Haberler

AB Ekonomi ve Finans Bakanları Borç Krizini Görüşüyor

Avrupa Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Dönem Başkanı Danimarka'nın borç krizi ve Avrupa ülkeleri ekonomisindeki güvenin sağlanması ortak çaba sarf etmesinin olumlu nitelikte olduğunu belirtti.

Avrupa Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Dönem Başkanı Danimarka'nın borç krizi ve Avrupa ülkeleri ekonomisindeki güvenin sağlanması ortak çaba sarf etmesinin olumlu nitelikte olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Ekonomi ve Finans Bakanları borç krizini görüşmek üzere Brüksel'de bir araya geldi. Yeni yılın ilk toplantısında AB Ekonomi ve Finans Bakanları, Avro Bölgesi borç krizi ve kalıcı kurtarma mekanizması konusunda somut kararlar alamazken, Yunanistan yönetimine borç veren banka ve yatırımcıların anlaşmaya varması noktasında baskıcı bir yol izledi. Ayrıca toplantıda ekonomik krizin pençesindeki Avrupa ülkelerinde istikrarlı büyümenin yolları tartışıldı.

Toplantı sonrası Avrupa Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile ortak basın toplantısı düzenleyen Danimarka Ekonomi ve İçişleri Bakanı Margrethe Vestager, Komisyon'un daha ileri adımlar atılmasını sağlayan, büyüme ve istikrar paktı uygulamasının Macaristan için düzenleneceğini belirtti. Vestager, AB Dönem Başkanı Danimarka'nın alınan Konsey ve Komisyon kararlarını uygulamasının öncelikleri olduğunu ifade etti.

Komisyon ve başkanlığın borç krizinin yansımaları olan Avrupa'daki ekonomik güvenin sağlanması için çalışmalarının devam etmesi gerektiğinin önemine değinen Avrupa Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu üyesi Olli Rehn ise, "Komisyon ve dönem başkanı ülke bu durumun üstesinden gelmek için çalışmalarına devem etmelidir. Dönem başkanı Danimarka'nın borç krizi ve Avrupa ekonomisindeki güvenin sağlanması için Avrupa genelinde üstelendiği rol beni sevindirmektedir" dedi.

Avrupa ekonomisinin toparlanma ve pozitif büyüme sürecinin yılın ilk yarısına kadar süreceğini belirten Rehn, Avrupa ekonomisinin güveninin yeniden kazanılması için finansal güvenlik duvarı ve ekonomik yönetim kurallarının belirleyici nitelikte olduğunu ifade etti.

IMF kaynaklı istikrar programlarının uygulanabilmesi için IMF ile yeni bir anlaşma yapılması gerektiğini ifade eden Rehn, anlaşmanın gelecek ay Meksika'da yapılacak G-20 Maliye Bakanları toplantısına yetiştirilmesini umut ettiğini ve bu anlaşmanın krize karşı kapsamlı bir müdahale için önemli olduğunu belirtti. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Danimarka Olli Rehn Brüksel Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title