Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

İSKENDERUN'DA PARA NAKİL ARACINA SİLAHLI SALDIRI: 2 YARALI - (EK)1) PARALAR EKSİKSİZ ÇIKTIHatay'ın İskenderun ilçesinde motosikletli 2 kişinin, para taşıyan zırhlı araca pompalı tüfekle soygun girişiminde bir miktar paranın alındığı iddia edilirken, yapılan sayımda, paranın eksik...

İSKENDERUN'DA PARA NAKİL ARACINA SİLAHLI SALDIRI: 2 YARALI - (EK)

1) PARALAR EKSİKSİZ ÇIKTI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde motosikletli 2 kişinin, para taşıyan zırhlı araca pompalı tüfekle soygun girişiminde bir miktar paranın alındığı iddia edilirken, yapılan sayımda, paranın eksik olmadığının belirlendiği belirtildi. Saldırıda yaralanan ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi gören güvenlik görevlisi Menderes Zont ile aracın sürücüsü Mahmut Yavuz'un savrulan cam parçaları ile yaralandığı, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Polisin zanlıları yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor..

İSKENDERUN/DHA

======================================================

2)KAPIKULE'DE GURBETÇİLERİN 5 KİLOMETRE DÖNÜŞ KUYRUĞU

EDİRNE'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yıllık izinlerini tamamlayıp Avrupa'da yaşadıkları ülkelere dönen gurbetçiler yaklaşık 5 kilometre, Yunanistan'a açılan Pazarkule'de ise 2 kilometre araç kuyruğu oluşturdu. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren gubetçiler, yaşadıkları ülkelere dönmeye başladı. Karayolu ile yaşadıkları ülkelere dönen gurbetçiler Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda, Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda ise 2 kilometre araç kuyruğu oluşturdu. Edirne'de 37 derece hava sıcaklığında saatlerce kuyrukta bekleyen gurbetçiler zor anlar yaşadı. Aşırı sıcaklardan bunalan gurbetçiler arasında sıra ihlali nedeniyle tartışmalar yaşandı. Kapıkule Sınır Kapısı içinde de araç yoğunluğu yaşanırken, yetkililer Kapıkule'de 12 peronda işlemlerin bekletilmeden gerekleştirildiğini ancak Bulgaristan tarafından işlemlerin yavaş işlemesinden yoğunluğun yaşadığını dile getirdi.  Gurbetçilerin araç kuyruğu nedeniyle polis ekipleri de güvenlik önlemleri aldı.

Ali Can ZERAY- Jale AVYUZEN/EDİRNE,-

=======================================================

3)İSİMSİZ KAHRAMANLAR 140 YIL SONRA HATIRLANDI

ERZURUMLU eğitimci yazar Abdurrahman Zeynal tarafından gün yüzüne çıkarılan Aziziye Tabyaları'ndaki isimsiz kahramanlara, 140 yıl sonra mezarlık yapılmaya başlandı. Yıllarca ayaklar altında kalan şehit mezarlarına bunda böyle gerekli değerin verileceğini belirten Zeynal, "Atalarımızı torunları ile buluşturduğum için gururluyum" dedi. Rus tehdidini önlemek için 1872 yılında Sultan Abdülaziz tarafından Fosfor Mustafa Paşa yönetiminde Erzurum- Kars karayolunu kontrol altında tutmak amacıyla Top Dağı'na 3 tarafı toprağa gömülü Aziziye Tabyaları yaptırıldı. '93 Harbi' olarak bilinen 1877 Osmanlı- Rus Savaşı'nda tabyaların düştüğü yolundaki haber üzerine kadınlı- erkekli Erzurum halkı taş, sopa ve baltalarla tabyaları geri alarak bir destan yazdı. 140 yıl önce yaşanan savaşta 1600 den fazla asker 500'den fazla da sivilin şehit düştüğü Aziziye Tabyalarında yatan yüzlerce isimsiz kahramanın mezarlarını eğitimci-yazar Abdurrahman Zeynal 5 yıl önce gün yüzüne çıkardı.

