Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)KAÇIRILAN 10 YAŞINDAKİ CEYLİN KOMŞUNUN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU (2)İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, evlerinin önündeki parkta üç gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen "Polise haber vermeyin.

1)KAÇIRILAN 10 YAŞINDAKİ CEYLİN KOMŞUNUN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU (2)

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, evlerinin önündeki parkta üç gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesajdan kaçırıldığı belirlenen 10 yaşındaki Ceylin Atik'in cesedi bulundu. Ceylin Atik, en son su içerken görüldüğü karşı apartmandaki bir komşuları S.T.'nin evinde yapılan aramada ölü olarak bulundu.

KORKTUM SANDIĞA SAKLADIM

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, evlerinin önündeki parkta üç gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen "Polise haber vermeyin.4 Torununu öldürürüz" yazılı mesajdan kaçırıldığı belirlenen 10 yaşındaki Ceylin Atik, en son su içerken görüldüğü karşı apartmandaki komşuları S.T.'nin evinde yapılan aramada ölü bulundu. Komşusu S.T.'nin ilk ifadesinde, "Ceylin yere düştü öldü, ben de korktum sandığa sakladım" dediği belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Ceylin Atik'in fotoğrafı

-Arama yapılan evin önündeki polis otosu ve ambulanstan görüntü

-Arama yapılan evin dışarıdan görüntüsü

-Meraklı kalabalığın görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Faruk ÇARK / ÖDEMİŞ (İzmir),

===================================================

2)KONYA'DA 1,5 SAAT İÇİNDE 5 AKRABASINI ÖLDÜRDÜ

KONYA'nın Cihanbeyli İlçesi Bulduk Mahallesi'nde Atılgan Kömür, 1,5 saat içinde iddiaya göre aralarında husumet bulunan 5 akrabasını pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü. Cinayet zanlısı Kömür aralarında yaklaşık 200 metre bulunan 4 eve giderek 5 akrabasını öldürürken; öldürmek istediği 1 kişi ise son anda durumdan haberdar olup kapıyı açmayarak canını kurtardı. Kömür, saldırıların ardından evine dönerken jandarma tarafından gözaltına alındı.

Olay bugün saat 06.00 sıralarında eskiden köy statüsünde olan Bulduk Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvancılık yapan  ve bekar olan Atılgan Kömür (27), iddiaya göre birlikte oturduğu annesiyle kahvaltı yaptıktan sonra pompalı tüfeğini yanına alıp evden ayrıldı. Atılgan Kömür, ilk olarak aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen akrabalarından yalnız yaşayan Bekir Kıran'ın (80) evine gitti. Kapıyı açan Kıran'a pompalı tüfekle ateş etti. Kıran, kanlar içinde yere yığılırken Kömür, oradan ayrılıp Mustafa Tokat'ın (80) evine gitti. Burada kapıyı açan Mustafa Tokat'a da ateş açtı, durumu fark eden Tokat'ın eşi ise korkarak eve kaçıp canını kurtardı.

Atılgan Kömür, Mustafa Tokat'ı öldürdükten sonra, Meryem Tokat (79)  ve oğlu Hamit Tokat'ın (51), evine gitti. Evin etrafını kontrol eden Kömür, anne ve oğlun mutfakta kahvaltı yaptığını görünce pencereden onlara ateş açtı.

Daha sonra hızla oradan ayrılan Kömür, Mehmet Tokat'ın (64)  evine gitti.  Kömür, ailesi ve yakınlarıyla birlikte balkonda oturan Mehmet Tokat'a, silahı doğrulttu. Bu sırada Tokat'ın, aralarında torunlarının bulunduğu aile fertleri ve yakınları, panik içinde eve kaçtı. Kömür de Tokat'ın üzerine ateş açtı. Kömür, Mehmet Tokat'ı, öldürdükten sonra Tokat'ın kardeşi Harun Tokat'ın evine yöneldi. Bu sırada öldürülen Mehmet Tokat'ın ailesi, Harun Tokat'a telefonla durumu anlatıp, kapıyı açmamasını söyledi.

