Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Derik Kaymakamlığı'nda patlama: Kaymakam ve 4 kişi yaralı (5)KAYMAKAM AMELİYAT EDİLDİMardin'in Derik İlçesi'nde terör örgütü PKK'lıların el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Gaziantep'te tedaviye alındığı Doktor Ersin Aslan Eğitim ve...

Derik Kaymakamlığı'nda patlama: Kaymakam ve 4 kişi yaralı (5)

KAYMAKAM AMELİYAT EDİLDİ

Mardin'in Derik İlçesi'nde terör örgütü Pkk'lıların el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Gaziantep'te tedaviye alındığı Doktor Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi. Kaymakam Safitürk, ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındı.

Gaziantep Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bugün Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK terör örgütü tarafından Kaymakamlık binasına yönelik el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, helikopter ambulans ile ilimize sevk edilmiştir. Saat 16.00'da ilimize intikal eden helikopter ambulanstan hazır bekleyen sağlık ekiplerimizce teslim alınan yaralımız, Doktor Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanemizde saat 16.10'da ameliyata alınmıştır. Yapılan ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınan hastamızın takibi devam etmektedir. Patlamada yaralanan vatandaşlarımız ile Derik İlçesi Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk'e Allah'tan acil şifalar diliyoruz."

MARDİN,

==========================================================

Hakkari eski Belediye Eşbaşkanı Yıldız ve 3 kişi tutuklandı

Hakkari'de polisin yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan ve bugün mahkemeye çıkarılan Belediye eski Eşbaşkanı Fatma Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 3 DBP'li tutuklanırken, 6 kişi ise serbest bırakıldı.

Hakkari'de bir hafta önce polisin çeşitli mahallelere yaptığı operasyonda yerine kayyum atanan Belediye eski Eşbaşkanı Fatma Yıldız ve 8 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan Yıldız ve 8 kişi bugün mahkemeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Hakkari eski Belediye Eşbaşkanı Yıldız, İl Genel Meclis üyesi Selahattin Kurt ve DBP eski il yöneticisi Kenan Kaya "Örgüt Üyeliğiö suçundan tutuklanırken, 6 kişi ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

HAKKARİ, -

===========================================================

Bakan Çelik: Türkiye gür sesini yükseltiyor (2)

BAKAN YILMAZ VE ÇELİK ZİYARETLERDE BULUNDU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Hakkari'de şehit düşen 25 yaşındaki sözleşmeli Er Nurullah Çakır'ın cenaze törenine katıldıktan sonra Sivas Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz ve Çelik daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin'i makamında ziyaret ederek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne geçti. Burada konferans salonunda kurum çalışanlarıyla bir araya gelen Bakan Yılmaz, her yerde tarım yapılamayacağını belirterek, "Mutlaka tarımsal bir arazinin olması lazım. Yerine göre toprağın suyla birileştirilmesi lazım ki bereket olsun. Bilimin kalkınması gerekir ki ilave katma değerli ürünler elde edilebilsin. Bunun içinde yer lazım, toprak lazım, su lazım. Biz istiyoruz ki ülkemiz güçlü olsun. Biz istiyoruz ki insanmız daha zengin olsun. Geçmişe kıyasla gerçekten çok büyük bir ilerleme kaydettik." dedi. Bakan Çelik ise, tarımda küçümsenemeyecek kadar önemli bir noktaya geldiklerini ifade ederek, "Çalışma arkadaşlarımın hepsine söylüyorum. A'dan başlayıp Z'ye kadar çalışacaksınız. Konularınıza hakim olacaksınız. Konuyu bileceksiniz, nerede arıza var, nasıl çözeriz diye bununla dertleneceksiniz. Ben klasik anlamda memurlukla çalışamam. Saat 08.00, saat 09.00, saat 17.00 anlayışıyla değil, 'A ilçesinden bir vatandaş gelmişti, derdi vardı. Akşamüstü çözemedim ama sabahleyin bunu çözeyim' düşüncesiyle çalışırsanız ve sabahta gelir gelmez o işi halledersiniz bana göre memurluk budur. Dertlenmek gerekiyor. Çünkü devlet bize bakan olarak, size memur olarak bu görevi verirken bu vatandaşın yükünü hafifletin diye veriyor." dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bakan Yılmaz ve Çelik'in valilik, belediye ile AK parti ziyaretleri

-Bakan Yılmaz ve Çelik'in konuşmaları

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

===========================================================

Yunan adalarına kaçmak isteyen 'FETÖ'cü bottan düşünce yakalandı

BURSA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan İdris Ç., Aydın'ın Didim İlçesi'nde Suriyeli kaçaklarla lastik botla Yunan adalarına kaçmaya çalışırken, suya düşünce yakalandı. Kimlik sorgulamasında kamu kurumlarına örgüt üyelerini yerleştirmekten sorumlu FETÖ üyesi olmakla suçlanan İdris Ç., Bursa'ya getirildi.

Bursa'da 15 Temmuz öncesi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt üyelerini kamu kurumlarına yerleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan İdris Ç., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan İdris Ç., bugün Aydın'ın Didim İlçesi'nden, Yunan adalarına kaçmak için Suriyeli kaçaklarla birlikte lastik botla yola çıktı. Ancak bir süre sonra dengesini kaybeden İdris Ç., bottan denize düştü. Tekrar yüzerek sahile çıkan İdris Ç.'nin durumundan şüphelenen vatandaşlar, polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı kontrollerde, İdris Ç.'nin Bursa'da sürndürülen FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlenince gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen İdris Ç., soruşturmanın yürütüldüğü Bursa'dan gelen polis ekipleri tarafından teslim alındı. Kamu kurumlarına örgüt üyelerini yerleştirmekten sorumlu FETÖ imamı olmakla suçlanan İdris Ç., Bursa'ya getirildi.