YERİN RÖNTGENİ ÇEKİLDİ

Yazın otlarla, kışın da karla üzeri örtülen şehit mezarları ile ilgili hazırladığı rapor sayesinde harekete geçen yetkililer, 93 Harbi'nin gerçekleştiği Nene Hatun Tarihi Milli Parkı'nın bulunduğu alanda binlerce şehidin mezarını elektromanyetik cihazlarla yerin röntgenini çekerek tespit etti. Şehitlikteki çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanacağına işaret eden Abdurahman Abdurrahman Zeynal şunları söyledi."1877- 78 Osmanlı Rus Harbinde şehit olan askerlerimizin mezarlarını 2012 yılında buldum. Şehit mezarlarında gerekli düzenleme Milli Parklar tarafından yaptırıldı. Bundan böyle Aziziye Tabyalarına gidecek olan yerli ve yabancı turistler, şehit mezarlarının başında dua edebilecek. 1911 yılında dönemin Erzurum valisi Mehmet Emin Yurdakul zamanında şehit mezarları varmış. Sonraki yıllarda doğal olaylar nedeniyle mezarların büyük bir bölümü kaybolmuş. Bunları alan taraması sonucunda tek tek tespit ettim. Aziziye Tabyaları ile ilgili bir sempozyumda bu bilgileri paylaştım. Bunun üzerine Çanakkale Milli Müzesinden yer altınının röntgenini çeken cihazlar getirildi ve alan taraması yapılarak bulduğum mezarların gerçek kabir olduğu belirlendi."

ERZURUMLU SİVİL KAHRAMANLAR

Savaşta, düzenli düşman ordusuna karşı Erzurumlu sivillerin kahramanca savaşması sonucunda Rusların geri çekildiğini anlatan Abdurrahman Zeynal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu savaşta Nene Hatun, Name Kadın, Topal Gülizar, Emine Bacı ve diğer Erzurumlu kadınlar savaşarak dünyada kahramanı kadın olan tek şehir unvanını Erzurum'a kazandırdılar. Bunun yanında Emek Bayraktar, Mutan Ağa, Gülahmet ve Arap Ali gibi sivil ahali de bu savaşta üstün başarı gösterdi. Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Kurt İsmail Paşa, Yarbay Bahri Bey, Ayazpaşa Camisi müezzini Abdullah efendi bu destanda önemli görevler üstlendiler. Savaşta 1600'den fazla askerle birlikte 500'den fazla sivil vatandaş şehit düştü. Eğer o gün Ruslar Erzurum'u işgal etselerdi, İskenderun körfezine kadar hiçbir askeri birliğin olmaması nedeniyle sıcak denizlere inmeleri gerçekleşmiş olacaktı. İşte Erzurum'un kadını erkeği, Rusların bu emelinin önüne set çekmiş oldular. Şimdi bu kahramanları anmak, onlar adına şehitliklerin yapılmasına vesile olmaktan dolayı çok mutluyum."

Görüntü Dökümü (ÖZEL)

---------------------------

-Abdurrahman Zeynal tespit ettiği mezarları gösterirken

-Tabyalarda yapılan çalışmalar

-Abdurrahman Zeynal çalışmaları izlerken

-Abdurrahman Zeynal ile röp

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

(Süre: 4.28 Dk /

=========================================================

4)ERZURUM'DA 'ASKIDA ET VAR' UYGULAMASI

ERZURUM'da 44 yıldır kasap ve et lokantası olarak faaliyette bulunan işletmenin sahipleri 'Askıda Et Var' uygulaması ile sosyal sorumluluk projesi başlattı. İhtiyaç sahipleri, Yakutiye İlçesinde Bosna Caddesi üzerinde bulunan 1973 yılında açılan Sarıköşk Kasap-Lokantası'na giderek daha önce başka kişiler tarafından ücreti karşılanan etten ihtiyaçları kadar alabiliyor. İşletme sahiplerinden İsmail Sarıcan, bir aydan beri yapılan uygulamanın et yiyemeyenleri için olduğunu belirterek,  "Askıda kaç kilo et olduğunu tezgahın arkasındaki tahtaya not alıyoruz. Bundan faydalanmak isteyenlere ise ihtiyacını karşılayacak kadar et veriyoruz" dedi.

