Haberler

Diyarbakırek Diyarbakırlı Şerazim, Nba Yolcusu

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar İlçe Belediyesi Yıldız Erkek Basketbol Takımında Forma Giyen ve Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ne (nba) Yükselme Kampına Katılmaya Hak Kazanan 18 Yaşındaki 2.08 Metre Boyundaki Şerazim Cucuboğa, Antrenörü Gökhan Yıldırım ile Birlikte Pazar Günü ABD'ye Gidecek.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi Yıldız Erkek Basketbol takımında forma giyen ve Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA) yükselme kampına katılmaya hak kazanan 18 yaşındaki 2.08 metre boyundaki Şerazim Cucuboğa, antrenörü Gökhan Yıldırım ile birlikte pazar günü ABD'ye gidecek.

İstanbul'da 2 Temmiz tarihinde yapılan ve Türkiye'nin dört bir yanından basketbolcuların katıldığı seçmelerde, NBA'e yükselme kampına katılmaya hak kazanan Şerazim Cucuboğa, 25 Temmuz Pazar günü antrenörü Gökhan Yıldırım ile birlikte ABD'ye gidiyor. Diyarbakır'ın gururu olan Şerazim Cucuboğa için, belediye konferans salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya ve antrenör Gökhan Yıldırım'ın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya, hem bölge hem de Diyarbakır açısından gurur verici bir gün yaşadıklarını belirterek, "Bugün tarihi bir gündür" dedi. Cucuboğa'nın bu başarısının, sınırlı imkanlarla da büyük başarılara imza atılabileceğinin en güzel örneği olduğunu söyleyen Kaya, "Şerazim'in bu başarısında yeteneğinin payı var inkar edilemez ama Gökhan hocamızın yaklaşık 7 yıllık emeğinin de bu başarıda büyük emeği var. Bu emeklere saygı duyuyor ve onları canı gönülden kutluyoruz" diye konuştu.

Bu gibi başarıların, bölgenin kötü olaylarla anılmasının da önünü alacağını ifade eden Osman Kaya, "Başarılar, çocuklarımıza moral ve cesaret verecek. Sporun kardeşçe bir yaşam tarzına katkıda bulunacağını umuyor ve Şerazim'e spor hayatında üstün başarılar diliyorum" dedi.

Şerazim Cucuboğa'nın başarısından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen antrenörü Gökhan Yıldırım ise "Şerazim'in başarısı bizi gerçekten çok mutlu etti. Bir Diyarbakır gencinin Amerika'ya gitmesi, hem Bağlar ilçesi hem de diğer Diyarbakırlı gençlerin önünü açması açısından çok önemli bizim için. Şerazim'in orada da başarılı olacağına eminim. Bu başarının diğer Diyarbakırlı gençlerimize de örnek olmasını diliyorum. Burada başta yönetim kurulumuza, kulüp başkanımıza ve Belediye Başkanımız Yüksel Baran'a da verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKİYE BİTTİ SIRA AMERİKA'DA

2 Temmuz tarihinde İstanbul'da NBA'nın elemelerine Türkiye'nin her yerinden sporcuların katıldığını söyleyen ve İstanbul'a giderken kazanacağını ummadığını ifade eden Cucuboğa, "Elemelere katılmak bile bana büyük tecrübe kazandıracaktı. İstanbul'da 30 kişilik bir kamp oldu. Bu kamp 3 gün sürdü ve Atlanta Haws'ta oynanayan Zaza Pachulia ile Toronto Daptors yardımcı koçu Micah Nori gibi ünlü isimler de bulunuyordu. Kendi yaşıtlarımdan en iyi 2 kişi seçildi. Toplamda 4 kişi Amerika'ya gitmeye hak kazandı. Ben de aralarındaydım. Seçildiğim için çok mutluyum. Türkiye bitti artık sıra Amerika'da" dedi.

Başarısını büyük ölçüde antrenörü Gökhan Yıldırım'a borçlu olduğunu söyleyen Cucuboğa, "Biz Gökhan Hoca'yla çok uzun bir zamandan beri çalışıyoruz. Daha çok yaz aylarında günde 2 ya da 3 antrenman yapıyorduk. Bu yıl içerisinde de her akşam Bağlar Belediyesi Spor Salonu'nda idmanımız vardı. Bu başarımı Gökhan Hoca'ya borçluyum. Diyarbakır gençlerine çok büyük emeği ve desteği var" diye konuştu. ABD'nin çeşitli eyaletlerinden 80 sporcunun katılacağı ve 28- 31 Temmuz tarihleri arasında Pensilvanya'da düzenlenecek olan NBA Kampı'nı kazandıktan sonra daha büyük hırs ve tempoyla çalışmaya başladığını anlatan Şerazim Cucuboğa, "Her sabah daha çok kondisyonel, her akşam da güç depolama ve şut çalıştım. Günde çift antrenmanla hala devam ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title