Haberler

330 yıl önce ölen adamın mezarı kazıldı, karşılarında gördüklerine polisler bile inanamadı

Güncelleme:

İngiltere'nin Edinburgh kentinin en ünlü simalarından olan ve yaşadığı dönemde 1000 işçinin ölümünden sorumlu tutulması nedeniyle "Kanlı Mackenzie" olarak adlandırılan avukat Mackenzie'nin mezarı, şehri lanetlediğine inanan insanlar tarafından kazıldı. Olay yerine giden polis ekipleri, adamın cesedinin bozulmamış olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Eski bir Lord Avukatı olan Mackenzie, yaşadığı dönemde 1000 Protestan Sözleşmeci'yi ölüme göndermesiyle biliniyor. Bu nedenle "Kanlı Mackenzie" olarak adlandırılan adamın ayrıca Edinburgh kentini de lanetlediğine inanılıyor. Bu düşünceye sahip insanlar, Mackenzie'nin Edinburgh kentindeki mezarına giderek, mezarı kazdı. Adamın kafatasıyla oynayan şahıslar, daha sonra izlerini kaybettirdi.

330 yıl önce ölen adamın mezarı kazıldı, karşılarında gördüklerine polisler bile inanamadı

POLİS EKİPLERİ OLAY YERİNE GİTTİ

Mezar bölgesinde hareketlilik olduğu ihbarını alan polis ekipleri, hemen bölgeye intikal ederek inceleme gerçekleştirdi. Ekipler, yaptıkları ilk inceleme sonucunda gördükleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Çünkü Mackenzie'nin cesedi neredeyse hiç bozulmadan duruyordu.

MAHKEMEYE ÇIKARDILAR

Polis ekipleri, mezarı tahrip ettiği belirlenen iki genci gözaltına aldıktan sonra mahkemeye sevk etti. Mahkeme heyeti "Ölünün anısına saygısızlık ve mezar tahrip etme" suçundan yargılanan iki gence hapis cezası verdi. İngiltere'de benzer olayların yaşanmasının ardından bu iki genç hakkında verilen hapis cezası, yeniden gündeme geldi. Yetkililer, bu tarz olayların önüne geçmek için büyük çaba harcandığını ifade etti.

330 yıl önce ölen adamın mezarı kazıldı, karşılarında gördüklerine polisler bile inanamadıMackenzie'nin tabutunun yer aldığı yer

330 yıl önce ölen adamın mezarı kazıldı, karşılarında gördüklerine polisler bile inanamadıAvukat Mackenzie, 1691 yılında hayatını kaybetti

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

Mustafa Levent:

bu bozulmamış halimi

49
7
yanıtYanıtla
Mülayim:

Saçı güzelmiş !

38
11
yanıtYanıtla
Aşkın Gözyaşları:

ya bu mezarları kazıp insana ait kafatası vsleri müzeye oraya buraya koyuyorlar ya. oraya koyanların kafataslarını da oraya buraya koyacan aslında. ölünce bile rahat yok arkadaş.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title