Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)(ÖZEL)26 YILIN BEDELİNİ OĞLUNA BÖBREĞİYLE ÖDEDİOrdu'da oturan Kerim Keskin, maddi ve ailevi sorunları nedeniyle oğlu Ümit Ayaz'ı henüz 1 yaşına gelmeden Giresun Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdi.

1)(ÖZEL)26 YILIN BEDELİNİ OĞLUNA BÖBREĞİYLE ÖDEDİ

Ordu'da oturan Kerim Keskin, maddi ve ailevi sorunları nedeniyle oğlu Ümit Ayaz'ı henüz 1 yaşına gelmeden Giresun Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdi. Evlat edinen ailesi yıllar sonra gerçeği açıklayınca Ümit Ayaz gerçek ailesini bulmak için Gaziantep'ten Ordu'ya gitti. Ümit Ayaz, 26 yıl sonra gerçek annesi, babası ve kardeşleriyle tanışıp hasret giderdi. Ümit Ayaz'ın 4 yıldır böbrek hastalığı ile mücadele ettiğini öğrenen Kerim Keskin, 26 yıl sonra kavuştuğu oğlunu kaybetmeyi göze alamayacağı düşüncesiyle bir böbreğini bağışlamaya karar verdi. Ümit Ayaz, 8 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonda babasının böbreğiyle sağlığına kavuştu. Kerim Keskin, "Üzüntümü ve şu an yaşadığım sevinci kelimelerle anlatamam. 26 yıl görmediğim oğlumu hastalığı nedeniyle kaybetmeyi göze alamazdım. Kayıp 26 yılın bedeli olamaz, ama ben bir böbreğimi ona verip sağlıkla yaşamasına vesile olduğum için çok mutluyum" dedi. Ümit Ayaz ise "Babam şu an başka biriyle evli. Öz annem de evlenmiş. Her iki aile de Ordu'nun farklı ilçelerinde yaşıyor. Kısmetimde öz babamın böbreği ile sağlığıma kavuşmak varmış. Şu an iki ailemle de görüşüyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Röp1: Ümit Ayaz

Röp2: Anne Dursun Ayaz

Röp3: Öz Babası Kerim Keskin

Detay

Haber- Kamera: Erol AKKIR/ANTALYA,

============================================

2)MERSİN' DE TACİZCİYE UÇAN TEKME

ÜLKESİNDE yaşanan iç savaştan kaçarak Mersin'e gelen Suriye uyruklu 29 yaşındaki Omar Monda, iddiaya göre yolda yürüyen 25 yaşındaki E.A isimli kadına elle tacizde bulundu. Olayı fark eden 2 genç tarafından dövülen Monda'ya, kimliği belirlenemeyen bir gençte uçarak tekme atıp yere serdi.Olay, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda meydana geldi. Mersin'de yaşayan Suriyeli Omar Monda, önünde yürüyen E.A.'ya elle sarkıntılık yaptı.Genç kadının çığlık atması üzerine çevrede bulunan iki genç yakaladıkları tacizciyi feci şekilde dövdü. Yere düştükten sonra bir esnaf tarafından içirilen sudan sonra ayağa güçlükle kalkabilen tacizci Monda'ya bu kez, kimliği belirlenemeyen bir genç uçarak tekme atıp yere serdi. Uçan tekmeli saldırı anı çevrede bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedilirken, olay yerine çağrılan polis ekibi, tarafından yakalanan Monda, genç kadının şikayetçi olmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Öte yandan yaşanan iç savaştan kaçarak Mersin'e gelen Suriyeli vatandaşların sayısının resmi rakamlara göre 167 bin olarak açıklandı. Gayri resmi rakamlara göre ise 300 bini aştığı ifade ediliyor. Kenttin belli bölgelerinde ise yaşayan Suriyelilerin evlerinin ve işyerlerinin bulunduğu yerler, Şam sokaklarını anımsatıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Suriyeli Omar Monda, kaldırımda yürürken

Vatandaş uçarak tekme atarken

Tekmenin etkisiyle yere düşmesi

Adam tacizciye yerde tekmelerken

Çevrede bulunan vatandaşlar ayırırken

Yerde yatarken

Su vermeye çalışan vatanrdaş

Suriyeli yerden kaldırılken

Olay yerine gelen polisler zanlıyı alırken

(Haber-Kamera: Gülah DEMİRCİ/MERSİN

Süre. 02.30 boyut: 89.33

==========================================================

3)IŞİD ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

ANTALYA'da IŞİD terör örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 1 şüpheli tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Ekim 2015 tarihinde gelen 'IŞİD/DEAŞ terör örgütüne eleman temin ettikleri' ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda U.G. adlı şüpheli kaçtı. 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan aranan U.G., geçen 18 Ekim'de yakalandı. Şüpheli U.G., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

ANTALYA/DHA

=====================================================

4)FETÖ SORUŞTURMASINDA AVUKATLAR VE ABLA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında usulsüz dinleme yapan polisleri savunan ve Bylock kullandıkları iddia edilen 2 avukat ile bir abla adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın da aralarında bulunduğu bürokrat ve siyasetçileri usulsüz dinledikleri tespit edilen polisleri savunan ve Bylock kullandıkları iddia edilen 2 avukat ile Bylock kullandığı iddia edilen bir abla gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 2 avukat ile terör örgütüne finans sağladığı, çocuklara örgütle ilgili eğitim verdiği belirtilen abla bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

(Haber: Faruk KIYAK-Kamera: Orhan UZUN-(Kocaeli), -

===================================================

5)KONYA'DA FETÖ/PDY OPERASYONU: 41 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

KONYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında aralarında kadınlarında bulunduğu 41 öğretmen gözaltına alındı. Öğretmenlerin örgütün 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandığı iddia edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan 54 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine bugün Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında kadınlarında bulunduğu 41 öğretmen gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüten 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandığı iddia edildi. Gözaltına alınan öğretmenler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

KONYA'DA BİN 144 KİŞİ TUTUKLANDI

Konya Valiliği de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugüne kadar bin 379 kişinin görevden uzaklaştırıldığını, bin 144 kişinin tutuklandığını ve bin 941 kişinin de devlet memurluğundan ihraç edildiğini açıkladı

Görüntü Dökümü

----------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

===================================================

6)2.5 MİLYONDAN FAZLA YOLCUNUN KULLANDIĞI BOZTEPE TELEFERİĞİ REKOR KIRDI

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, 530 metre yükseklikteki Boztepe'ye kent merkezinden ulaşımı kolaylaştırmak için 5 yıl önce yapılan teleferiğin, faaliyete geçtiği günden itibaren 2.5 milyondan fazla yolcuyu taşıyarak rekor kırdığını, kentte turizmin gelişmesine de büyük katkı sağladığını söyledi.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde 530 rakımlı Boztepe'ye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 2 bin 350 metrelik mesafeye kurulan 21 kabinli teleferik yaklaşık 10 milyon TL'ye mal oldu. Teleferik, kurulduğu günden beri 5 yılda 2.5 milyondan fazla yolcu taşıyarak Türkiye'de büyük rekora imza attı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, teleferikle birlikte Boztepe'nin bir cazibe merkezi haline geldiğini, buraya daha çok ziyaretçi çekmek için macera park çalışması da yürüttüklerini söyledi. Teleferiğin kent turizmine büyük katkı sağladığının altını çizen Başkan Enver Yılmaz, "2011 yılında hizmete açılan teleferiğimiz rekora koşuyor. 2.5 milyondan fazla ziyaretçiyle birlikte teleferik belki Türkiye'de, istatistiki anlamda da rakamlarla ilk sıralarda yer alıyor. Bu konuda diğer illere yönelik bir kıyaslamamız yok ancak rakamlar bunu gösteriyor. Boztepe'de aldığımız ve 65 dönümde uygulayacağımız peyzaj projesi, macera parkı dahil olmak üzere bu alanı çok daha farklı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Teleferik burada bizim için vazgeçilmez bir argüman" dedi.

BOZTEPE'YE 'MACERA PARKI' KURULACAK

Boztepe'ye 5 yıldızlı otel açıldığını, bir çok sosyal ihtiyaçların da karşılanması için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başkan Yılmaz şunları söyledi: "Orada 5 yıldızlı otelin hizmete açılmasıyla birlikte, özellikle macera parkı ve diğer yan unsurlarla desteklendiğinde Boztepe, sadece dakika itibariyle çıkılan ve inilen bir yer olmaktan ziyade günübirlik orada ikamet edilen, başta çocuklarımız ve aileler olmak üzere muhakkak gitme ihtiyacı hissedebileceği güzel bir nokta olacak. Projenin teknik ve mülkiyete ilişkin tüm sıkıntıları giderildi. Burada teleferiğimizin de 750 bin nüfuslu ilimizde 2.5 milyon ziyaretçinin olması ve her Ordu'ya gelenin teleferikle Boztepe'ye çıkma ihtiyacı hissetmesi ilimizin turizm ve kalkınmasından da önemli. İnşallah oraya yükleyeceğimiz ekstra misyonla birlikte teleferik, çevre düzenlemesi ve farklı alanlarda cazibe merkezi olmaya devam edecek."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Enver Yılmaz ile röportaj

