Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Lice şehidi memleketine uğurlandı (3)ŞEHİT ASKER TOPRAĞA VERİLDİŞehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş'in cenazesi Huzurkent Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek, helallik alınmasının ardından Ulu Camii'ne getirildi.

Lice şehidi memleketine uğurlandı (3)

ŞEHİT ASKER TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş'in cenazesi Huzurkent Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek, helallik alınmasının ardından Ulu Camii'ne getirildi. Cenazenin camiye getirilişi sırasında şehidin babası Halil Bahşiş ile annesi Sultan ile yakınları sinir krizleri geçirip gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenine Vali Özdemir Çakacak, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, ailesi ve vatandaşlar katıldı. Vali Çakacak şehidin babası ve annesini teselli ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Mersin Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Ramazan Bahşiş,  götürüldüğü Huzurkent Merkez Aile Mezarlığı'nda  gözyaşları arasında toprağa verildi.  Türk bayrağı açan vatandaşlar da attıkları sloganlarla terör örgütüne lanetler yağdırdı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tabutun askerlerin omzunda taşınması

Cenaze namazının kılınması

Şehit annesinin ağlaması

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 05'     BOYUT: 462 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN-Mustafa İNSAN/MERSİN,

=======================================

Kışladaki zehirlenme şüphesiyle gözaltına alınan 24 kişi sağlık kontrolünde (3)

ASKERLERİN TAMAMI TABURCU EDİLDİ

Manisa'da 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlerden tedavisi tamamlanan son 3'ü de taburcu edildi. Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki zehirlenen askerden tamamının tedavilerinin ardından birliklerine döndükleri bildirildi.

"ORTADA BİR SUÇ VAR ÜSTÜ KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Konuşla ilgili açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise rahatsızlanan askerlerden alınıp teste gönderilen örneklerin kültür sonuçlarının 72 saatte belli olacağını söyledi. Tahlil sonuçlarının 22 Haziran Perşembe günü çıkmasını beklediklerini belirten Milletvekili Biçer, "Her şeyin üstünü kapatmaya çalışıyorlar. İlk olayda kültür sonucu 72 saat sonra belirlenmişti. Zehirlenmelere, salmonelle bakterisini neden olduğu belli olmuştu. Ama sonuçları hastalara vermediler. Hastalar, başhekime gittiklerinde 'Gidin mahkeme kararı çıkarın' dediler. Kültür sonuçları, 22 Haziran Perşembe sabahı belli olur. Hastaların gaitalarından yapılan kültürler, o zamana kadar üremiş olacak. Adli olay olduğu için numuneler hem hastane hem de Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gidiyor. Gıdalardan alınan numuneler ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın laboratuvarlarına gönderiliyor. En sağlıklı kültür sonucu 72 saatte çıkar. Çünkü, bakteri varsa 72 saat üremesi için beklenmesi gerekiyor. Sonuçları hem ben hem de hasta yakınları isteyecek. Ortada bir suç var, üstü kapatılmaya çalışılıyor. O tetkikleri yayınlamıyorlar" diye konuştu.

İHALE ELEŞTİRİSİ

İhalelerin bu aşamadan sonra Kamu İhale Yasası'na uygun yapılmayacağına dair açıklamaları da eleştiren Biçer, "Kamu İhale Yasası'nda bunların elini ayağını bağlayan bir iki madde var. Onu by-pass etmiş olacaklar. Tamamen pazarlık usulüne geçiyorlar. Bu da malı en ucuza almak anlamına geliyor" dedi.

Haber: Nermin UÇTU / MANİSA,

=======================================

Kışladaki zehirlenme şüphesiyle gözaltına alınan 24 kişi sağlık kontrolünde (4)

GÖZALTI SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa'da 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinin ardından çok sayıda askerin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının 40'a yükseldiğini söyledi. Başsavcı Şimşek, "Manisa merkezinde, sorumlu gördüğümüz yemek şirketinin bazı çalışanları var. Onlar da gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 40'a yükseldi" dedi.

Haber: MANİSA,

=======================================

Boğulma tehlikesi atlatan Melek bebek için seferber olundu

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nden çıkılan umut yolculuğunda boğulma tehlikesi geçiren Suriyeli 4 aylık Melek Assayyol bebek, hastanede yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü.

Geçen perşembe günü Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir grubun içinde bulunduğu lastik bot alabora oldu. Bottaki grubu, sahil güvenlik ekipleri kurtardı. Boğulma tehlikesi yaşayan Suriyeli 4 aylık Melek Assayyol bebek için ekipler seferber oldu. Saat 08.00'de Çeşme Devlet Hastanesi'ne getirilen Melek bebek, müdahaleyle hayata döndürüldü. Tedavisi tamamlanan Melek Assayyol bebek taburcu edildi; ailesiyle birlikte İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

"VÜCUT ISISI 34-35 DERECEYDİ"

Çeşme Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Kartal, Suriyeli ailenin yurt dışına kaçmaya çalışırken, Melek bebeğin suda boğulma tehlikesi atlatması üzerine jandarma tarafından hastaneye getirildiğini belirterek, "Melek bebek, ilk geldiğinde tamamen mor, üşüme ve titremesi olan bir kız çocuğumuzdu. Hemen ilk müdahalesini yaptık. Oksijen desteği verdik. Vücut sıcaklığı 34-35 dereceydi. Vücut ısısını arttırmaya çalıştık" dedi.

