Haberler

ABD: Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz ancak 7 günlük insani aranın uzatılmasını istiyoruz

Güncelleme:

Hamas ve İsrail arasındaki 7 günlük ateşkesin sona ermesine artık sayılı saatler kalırken, ABD'den konuya ilişkin kritik bir açıklama geldi. Beyaz Saray Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemediklerini ancak 7 günlük insani aranın 8, 9, 10'a ve ötesine uzatılmasını görmek istediklerini söyledi.

Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemediklerini söyleyen ABD açıklama yaptı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 7 günlük insani aranın 8, 9, 10'a ve ötesine uzatılmasını görmek istedikleri belirtildi.

ATEŞKESİN BİTMESİNE SAATLER KALDI

İsrail ve Hamas arasında 7 gündür devam eden geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının bitmesine saatler kaldı. Sabah 8'de sona erecek olan anlaşmanın yeniden uzatılıp uzatılmayacağı bilinmezken, ABD'den kritik açıklamalar geldi.

ABD: Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz ancak 7 günlük insani aranın uzatılmasını istiyoruz

BEYAZ SARAY: KALICI ATEŞKESİ DESTEKLEMİYORUZ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, İsrail ile Hamas arasında çatışmalara "insani ara" verilmesine ilişkin konuştu.

Batı Kudüs'ün girişinde İsraillilere yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmesinin Gazze'deki "insani ara"ya etki edip etmeyeceği sorusu üzerine Kirby, söz konusu şiddet olayının uzlaşmanın uzatılması konusunda herhangi bir etkisinin olacağını düşünmediğini söyledi. Kirby, Gazze'de kalıcı bir ateşkesi desteklemediklerini ancak 7 günlük "insani ara"nın 8, 9, 10'a ve ötesine uzatılmasını görmek istediklerini kaydetti.

ABD: Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz ancak 7 günlük insani aranın uzatılmasını istiyoruz

"İNSANİ ARANIN UZATILMASI İÇİN ÇOK ÇALIYORUZ"

Nihayetinde İsrail ve Hamas'ın bu uzlaşmanın uzatılmasına ilişkin parametreler üzerinde anlaşması gerektiğini dile getiren Kirby, ABD'nin "insani ara"nın uzatılması konusunda destek vereceğini aktardı. Kirby, Gazze halkına daha fazla gıda, su, ilaç ve yakıt ulaştırmak için son bir hafta içinde yapılan sahadaki çalışmaların göz ardı edilmemesi gerektiğini, "insani ara"nın uzatılması için çok çalıştıklarını vurguladı.

ABD: Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz ancak 7 günlük insani aranın uzatılmasını istiyoruz

"İSRAİL, İNSANİ ARA SONA ERDİĞİNDE SALDIRILARA DEVAM EDECEK"

İsrail'in, "insani ara" sona erdiğinde abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam edeceğini belirttiğini hatırlatan Kirby, İsrail'in Hamas'ın peşinden gitme "hakkı ve sorumluluğu" olduğunu ifade etti.

Kirby, ABD'nin İsrail'i desteklemeyi sürdüreceğini, Gazze'nin güneyindeki sivillerin korunması ve zarar görmemesi için "uygun güvenlik tedbirlerinin" alınması gerektiğini söyledi.

"Uygun güvenlik önlemleri" alınmadığı takdirde Gazze'nin güneyine yönelik yapılacak askeri harekatı desteklemedikleri konusunda çok tutarlı ve net olduklarını aktaran Kirby, savaş konusundaki deneyimlerini paylaşmaları için İsrail'e askeri danışman ve uzman gönderdiklerini dile getirdi.

ABD: Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz ancak 7 günlük insani aranın uzatılmasını istiyoruz

HAMAS VE İSRAİL ARASINDAKİ ESİR TAKASI ANLAŞMASI

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail, Gazze'yyi tam ablukaya alarak havadan ve karadan saldırılarda bulundu. İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım'da saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi. Bu kapsamda 4 gün boyunca Gazze'deki 51 İsrailli ve İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Katar arabuluculuğunda varılan mutabakat kapsamında "insani ara" ve esir takası 2 gün daha uzatılmıştı. Bu çerçevede rehine takası devam etti. 6 günlük ateşkesin son saatlerinde tarafların uzlaşması sonrasında 1 gün daha uzatıldı. 7. günde Hamas tarafından 8 rehine serbest bırakıldı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Dünya

Beyaz Saray İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

o zen:

Atatürk ün laik çağdaş bilimsel eğitimin dışına çıkan tüm ülkeler yok olmaya, uygulayanlar ise yükselmeye ilerlemektedir. Türkiye de din din diyerek ülke soyup insanları peşine takanlar oldukça biz hep dışında olmaya mahkumuz

47
118
yanıtYanıtla
Abdullah Demir:

Konuyla alakası ne anlamadım!

yanıt30
yanıt4
Ahmet Üral:

Yani İsrail’i mi destekliyorsunuz kinimizi her platformda kusarız diyorsunuz

yanıt9
yanıt7
Ottoman :

Bir düşün derim eğer halife olsa son 100 yıl içinde bu kadar müslüman kanı akarmi idi İslam'da baş olsa birlik beraberlik olsa bu kâfirler bu kadar aza mi idi ?

yanıt15
yanıt5
süleyman üstün:

siz ne istiyosunuz ya

yanıt1
yanıt2
Ahmet Say:

Ekonomi kötü diyenler bunlaramı boyun eğseydik sonra bizim sonumuzda ırak Suriye Filistin gibi mi olsaydı çok şanslı döneme geldik ki dünya lideri bir başkanımız var bu oyunlara asla gelmeyeceğiz

81
42
yanıtYanıtla
Hasan Ağa:

Orayı bir hale getiren Atatürk'tür İngilizlere bir kurşun atmadan teslim etti gitti Osmanlı çekildi çekildi ile kan ve gözyaşı dinliyor

12
11
yanıtYanıtla
Ahmet Üral:

İsrail’in safında olduğunu anlıyoruz

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title