Haberler

ABD'nin silah ambargosunu kaldırdığı Kıbrıs adasında Türkiye'nin askeri gücü göz kamaştırdı

Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney Kıbrıs Rus Kesimi için silah ambargosunu kaldırması, Türkiye ve Kıbrıs Türk kesiminin büyük tepkisine neden olmuştu. ABD'nin kararının ardından Türkiye'nin adadaki askeri gücünün ne durumda olduğu merak edilmeye başlandı. Türkiye, Kıbrıs adasında 40 bin askeri ve yüzlerce zırhlısı ile büyük bir varlık gösteriyor.

Türkiye son dönemde Ege'de Yunanistan'la çıkan sorunlarla ilgilenmesinin yanı sıra Kıbrıs adasında da hem kendi haklarını hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını savunuyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin son olarak Güney Kıbrıs Rus Kesimi için silah ambargosunu kaldırması, Türk dünyasında tepkilere neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı.

40 BİNE YAKIN ASKERİMİZ VAR

Erdoğan, "Rum-Yunan ikilisinin Doğu Akdeniz'de barış ve istikrarı tehdit eden adımlarını görmezden gelen, hatta teşvik eden Amerika, bu adımıyla adada bir de silahlanma yarışına yol açacaktır" dedi. Türkiye'nin adada 40 bine yakın askerinin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "Orada bizim silah mühimmat araç gereç bu konularda da kara hava deniz bunlarla ilgili adımları atıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin silah ambargosunu kaldırdığı Kıbrıs'ta Türkiye'nin askeri gücü göz kamaştırdı

KOLORDU SEVİYESİNDE

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin adadaki gücüne çevrildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adı altında 40 bin askerden oluşan Kolordu seviyesinde askeri gücü bulunuyor.

ABD'nin silah ambargosunu kaldırdığı Kıbrıs'ta Türkiye'nin askeri gücü göz kamaştırdı

ÖZEL KUVVETLER DE HAZIR KITA

Komutası altında 2 mekanize piyade Tümeni, bir zırhlı tugay, bir özel kuvvet alayı, bir komando alayı ve bir de deniz piyade taburu bulunuyor. Komutanlığın zırhlı tugayı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin adadaki en caydırıcı gücünü barındırıyor. İki tank taburunda 100'den fazla tank yer alıyor. Tugay ayrıca Fırtına'ların da bulunduğu obüslere de sahip. Adada uçaksavar ve yakın hava savunma sistemi müfrezeleri de bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİ İHA'LAR DA KIBRIS'TA

2019 yılından bu yana adada Türk İHA ve SİHA'ları da konuşlu. Geçitkale havalimanındaki yer kontrol istasyonuyla deniz kuvvetlerine bağlı insansız hava araçları keşif ve devriye görevleri yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Haberler

500

Yorumlar (4)

Nazlı Muhip:

Beğenmediğiniz ecevit sayesinde...

51
51
yanıtYanıtla
Orhan Yıldırım:

“Hani sokmayacaktın akrep kardeş?” Akrep mahsun, mahçup, çaresiz cevap verir: “Ne yaparsın kurbağa kardeş; ben akrebim, huyum bu.” kıssadan hisse Abd de bu hikayedeki akrep sadece...

63
2
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bende 28.inci tümen 230. uncu alaydan bir kibris gazisiyim ve böyle haberlerde dikkatli olmak gerekir cünki buralarda bildirilen sayiyla bm´lere natoya bildirilen asker silah ve özel birliklerin sayisi birbirini tutmayabilecegi gibi bu kadar teferuaatin aslinda gizli kalmasi gerekmezmi?

58
5
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

ALLAH ın izniyle güneye de talibiz.

12
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title