"SERUM TEDAVİSİYLE NORMALE DÖNDÜRDÜK"

Melek bebekte beslenme eksikliği de belirlediklerini ifade eden Dr. Kartal, "Ailesi Melek bebeği, yaşadıkları koşullardan dolayı çok besleyememiş. Boğulma tehlikesi geçirmesinden dolayı da kan şekeri 300-350'lere kadar yükselmişti. Değerler, normal değerlerin çok üzerindeydi. Bu değerler, vücudun hem yeterli beslenemediğini hem de sıvı kaybı olduğunu gösteriyordu. Çocuğu, servisimize yatırdık. Oksijen desteğiyle, vücut ısısının artmasını sağladık. Kan değerlerini ve böbrek fonksiyonlarını yerine getirmek için serum tedavisine başladık. Ailesinden öğrenebildiğimiz kadarı ile iyi beslenemediği, ishal nedeniyle sıvı kaybı olduğu ve genel durumunun bozukluğunun bu nedenlerle olduğunu gördük. Serum tedavisi ile böbrek fonksiyonları normale döndü. 350'lerde olan kan şekeri, serum tedavisi ile normal sınırlara döndü. Metabolik problemleri toparladıktan sonra, hastamızı taburcu ettik" diye anlattı.

"YAŞAM ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEK GEREK"

Melek bebek gibi birçok göçmen çocuğunun zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalıştığı belirten Dr. Kartal, "Çocuk sağlığı açısından mültecilerin yaşam koşullarını biraz daha iyileştirmek gerekli. Ne yazık ki Çeşme Devlet Hastanemiz mültecilerin kaçma hattında olduğu için çok fazla boğulayazma nedeniyle acil servisimize başvuru oluyor. Hem çocuk sağlığını geliştirmek açısından, hem de üzücü, yüreğimizi burkan haberleri okumamak açısından tedbirler arttırılabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

"5.5 AYDA 3 BİN 553 MÜLTECİNİN TEDAVİSİ YAPILDI"

Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Atıl Birol ise, Dünya Mülteciler Günü'nde Melek bebek gibi mülteci çocukların yaşadıklarına dikkat çekerek, "Misafirperverliği ile bilinen Türkiye'mizde, biz de Çeşme Devlet Hastanesi ekibi olarak, üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. 2016 yılında 6 bin 175 mülteci hasta hastanemizde muayene olmuş ve tedavisi yapılmıştır. 2017 yılında da, yılbaşından bu yana geçen 5.5 aylık süreçte de 3 bin 553 mülteci hastanın muayene ve tedavisi yapıldı. 9 Nisan 2017'de, ne yazık ki bir mülteci annenin bebeği ölü olarak doğdu. 21 Mart 2017'de ve 13 Haziran 2017 tarihlerinde de 2 mülteci anne kız çocuğu dünyaya getirdiler. 15 Haziran 2017 tarihinde de suda boğulma tehlikesi geçiren 4 aylık Suriyeli Melek bebeğimizi tedavi ederek hayata bağlamanın haklı gururunu, Çeşme Devlet Hastanesi ekibi olarak yaşıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Dr. Mustafa Kartal ve Op. Dr. Atıl Birol'un röp.

İki ayrı güvenlik kamerası

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir),

=======================================

Suriyeli kağıt toplayıcıları kavga etti: 1 ölü

GAZİANTEP'te sokakta kağıt toplayan Suriyeli iki kişi arasında çıkan kavgada bıçaklanan 24 yaşındaki Abdurrahman Halaf yaşamını yitirdi.Olay, öğleden sonra Şahintepe Mahallesi'nde meydana geldi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'te barınan Suriyeli kağıt toplayıcıları, atık kağıtların atıldığı bir konteynerin önünde karşılaştı. Aralarında kağıt toplama konusunda anlaşmazlık çıkan Abdurrahman Halaf ve ismi belirlenemeyen kişi arasında tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle öfkelenen 30 yaşlarındaki kimliği henüz belirsiz Suriyeli, yanında bulundurduğu bıçakla Abdurrahman Halaf'ı göğsünden bıçaklayıp kaçtı. Göğsüne isabet eden 3 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Halaf, çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla bölgedeki özel bir hastaneye götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Halaf, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Halaf'ın cesedi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, ölüm haberiyle gelen yakınları gözyaşı döktü. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Halaf'n ölümüne yol açan kağıt toplayıcısının kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olay yeri

Acil servis

Halaf'ın yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Huzurkent Çeşme Lice Politika Güncel Haberler

title