Türkiye'nin bu satın alımla beraber hava kuvvetlerinin "Viper" seviyesine yükseleceğini bildirdi. Viper seviyesi son model F-16'ları temsil eden bir kavram olarak kullanılıyor.

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi Yunanı çıldırttı: Bunu nasıl yapabilirler

HAKAN FİDAN-BLİNKEN VURGUSU

CNN International, aylardır süren temasların sonlandığını ve Türkiye'nin F-16 satın alımını artık gerçekleştirdiğini belirtti. Türkiye'nin ABD'nin en kritik müttefiklerinden biri olduğunu belirten CNN, satış konusunda Hakan Fidan ve Antony Blinken arasındaki yakın ilişkinin etkili olduğunu yazdı.

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi Yunanı çıldırttı: Bunu nasıl yapabilirler

TÜRKİYE KARŞITI 4 VEKİL İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

ABD merkezli New York Times gazetesi ise, kongredeki 4 Türkiye karşıtı vekile karşı Beyaz Saray'ın harekete geçtiğini ve onay vermeleri için baskıda bulunduğunu yazdı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı Yunanistan Türkiye Uluslararası İlişkiler Teknoloji Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

Sadık:

Reis imzayı boşuna atmaz.

113
140
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bu can bu bedende oldukça...

yanıt97
yanıt29
Musti40 :

Boşuna Atmadığı kesin, politik oyunları herkes anlayamaz! Politika tam olarak bir bilim olmasada "sanattır"

yanıt51
yanıt25
Temel Temel:

F35 dediler. sonra Merkebimizi kaybettirip. yyeniden buldurdular

yanıt6
yanıt2
mahmut:

Güray Dilli, bu can bu bedende derken şartlarını da söyle yalan algıyla bir yere varamayazsın.

yanıt0
yanıt0
Sadık:

Kandırıldık diyenler nerede?,Reis boşuna imza atmaz.

57
113
yanıtYanıtla
Ömer Ogün:

aynen aynen reis hiç kandırılırmı canım

yanıt19
yanıt6
Tutankamon Hoca:

Yunanistan'da f35 vat 100 sene önce üretilen F16 hurdasindan korkmaz

63
41
yanıtYanıtla
Kurt Alperen:

F35 i havalandırmabilmek için abd den 1 kod,silahlarını devreye sokabilmek için de ayrı bir kod gerekli f35 uçuş ve bakım maliyeti çok daha yüksek.savaşta belki üstünlük sağlar,ama savaşsız ortamda caydırıcılık maliyeti çok daha fazla.yunanşstan bize savaş açamayacağına göre f16 bize ne kadar zararsa f35 ona 2 katı zarar

yanıt55
yanıt27
Cumali Avcı:

Durun daha amerika gene birseyler çıkartıp f16 lar hayal olur

83
17
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title