Haberler

Diyarbakır'da Danışma Kurulu Toplandı

Güncelleme:

Diyarbakır İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Remzi Kattaş başkanlığında gerçekleştirildi.

2014-2015 eğitim öğretim yılının genel bir değerlendirmesini yapmak, 2015-2016 eğitim öğretim yılında, ilimizin eğitimde ihtiyaçlarının doğru tespitini yaparak paydaş kurumlar ile birlikte, kaliteyi nitelik ve nicelik olarak daha da yukarıya taşımak için yapılması gerekenler ve yapılabilecekleri konuşmak amacıyla gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Mehmetçik İlkokulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, Maarif Müfettişleri Başkanı Eyüp Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Yapılan toplantıda eğitim-öğretim hizmetlerinin daha etkili ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar, TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, başarıyı artırmak için gereken tedbirler, okullaşma oranı, okullardaki derslik ihtiyaçları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Hurata eğitim istetistiklerini açıkladı

İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan toplantı, açılış konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, "Bilindiği üzere Danışma Komisyonu, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 24 üncü maddesi doğrultusunda her yıl toplanmakta, ilimizin eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında, millî eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlayarak, eğitim ve öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap verecek şekilde geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinde bulunmaktadır. Toplantıya başlamadan önce ilimizin eğitim istatistikleri ile ilgili olarak özet bir bilgilendirmede bulunmak istiyorum. İlimiz genelinde 1.615 eğitim kurumu bulunmaktadır. Bu eğitim kurumlarında il nüfusunun neredeyse üçte birine tekabül eden yaklaşık olarak 500 bin öğrencimize, 20 bin öğretmen, 2 bin okul yöneticisi ve yaklaşık olarak 3 bine yakın personel ile hizmet vermekteyiz. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında ilimiz eğitim kalitesinin arttırılması, sınıf mevcutlarının istenilen sayıya indirilebilmesi ve daha kaliteli eğitim sağlanabilmesi için yeni eğitim yatırımları, onarım ihtiyacı olan okullarımızın onarılması gibi diğer idari iş ve işlemleri de paydaşımız olan kurumlar ile koordineli olarak yürütmekte, gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Ancak şu önemli hususu belirtmek isterim. Bizim başarıyı yakalamamız için, çok çalışmamızla birlikte sizlerle birlikte planlı, programlı ve koordineli bir çalışma yürütmemiz büyük önem arz etmektedir" dedi.

Hurata, "Tavsiye niteliğinde kararlar alacağız"

Günümüzde artık daha erken yaşlarda başlayan eğitim ile çocuklarımızı çağın gerekleri doğrultusunda yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Hurata, "0-6 yaş grubu aralığındaki çocuklarımızın fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaya ve yeteneklerinin o yaşlarda ortaya çıkarılmasına yönelik programlarla başlayan eğitim hayatı, ömrümüzün her döneminde devam etmektedir. Eğitimin toplumun üzerindeki rolü ve işlevini hepimiz hayatın her anında görüyor ve birebir yaşıyor, günün ihtiyaçlarına uygun eğitim süreçlerinden geçmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi bir insan kaynağının, toplumun temel gücü olacağının inancını hepimiz taşıyoruz. Bu temel gücü en iyi şekilde yetiştirmenin büyük sorumluluğunun da biz eğitimcilerde olduğunun bilincindeyiz. Ancak hedeflerimize ulaşma yolunda sizlerin katkı ve desteklerinin bize büyük bir güç katacağını ifade etmek istiyorum. İlimizin eğitim alanında çıtasının yükseltilmesi, eğitim ortamından uzak kalmış çocuklarımızın eğitim-öğretim ortamına kazandırılması, okullarımızın yürütülen eğitim faaliyetlerine çevresel etkilerin değerlendirilmesi ve alınabilecek tedbirleri konuşarak, eğitim yöneticileri olarak bizler ve paydaş kurumlarımız, okul yöneticilerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz olarak sizlerin destekleriyle bu kuruldan ilimizin eğitim çalışmalarına rehberlik edecek tavsiye niteliğinde kararlar alacağız" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Kattaş: "En ücra yerlerdeki yavrularımıza ulaştık"

Toplantıyı değerlendiren Vali Yardımcısı Remzi Kattaş ise, "Toplantıya katılan her yöneticimizin, öğretmenimizin, velilerimizin öğrencilerimizin görüşleri bizler için çok önemlidir. Sorunların yerinde tespiti için sizler ve fikirleriniz bizlere rehberlik edecektir. Eski bir Milli Eğitim Bakanlığı mensubu olarak 4,5 yıl Bakanlık Müfettişi olarak görev yapmış, Diyarbakırımıza da 2006 Mayıs ayında göreve gelmiş ve kendimi her zaman eğitim-öğretim camiasının içerisinde bulmuşumdur. Bulunduğum bölgede ve yörede en ücra noktalara kadar giderek eğitim-öğretim çalışmaları nedeniyle yavrularımızla bir araya gelmişimdir. Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevine başladığımdan bu yana da İl Müdürümüz ile birlikte kurumlarımızda yöneticilerimizle, öğretmenler odasında öğretmenlerimizle, sınıflarda öğrencilerimizle bir araya gelip onların durumlarını, ihtiyaçlarını sorarak onlarla bir araya geldik. Yine aynı şekilde sendikalarımızla bir araya geldik, notlarımızı aldık. Bütün ilçe milli eğitim müdürlerimizle Çınar'da toplantılar gerçekleştirip sorunları yerinde görüp tespit edip, ona göre de hedefleri belirleyerek geleceğe daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Danışma Kurulumuz da yapılan bu çalışmalar bağlamında önemli bir görev üstlenerek elimizde bir fırsat olarak duruyor. İnşallah bu fırsatı değerlendirmeye çalışacağız. Bu çalışmalarla güzel şehrimizi yaşanan sıkıntılara rağmen el birliğiyle, iyi niyetle daha güzel günlere taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.


Toplantı daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Süleyman İlge ve Aslan Özdemir tarafından TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, yatırımlar, okul, derslik yapımı ve ihtiyacı, okul veya eğitim kurumu olarak kullanılabilecek uygun resmi kurum binalarının tahsisi, belediyelerin eğitime ayırması gereken katkı başlıkları altında bir brifing verildi. Brifingin ardından katılımcıların görüş ve önerileri alındıktan sonra toplantı sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title