SON KURBANINI ÖLDÜREMEDİ

Harun Tokat ise önce dışarı çıkıp Atılgan Kömür'e, müdahale  etmek istedi. Ancak eşinin engellemesi üzerine kapıyı açmadı. Atılgan Kömür de kapıya çıkan olmayınca eve ateş açtı.  Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Atılgan Kömür, saldırıların ardından evine dönmek üzere iken evinin yakınlarında saat 07.40'da jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kırsal alanda sürekli hayvanlarını otlattığını belirtilen Atılgan Kömür'in, 1'i kız 3 kardeş olduğu ve 2 kardeşinin İsveç'de yaşadığı, kendisinin de bir dönem İsveç'te kaldığı belirtildi.

CİNAYET ROMANLARI OKUDUĞU İDDİASI

Adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, "Atılgan Kömür, saldırıyı gerçekleştirirken, çevredekilerden uyaranlar oldu. Ancak hiç kimseyi dinlemedi. Onlara 'Korkmayın size bir şey yapmayacağım' dedi. Onlar da korkup kapılarını kilitlediler. Atılgan, 10 gün önce öldürdükleri kişilerin araçlarının lastiklerini kesmişti. Onlar da şikayetçi olmamıştı. Atılgan, çok kitap okurdu. Özellikle cinayet romanları okurdu. Onlardan etkilenmiş olabilir. Daha önce köydeki 5 kişi hariç herkesi öldüreceğim demişti. Tabi biz bunu şaka sanmıştık. Böyle bir katliam yapacağı aklımıza gelmezdi" dedi.

ANNESİ FENALAŞTI, HASTANEYE KALDIRILDI

Saldırının ardından Atılgan Kömür'ün annesi Hatice Kömür, güvenlik gerekçesiyle Cihanbeyli Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Ancak Hatice Kömür fenalaşması üzerine hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Cenazenin çıkartılması

Olay yerinden detay

Jandarmadan detay

Yakınlarından detay

Ölen Bekir Kıran, Meryem ve oğlu Hamit Tokat'ın vesikalığı

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi (takip ediliyor)

(Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Mehmet YILMAZ KONYA DHA)

================================================

3)HAKKARİ VE İLÇELERİNDE 25 YERLEŞİM BİRİMİ, ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

HAKKARİ ve ilçeleri sınırlarında bulunan 25 yerleşim birimi, artan terör eylemleri nedeniyle 13 Haziran ile 27 Haziran 2017 tarihleri arasında 'Özel Güvenlik bölgesi' ilan edildi.

Hakkari Valiliği, merkez  sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, kentin  sosyal ve ekonomik gelişmesinin olumsuz etkilediği, bu nedenle bazı bölgelerin özel güvelik bölgesi ilan edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, Devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.Bu tedbirler kapsamında, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince;İlimiz Merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova İlçeleri sınırlarında bulunan;25  bölge 13 Haziran 2017 günü saat 00: 00: 01'den 27 Haziran 2017 günü saat 23: 59: 59'a kadar, "Özel Güvenlik Bölgesiö ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır."

DHA-Güvenlik - Türkiye-Hakkari - Behçet DALMAZ

==================================================

4)SEL SULARI YILANLARI KENT MERKEZİNE TAŞIDI

DENİZLİ'de, geçtiğimiz günlerdeki etkili yağmur yağışı ardından oluşan sellerle birlikte çok sayıda yılan, ormanlık ya da dağlık alanda suya kapılarak kent merkezine sürüklendi. Son 20 günde 35 ayrı ihbara giden itfaiye ekipleri evlerde, bahçelerde ve otomobillerin kaputlarının içinde aralarında zehirli engerek olan çok sayıda yılanı yakalayıp, doğal hayata bıraktı.

