Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)GAZİANTEP'TE GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİ KURTARILDI GAZİANTEP'te özel bir kolejin bahçesinde meydana gelen göçükte enkaz altında kalan Suriyeli işçi kurtarıldı.

1)GAZİANTEP'TE GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİ KURTARILDI

GAZİANTEP'te özel bir kolejin bahçesinde meydana gelen göçükte enkaz altında kalan Suriyeli işçi kurtarıldı.Olay, öğle saatlerinde Atatürk Mahallesi'nde bulunan özel bir kolejde meydana geldi. Kolejin bahçesinde kanalizasyon çalışmasının yapıldığı sırada, toprağın kayması sonucu göçme oldu. Kanalizasyon inşasında çalışan 2 Suriyeli işçi enkaz altında kaldı. Suriyeli işçilerden İbrahim Abdullah kendi çabalarıyla enkazdan çıkarken, kuzeni olan 18 yaşındaki Zekeriya Ubey Toprak ise beton yığınlarının altında kaldı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kolejin etrafında polis güvenlik önlemi alırken, AFAD ve itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan Zekeriya Ubey'a ulaşmaya çalıştı. Kepçe ve iş makinelerinin yardımıyla 2 saat süren kurtarma çalışması sonunda enkaz altında mahsur kalan Ubey'e ulaşıldı. İtfaiye ve AFAD ekipleri tarafından enkaz altından kurtarılan Ubey, sedyeyle ambulansa taşındı. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye götürülen Ubey'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, kanalizasyon çalışması yapıldığı esnada göçük olduğunu kaydederek, 2 saat süren çalışmayla enkazda mahsur kalan işçinin kurtarıldığını söyledi. Soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Göçüğü oluğu yer

Ekiplerin çalışmaları

Göçük altından çıkarılan yaralı

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

İtfaiye Daire Başkanının konuşması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Metin Faruk TAMER Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 145 MB

=====================================================

2)İZMİR'DE EL-NUSRA OPERASYONU

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, El-Nusra terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, Menemen'de bu sabah, El-Nusra terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda çatışma bölgelerindeki örgüt üyeleriyle birlikte hareket ettikleri belirtilen 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve örgütsel materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------

Operasyondan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

=================================================

3)AK PARTİ ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ADAYI LEZGİN ADIYAMAN KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

AK Parti Şırnak Milletvekili adayı ve Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman'ın yeğeni Lezgin Adıyaman, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Tümgeneral Veli Tarakçı ile birlikte Adıyaman'ın taziyesine katıldı. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde, AK Parti'den Şırnak'tan 3'üncü sıra milletvekili adayı olan Lezgin Adıyaman, dün akşam Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ayvalık Köyü'ndeki evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla hemen Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Adıyaman, buradaki doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yapılan otopsinin ardından dün gece Ayvalık Köyü'nde defnedilen Lezgin Adıyaman için bugün Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman'ın evinde taziye kuruldu.  Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeral Veli Tarakçı, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım ve Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ile bazı kurum temsilcileri, helikopterlerle Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ayvalık Köyü'ne geldi. Jirki Aşiret lideri Tahir Adıyaman ve aşiretin önde gelen isimleri tarafından karşılanan Vali Aktaş ve beraberindekiler, daha sonra taziyede merhum Lezgin Adıyaman ruhuna fatiha okudu. Bir süre burada taziyede kalan Vali Aktaş ve bareberindekiler, daha sonra helikopterle Şırnak'a geri döndü.

Görüntü Dökümü

Vali Aktaş ve bareberindekilerin taziye yerine gelmesi

Vali Aktaş ve beraberindekilerin taziyede karşılanması

Alınan sıkı güvenlik önlemleri

Taziyede dua edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAN (Şırnak), -

===============================================================

4)FETÖ'NÜN PARA KASASI OLDUĞU BELİRTİLEN ZANLI, İZMİR'DE YAKALANDI

ÇANAKKALE İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin mali sorumlusu olduğu öne sürülen 42 yaşındaki A.A.'yı (Ahmet Asam), 'İl Ablası Yardımcısı' olduğu belirlenen eşi H.A.'yı (Hilal Asam) (41) ve 'İl İmamı' olduğu gerekçesiyle aranan A.Ü.'nün (Abdullah Ürker) özel hizmet sorumlusu A.P.'yi (Ali Posbıyık) (27) İzmir'de yakaladı. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün önemli kademesinde yer aldığı belirtilen 3 kişi polis tarafından yakalandı. Çanakkale İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla yapılan operasyonda, örgütün 'gaybubet' yani güvenli konut olarak belirlediği İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki eve, saat 02.00'de, baskın yapıldı. KOM Şube ekipleri, evde saklanan ve iddiaya göre örgütün il imamının altında çalıştığı ve para kasası olduğunun belirlendiği belirtilen mali sorumlu A.A., 'il ablası yardımcısı' olduğu gerekçesiyle H.A.'yı ve aranan il imamı zanlısının özel hizmet sorumlusu olduğu belirtilen A.P.'yi yakaladı. Çanakkale Emniyetine getirilen şüphelilerden ilk olarak adliyeye sevk edilen H.A., tutuklandı. Diğer şüpheliler de işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

A.A. ve A.P.'nin adliyeye getirilmelerinden görüntü

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

==============================================================

5)FETÖ DAVSINDA TUTUKLU HACI BOYDAK: TAHLİYE TALEBİM YOK

KAYSERİ'de aralarında tutuklu işadamları Hacı, Memduh, Şükrü, Bekir Boydak ve Hamdi Kınaş'ın da bulunduğu 15'i tutuklu 68 sanıklı FETÖ/PDY davasının 4'ncü duruşmasının 4'ncü gününde tanıkların dinlenmesin ardından tutuklu sanıklarını durumuna ilişkin savunma aldı. Tutuklu işadamı Hacı Boydak, tahliye talebinin olmadığını söyledi. Kayseri 2'nci Ağır ceza Mahkemesi'nden Pazartesi günüden bu yana devam eden 68 sanıklı FETÖ davasında 60'a yakının tanığın dinlenmesinin ardından davanın sabahki bölümünde savcılık tutuklu Boydakların ve diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Savcılığın talebi üzerine savunma yapan tutuklu sanıklardan Hacı Boydak, Sincan Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada tahliye talebinin olmadığını söyledi.

MEMDUH BOYDAK: SON ANA KADAR AİHM'E GİTMEYECEĞİM

Duruşmada, Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak ise tutukluluk halinin devamına ilişkin savcının talebi üzerine yaptığı savunmasında son ana kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitmeyeceğini söyledi. Memduh Boydak, şunları söyledi:

"26 yıl bu ülke için çalıştım. Kayseri'ye bir sürü üniversite kazandırdık. Son ana kadar AİHM'e gitmeyeceğim. Devletimin yargılamasına güveniyorum. Ben suç işlemedim. Yaşanan olay sonrası birçok kişi bize küfür etti. Devletim ve milletim için canımı veririm ama haksız yere saçımdan bir tel alınırsa kimse kusura bakmasın orada dur derim. