Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Şehit babası Ali Bülbül : Oğlumun tek hedefi polis olmaktı

İSTANBUL Bayrampaşa'da Yunus olarak bilinen motosikletli ekibin bariyerlere çarpması sonucu şehit olan polis memurlarından 21 yaşındaki Burak Bülbül'ün ailesinin yaşadığı Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ndeki Maksutlu Köyü'nde oturan ailesine acı haber verildi. Köyün imamı olan baba Ali Bülbül, oğlunun polis olmayı çok istediğini belirterek, "Çok istemişti, 'illa polis olacağım' diye. Tek hedefim bu demişti, ulaştı hedefine. Sonra 'motosiklete geçeceğim' dedi. Bugün içinmiş her şey" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yunus ekibinde görevli polis memurları Burak Bülbül ve arkadaşı Ertuğrul Taciroğlu motosikletle Bayrampaşa-Hal bağlantı yolunda bariyerlere çarparak şehit oldu. Şehit polis memurlarından 21 yaşındaki Burak Bülbül'ün Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Maksutlu Köyü'nde oturan ailesine acı haberi Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız verdi. Eve giden Kaymakam Yıldız, 20 yıldır köyde imamlık yapan Ali Bülbül'e oğlunun kazada şehit olduğunu söyledi. Anne Fatma Bülbül ise acı haberin ardından sinir krizleri geçirdi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan ve Ak Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, şehit ailesinin evini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Aslen Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Samat Köyü'nden olan aile, cenazenin memleketlerinde toprağa verilmesini istedi. Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, kendi makam aracını Ali ve Fatma Bülbül çiftine tahsis ederek, yarın İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde yapılacak törene katılmaları için İstanbul'a gönderdi.

"TEK HEDEFİ POLİS OLMAKTI"

Maksutlu Köyü imamı olan baba Ali Bülbül, oğlunun polis olmayı çok istediğini ve hedefine ulaştığını ifade ederek, "Burak'ı Trakya'da dünyaya getirdik, burada yaşamını yitirdi. Kimsenin yapacak bir şeyi yok, sadece dua edin. Yarın İstanbul'da tören varmış, daha sonra memleketimize Kütahya'ya götüreceğiz. Komşular cenazenin buraya gelmesini istiyor ama daha fazla üzmeyelim kimseyi. Burada doğdu, büyüdü. Buranın evladı. Köyde herkesi anne baba gibi görüyordu. Her istediği eve girip çıkıyordu. Ama buraya getirsek iş uzayacak, çocuğum üzülecek. Sizler arkasından dua edin. Çok istemişti, 'illa polis olacağım' diye. Tek hedefim bu demişti, ulaştı hedefine. Sonra 'motosiklete geçeceğim' dedi. Bugün içinmiş her şey" şeklinde konuştu.

Ali-Fatma Bülbül çifti, daha sonra İstanbul'a doğru yola çıktı. Şehit olan polis memuru Burak Bülbül'ün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından memleketi Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Samat köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şehit ailesinin evi

-Evin önünde taziyeye gelenler

-Evdeki Türk bayrağı

-Anne Fatma Bülbül'ün araca binmesi

-Baba Ali Bülbül'ün konuşması

-Araca binmesi

-Şehit ailesinin gidişi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/UZUNKÖPRÜ(Edirne),-

========================================

Hakan Çavuşoğlu: Milli irademize ve egemenliğimize dönük yoğun saldırı altındayız (3)

ÇAVUŞOĞLU'NDAN FELAKET MAĞDURU ÜRETİCİLERE MÜJDE

Bursa'daki programlarının ardından Çavuşoğlu, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerine bağlı köylerde 18 Temmuz günü yaşanan dolu felaketinin tarım ürünlerine verdiği zararı inceledi. Köy kahvelerinde üreticilerle ve köy muhtarları ile buluşan Çavuşoğlu zarar gören tarlaları ve ürünleri de yerinde inceledi. Üreticilerin mağduriyeti hakkında açıklama yapan Çavuşoğlu, "Buradan bilgiler aldık, muhtarlarımızla görüştük. Sonuç olarak üreticilerimizin tam da hasat öncesinde, dallar meyveye durduğu bir anda büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldığını gördük. Biliyorsunuz ki bizim siyaset ve yönetim anlayışımız vatandaş odaklı. Vatandaşın dertleriyle, vatandaşın talep ve beklentileri ile hemhal olmak; onların nabzını tutmak bizim anlayışımızda var. Gerekeni yapmak için buraya geldim. Bizlerin yaşamış olduğu felaketi yerinde görmek için geldim. Bu ziyaretler sonucunda, Sayın Başbakanımıza hükümetimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza buradaki fotoğrafı tam olarak yansıtabileceğiz. Tarlalarımız içine kadar girdik, baktık, gördük. Hatta numuneleri dahi aldık. Onlara da pazartesi günkü Bakanlar Kurulumuza bu felaketin boyu boyutunu göstermek için yanımızda götüreceğiz. İnşallah bununla ilgili olarak ne yapılabileceksek, elimizden gelen gayreti sonuna kadar göstereceğiz. Hem milletvekili arkadaşlarımız hem il başkanımız hem ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, Ziraat Odası başkanlarımızla elbirliğiyle bu noktada üzerimize düşen ne varsa gereken her neyse yapacağız. Ümit ediyorum ki bir dahaki gelişimizde burada hayırlı neticeler ile daha mutlu bir şekilde birlikte oluruz." dedi.

NİKAH ŞAHİDİ OLDU

Mustafakemalpaşa ve Karacabey'deki ziyaretlerinin ardından Bursa'ya dönen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Harput Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser'in büyük oğlu Sadi Etkeser Murat Yıldız'ın kızı Ayşegül Yıldız'ın düğününe katıldı. Çüftün nikah şahitliğini de yapan Çavuşoğlu ardından Ankara'ya döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Bakanın köy ziyaretlerinde karşılanması

-Tarlaları ziyaret

-Zarar gören ürünler

-Köy kahvelerinden detaylar

Haber: Halil ÖZÇOBAN - Enver Fatih TIKIR / BURSA,

========================================

Askerlerin darp edilmesi davasında 2 kişi daha tutuklandı

İZMİT'te geçtiğimiz Pazar günü askerleri belediye otobüsünde tekme tokat dövmelerinin ardından Kocaeli Adliyesi önünde tutuklanan şahısların yakınları ile askerler arasında çıkan arbede de gözaltına alınan 2 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz pazar günü, İzmit- Kandıra arasında sefer yapan yolcu otobüsunde çarşı izninden dönen askerler ile bir genç arasında başlayan tartışmanın ardından gencin yakınları tarafından halk otobüsünde 5 asker tekme tokat dövüldü. Mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken  2 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Zanlıların adliyeye sevk edildikleri sırada yakınları ile jandarma arasında çıkan arbede de İzmit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gazi Özdemir'in kolu çıktı. Yakınları ayrıca gazetecilerin de görüntü almalarını engellemeye çalıştı. Çıkan arbede de gözaltına alınan Tugay Gürkan ve Mehmet Ali Bulut sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli)-

========================================

Kütahya büyükelçileri ağırladı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde düzenlenecek 'Senfonik Türküler Konseri' için 26 ülkenin büyükelçisi Kütahya'ya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizasyonuyla 26 ülkenin büyükelçisi, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı için Kütahya'ya geldi. Organizasyon kapsamında Makedonya, Tayland, Ruanda, Brezilya, Kanada, Filipinler, Güney Afrika, Letonya, Moritanya, Vatikan, İsrail, İspanya, Kostarika, Güney Kore, Danimarka, KKTC, Güney Sudan, Çin, Polonya, Afganistan, Pakistan, Brunei, Guatemala, Lübnan ve Kosova'nın büyükelçileri, Kütahya'nın Germiyan Sokağı'ndaki tarihi konaklar, çini atölyeleri, tarihi Ulu Cami ve Kütahya Kalesi'ni gezerek incelemelerde bulundular.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın da yer aldığı tanıtım gezisine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, İshak Gazel ve Vural Kavuncu da katıldı.

Haber: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,-

===========================================

Kocaeli Fuarı'nda Göksel rüzgarı esti

İZMİT'te 9. Pişmaniye Festivali kapsamında Kocaeli Fuarı'nda ünlü sanatçı Göksel'in verdiği konser büyük beğeni topladı.

Konser öncesi ise 9. Pişmaniye festival kapsamında Fuar Müdürlüğü önünde mehteran gösterisi yapıldı ve halk oyunları oynandı.  Ardından kurulan büyük tepsilerde pişmaniye ustaları tarafından pişmaniye çekilerek vatandaşlara ikram edildi. Pişmaniye festivali kapsamında Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi'nde konser veren ünlü sanatçı Göksel birbirinden güzel söylediği şarkılarla geceye katılanları coşturdu.  Konseri Kocaeli Büüykşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve sahne alan şarkıcıyı izlemek için hayranları fuar alanını hınca hınç doldurdu.

Sevenleri, Göksel'i fotoğraflayabilmek için gece boyu cep telefonlarını ellerinden düşürmedi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bu yıl 9.'su düzenlenen İzmit Pişmaniye Festivali nedeniyle ünlü yıldıza pişmaniye ve İzmit'in sembollerinden olan Saat Kulesi maketi hediye etti. Göksel, pişmaniyenin en sevdiği tatlılardan biri olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Konser veren Göksel

-İzleyenlerden detaylar

Haber: Çağla DAŞCI/Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayrampaşa Ali Bülbül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title