Geçen ay Denizli kent merkezinde bölgesel aşırı yağışlar etkili oldu. Bazı yağışlar nedeniyle dere ve çaylar taştı, sele dönüştü. Bu yağışlar da ormanlık ve dağlık alanlarda sele dönüşen yağışlar nedeniyle daha önceden yuvalarından çıkan yılanlar da suya kapılıp, kent merkezine kadar sürüklendi. Sele kapılıp, sürüklenen yılanlar kent merkezinde evlerde, bahçelerde, otomobillerin kaputlarının içinde, hatta işyerlerinin duvarlarında bile çıkmaya başladı. Son 20 günde, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na 35 yılan ihbarı yapıldı. Yılanların bulunduğu olay yerlerine giden itfaiye ekipleri, evlerin içine, otomobillerin kaputlarının altına, hatta işyerlerinin duvarlarına kadar giren yılanları özel aparatlarla alıp, tekrar doğaya bıraktı. Bulunan yılanların içinde 2 metreye kadar ulaştığı, zehirli olanların da bulunduğu, engerek, kaya yılanı, bozyörük gibi türlerinde bulunup doğaya bırakıldığı belirtildi.

İtfaiyeden yapılan açıklamada, yılan gören vatandaşların hemen ihbarda bulunmalarını istenirken, bazı yılanların zehirli olabilecekleri, bunlara dokunulmaması itfaiyeden yardım istenmesi gerektiği ifade edildi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, -

=================================================

5)İNŞAAT KALIPLARI ÇÖKTÜ: 4 İŞÇİ YARALI

ANTALYA'da, yapımı devam eden iş merkezinde beton dökümü sırasında kalıpların çökmesi nedeniyle 4 işçi yaralandı.

Kepez İlçesi Teomanpaşa Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'ndeki olay, saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Yapımı devam eden iş merkezinin zemin katının beton dökümü sırasından henüz belirlenemeyen nedenle kalıplar çöktü. Göçük sırasından inşaat alanında çalışan işçiler Mehmet Cantoz, Halit İnce, Hamdi İnce ve Murat Dinar enkaz altında kalarak yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından enkazın altından çıkarılan işçilere ilk müdahale olay yerinden yapıldı. Çeşitli yerlerinden yaralanan işçiler daha sonra ambulanslarla hastanelere götürülerek tedaviye alındı. İşçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı, genel sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Göçen inşaattan genel görüntü

-İşçilerin çıkartılma görüntüsü

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-itfaiye ekiplerinin çalışması

-İnşaatın üsten görüntüsü

-Detay görüntüler

'106 MB 3 DK 20 SN'

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

===================================================

6)EMEKLİ BÜYÜKELÇİ RENDE: KATAR KRİZİ SUNİDİR

EMEKLİ Büyükelçi Mithat Rende Katar krizinin suni olduğunu, Türkiye'nin bu konuda yerini alması gerektiğini söyledi.

İskenderun Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde 'Hatay Ekonomik Gelişim Programı 'konulu panele emekli Büyükelçi Mithat Rende, Ekonomist Mert Yıldız konuşmacı olarak katıldı. Emekli Büyükelçi Rende, 'Katar krizi çok suni bir kriz' diyerek şunları söyledi: "Bu krizin geçmişi 95 e kadar dayanır, böyle birden patlamadı. Bütün dünya ve bölgenin İŞİD ile mücadeleye odaklanmışken Katar krizi suni olarak çıkarıldı.. Hepsi birbirleri ile akraba. Bölgede çok ciddi bir duygusallık var. Duygularıyla hareket eden, ideolojik saplantıları ile hareket eden çok ciddi oyuncular var. Bunlar sadece devletler değil, devlet dışı oyuncular. Biz tarafsız olarak iyi bir oyuncu olduğumuza bütün kamuoylarını inandırmamız gerekir.ö

Görüntü Dökümü

------------------------

Toplantıya katılanlardan görüntüler

Emekli Büyükelçi Rende'nin konuşması

SÜRE: 05'05"     BOYUT: 230 MB

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tokat Hakkari Ödemiş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title