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

===========================================================

Liselilerden 'Yasta değil ayaktayız' yürüyüşü

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Bodrum Temsilciliği üyeleri, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 78'inci ölüm yıl dönümünde, 'Yasta değil kavgadayız! Emperyalizme karşı ayaktayız!" yürüyüşü düzenledi.

TLB Bodrum Temsilciliği üyesi liseli öğrenciler, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 78'inci ölüm yıl dönümünde, 'Yasta değil kavgadayız! Emperyalizme karşı ayaktayız!" yürüyüşü yaptı. Ellerinde bayraklarla, Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan liseli gençler, Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki Tepecik Camii Meydanı'nda kadar yürüdü. Gençler, "Gençlik vatan savunmasında", "Asi her zaman Atasının yanında", "Millet ordu el ele, Tam bağımsız Türkiye", "Atatürk gençliği görev başında", "Liseler bizimle aydınlanacak" sloganları attı. Yürüyüş yapan liselere, çevredeki teknelerden de destek geldi, bir tekneden "Sarı saçlım mavi gözlüm" şarkısı çalındı.

Grup adına açıklama yapan TLB Bodrum Temsilcisi Yağız Coşkun, "Bugünümüzü kuran, şanlı kurtuluş mücadelemizin ve Cumhuriyet'imizin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 78.yılında saygı ve özlemle anıyoruz. Tarihe sığmayan büyük önderimiz, sadece ülkemize değil, Asya'ya ve bütün insanlığa büyük bir miras bırakmıştır. Bu miras bağımsızlık aşkı, vatan ve hürriyet davasına olan bağlılıktır. Emperyalizmi mahveden, denize döken kararlılık ve irade büyük önderimizin yaşam hikayesidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sinde ve Bursa Nutku'nda, gençliğe verdiği görev önümüzde dururken, Cumhuriyeti ve devrimleri emanet ettiği Türk Gençliği yas tutamaz. Türk gençliği yas mı tutacak. Bugün sadece Mustafa Kemal'in ölümünün 78. yılı değil. Aynı zamanda gençliğin, ondan bağımsızlık ve vatan bayrağını teslim aldığı gündür. Bugün, ülkemizi 4 bir yandan sarmak isteyen, emperyalizmin terör örgütlerine karşı görevimiz yeniden Mustafa Kemal olmaktır. Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet'e dört elle sarılmak ve bu büyük eseri gençliğe taşımak için Vatan savunmasında mücadele bayrağını yükseltmektedir" dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------

Yürüyüşten görüntü

Yağız Coşkun açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

==========================================================

Tokat'ta orman yangını

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde, akşam saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Niksar İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Serenli Beldesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeden dumanların yükseldiğini fark eden köylüler, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine bölgeye Tokat, Niksar ve çevre ilçelerin orman işletme ekipleri sevk edildi.

Arazinin engebeli olması nedeniyle alevlere güçlükle müdahale edildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yangından görüntü

-Köylülerin yangına müdahalesi

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

=====================================================

Anne ile oğlu sobadan sızan gazdan zehirlendi

NİĞDE'de kömür sobasından sızan karbon monoksit gazından zehirlenen 41 yaşındaki Yasemin Arvasi ve oğlu 13 yayındaki Ubeydullah Arvasi hayatını kaybetti.

Olay, İlhanlı mahallesi 173. sokaktaki apartmanın 3. katında meydana geldi. Eşi bir süre önce vefat eden Yasemin Arvasi, oğlu Ubeydullah ile birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre, anne Aravsi, dün akşam sobayı yanık şekilde bırakıp uyudu. Dün akşamdan itibaren anne-oğulun yaşadığı evin gece lambasının açık olmasından şüphelenen komşuları, kapıyı çalmalarına rağmen cevap alamayınca polise ve itfaiyeye haber verdi. Evin camını kırıp içeri giren itfaiye ve polis ekipleri, anne Yasemin ile oğlu Ubeydullah Arvasi'yi yerde hareketsiz şekilde yatar halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde anne ve oğulun kömür sobasından kaynaklı karbon monoksit gazından zehirlenmeleri sonucu öldükleri belirledi. Cenazeler, Niğde Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırılırken, anne Arvasi'nin 8 ay önce oğlu Ubeydullah ile kiraladıkları evlerine taşındıkları 2 çocuğunun ise İstanbul'da yaşadığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Ali KADI/ NİĞDE, -

===========================================================

Otobüsün altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bartın'da, kaldırım kenarındaki bir kişinin, şehir merkezinde hızla ilerlerleyen belediye halk otobüsünün altında kalmaktan son anda kurtulması güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, akşam saatlerinde Davut Fırıncıoğlu Caddesi'nde meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 74 H 0057 plakalı otobüs, İnkum duraklarından Kemerköprü durağına hızla ilerlerken güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, kaldırım kenarında bir kişinin otobüsün altında kalmaktan son anda kurtulduğu görülüyor. Otobüs, daha sora sürücüsünün aniden direksiyonu kırmasıyla dubalarla bölünen yolda ters şeride girerek yola devam etti. Belediye otobüsü daha sonra kendi şeridine girdi. Vatandaşlar, şehir merkezinde aşırı hız yapan sürücüye el kol hareketleriyle tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Halk otobüsünün hız yapması

-Vatandaşın son anda kaldırıma çıkması

Süre: 1.01 Boyut: 31.50

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersin Aslan Derik PKK Politika Güncel Haberler

title