'Askıda et var' projesinin 'Askıda ekmek' uygulamasından esinlenerek hayata geçirildiğini kaydeden Sarıcan, işletmelerine gelen müşterilerin, et alırken askıya da et bıraktıklarına ifade ederek, "Projeyi uygun bulan ve katkıda bulunmak isteyen müşterilerimiz, istediği kadar et alıyor. Alınan etin kilosu, hemen tezgahın arkasındaki tahtaya not olarak yazılıyor. Notu alınan etten faydalanmak isteyen ihtiyaç sahiplerine ise ihtiyacını karşılayacak kadar taze etten veriyoruz. Projeye 1 ay önce başladık. Bu süreçte 50 kişi yardımda bulundu. Pahalı olduğu için maddi imkanları kısıtlı olanlar uzun süre kırmızı et alamıyor ve yiyemiyor. Onları düşünerek bu uygulamaya girdik. Biz köprü vazifesi görüyoruz. Veren el, alanı görmüyor. Alan el de vereni görmüyor. Bu açıdan da çok güzel bir durum. Arada minnet veya mahcubiyet söz konusu değil. Bizde böylesine önemli projeye katkıda bulunduğumuz için mutluyuz" dedi.

Görüntü Dökümü: (ÖZEL)

------------------------------

-Kasap dükkanından detay

-Kesilen etlerden detay

-Etler hazırlanarak kasap reyonun konulması

-Askıda et var yazısı

-İsmail Sarıcan ile röp

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 05.02 BOYUT: 304 MB

=======================================================

5)HASTANEDE KEMANLI EVLİLİK TEKLİFİ

EDİRNE'de özel bir hastanede doktor olan Murat Küçükuğurluoğlu, yardımcısı olan sevgilisi Sibel Yonca Kuruoğlu'na hastanedeki odasında keman eşliğinde süpriz evlilik telifi yaptı. Keman ve çiçekleri görünce oldukça şaşıran Kuruoğlu, Küçükuğurluoğlu'nun önünde diz çökerek yüzükle yaptığı evlilik teklifine 'evet' cevabı verdi. Edirne'de özel bir hastanede kulak, burun, boğaz doktoru olan 47 yaşındaki Murat Küçükuğurluoğlu, bir süredir birlikte çalıştığı 37 yaşındaki Sibel Yonca Kuruoğlu'na süpriz evlilik teklifi yapmak için yüzük aldıktan sonra hastaneye bir kemancı çağırdı. Dr. Küçükuğurluoğlu'nun odasına 'fikrimin ince gülü' şarkısı eşliğinde giren kemancı ve çiçekleri görünce şaşıran Sibel Yonca Kuruoğlu, önünde diz çökerek yüzükle evlilik teklifinde bulunan Murat Küçükuğurluoğlu'na 'evet' dedi. Çifti ilk kutlayanlar ise hastanede çalışan mesai arkadaşları oldu. Keman eşliğinde ilk danslarını hastanedeki doktor odasında yapan çift geçen hafta sonu nişanlandı.

Sibel Yonca Kuruoğlu, süpriz evlilik teklifi anlarının kaydedildiği cep telefonu görüntülerini kişisel sosyal medya hesabından paylaşarak altına da, "Bana bu mutluluğu, gururu ve aşkı yaşattığın için sonsuz teşekkürler sevdiğim. Seviyorsan bağıra bağıra söyleyeceksin, doya doya yaşayacaksın.. Şimdi bize sadece koca bir ömür lazım. Seni son nefesime kadar yaşayacak, gözümü seninle kapatacak. seni çok seviyorum nefesim!!" sözlerini yazdı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Hastane koridoru

-Kemancının gelişi

-Odaya girişi ve evlilik teklifi

-Arkadaşlarının kutlaması

-Çiftin dans etmesi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Zeynal İskenderun Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title