Haberler

Diyarbakır'da Nevruz Kutlaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Umuyor ve diliyoruz ki bu nevruz, barışın, adaletin, özgürlüğün ve kardeşliğin tecellisinin nevruzu olsun" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Umuyor ve diliyoruz ki bu nevruz, barışın, adaletin, özgürlüğün ve kardeşliğin tecellisinin nevruzu olsun" dedi.

Osman Baydemir, Nevruz Parkı'ndaki kutlamada Kürtçe başladığı konuşmasına Türkçe devam etti.

Herkesin nevruzunu kutlayan Baydemir, "Yüreğimin derinliğinden bugün burada bizi yalnız bırakmayan Türk halkının saygıdeğer, aydınları, sanatçıları, gazetecileri, Ermeni halkının, Süryani halkının değerli temsilcileri, umuyor ve diliyoruz ki bu nevruz, barışın, adaletin, özgürlüğün ve kardeşliğin tecellisinin nevruzu olsun" dedi.

Konuşmanın ardından alandaki nevruz ateşleri yakıldı.

Protokolün önündeki sembolik nevruz ateşini BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Belediye Başkanı Baydemir yaktı. Nevruz ateşi yakılırken sinevizyondan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmadan önce yaptığı bir konuşması yansıtıldı. Ellerinde örgütü simgeleyen bez parçaları ve Öcalan'ın fotoğrafı bulunan yüzleri kapalı bir grup sahneye çıktı. Örgüt adına konuşma yaptıkları belirtilen grup Kürtçe konuştu.

Daha sonra Niyazi Koyuncu'nun seslendirdiği Karadeniz türküleriyle alandakiler halay çekti.

-Alandan notlar-

Alanda Kürtçe ve Türkçe, "savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz" yazılı pankart açıldı.

Protokolde Paris'te öldürülen Sakine Cansız için de yer ayrıldığı görüldü.

Alanda çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı hazır bulundurulurken, yoğun kalabalık nedeniyle baygınlık geçirenlere ambulanslardaki sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Namaz kılanların da olduğu gözlendi.

Polis helikopterleri alan üzerinde uçuşlar yaptı.

Canlı yayın araçlarına bir grup tarafından taş atılması üzerine, sahneden basın mensuplarına taş atılmaması yönünde uyarıda bulunuldu.

Tertip komitesince görevlendirilenler üzerinde tek tip önlük olduğu görüldü.

Bolivya'dan nevruz kutlamasına katılan bir grup ellerindeki Bolivya bayrağı ile halkı selamlayarak, Kürtçe, "Yaşasın nevruz, yaşasın Bolivya" sloganları attı.

Nevruza davetli olarak, ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoz, Bolivya, İtalya, Almanya, İsviçre, İspanya'daki Bask bölgesinden, Arjantin, Danimarka, Kıbrıs, Norveç'ten parlamenterler, çok sayıda diplomat ve elçilik görevlileri, Bolivya'dan 4 kadın senatör, eski AP milletvekili Feleknas Uca, Suriye'den Demokratik Birlik Partisi (PYD) yetkilileri, bazı öğretim üyeleri, Türkiye'den bazı sol partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ile Avrupa'dan bazı ülkelerin siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kutlamalara katılanlar arasında Can Dündar, Mehveş Evin, Sedat Ergin, Mete Çubukçu, Aslı Aydıntaşbaş, Ezgi Başaran, Cemal Uşşak, Hüseyin Yayman, Banu Güven, Mehmet Altan, Gülten Kaya, Rakel Dink, Gençay Gürsay, Keziban Hatemi, Hüseyin Hatemi, Osman Kavala, Akın Birdal da yer aldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Güncel

Osman Baydemir Diyarbakır Ahmet Türk Bolivya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title