-Teleferik ve ordu görüntüsü

(SÜRE: 06.09 -BOYUT: 372 MB)

Haber-Kamera : Nedim KOVAN-ORDU-DHA

=============================================================

7)MARMARA'DAN TRUMP'A MERMER

BURSA'da 'Blok Mermer Fuarı'na katılan Efendioğlu firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, ABD Başkan adayı Donald Trump'ın otel ve AVM projelerinde Marmara mermerlerinin kullanıldığını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bursa Blok Mermer Fuarı' kapılarını açtı. 14 ülkeden 200'ün üzerinde firma katıldığı fuarda, 600 üzerinde yabancı iş adamını ağırlandı. Çin ve Hindistan'dan gelen işadamlarının büyük ilgi gösterdiği daha açılmadan blok mermerlerin yüzde 70'i satıldığı bildirildi.

Son yıllarda Türkiye ihracatında önemli bir yer tutmaya mermer sektörünün görücüye çıktığı fuara katılan Efendioğlu firmasının Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Efendioğlu, dünya mermer rezervlerinin yüzde 30'nun ülkemizde olduğunu söyledi. Yapılan ihracatta işlenmiş üründe ABD'nin, blok mermerde Çin'in en büyük alıcı olduğunu belirten Efendioğlu, ABD'de, 8 Kasım'da yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olan Donald Trump başta olmak üzere işadamlarının büyük projelerinde imzaları bulunduğunu söyledi.

IVANKA TRUMP'UN İLGİSİ

ABD Başkan adaylarından Donald Trump'un birçok otel ve AVM'sinin, bankaların mermerlerinin Marmara'dan gittiğini belirten Ergün Efendioğlu, Trump'ın kızı Ivanka Trump'un 4 yıl önce çizgili Marmara mermerine ilgi gösterdiğini kaydederek şunları anlattı: "Mermerin içindeki çizginin, banyoya döşenirken kesintisiz aynı biçimde devam etmesini istemiş. İtalyanlar, 'Mümkün değil' deyince, mimarları bize geldi. 'Yapabiliriz' dedik. Hatta mantığını anlamak için kışın Marmara Adası'na gitmek istediler, götürdük. Mimarlar görünce ikna oldu. Biz de Trump'un kızının istediği şekilde yaptık. Daha sonra Amerika'dan buraya Donald Trump'ın iki mimarı geldi ve 'Trump'ın kızına bizi mahçup etmediniz. Teşekkür ederiz' dediler. Bu ticaretin ardından Trump'ın yaptığı projelerin bütün ıslak zeminlerinde beyaz çizgili Marmara mermeri kullanılıyor ve Bursa Orhangazi'deki tesislerimizden gidiyor."

HİNDİSTAN'DAN YOĞUN TALEP

Firmalarının ocaktan blok ve işlenmiş ürün ihracatının 10- 12 milyon dolara ulaştığını da belirten Ergün Efendioğlu şöyle konuştu: "Sektörde özellikle Çin'in yavaşlamasından dolayı yüzde 10'luk daralma var ama, özellikle Hindistan'ın alım heyeti de burada. Hindistan'ın yüzde 20 kotayla mermer alıyordu. Kota dolduğunda alım yapmıyordu. Kota tamamen kaldırıldığından dolayı yoğun talep almaya başladık. Son çeyrekte çok daha iyi gideceğine inanıyorum, daralmayı kısmen kapatacaktır."

Efendioğlu, 4 milyon 300 bin ton blok, 1,5 milyon ton da işlenmiş ürün ihracat ettiklerini de belirterek, işlenmiş ürüne inovasyon kattıklarını söyledi. İtalya'nın mermerin 1 tonunu tasarım katarak bin 102 dolara sattığını kaydeden Efendioğlu, "Aynı mermeri biz 563 dolara satıyoruz. O yüzden işlemiş ürüne yönelmemiz gerekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

Mermer fuarından görüntü

-Ergün Efendioğlu'nun açıklamaları

-Marmara mermeri

BOYUT 449 MB SÜRE 07.09

Faruk KAHRAMAN- Hasan BOZBEY / BURSA,

=====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kerim Keskin Boztepe Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title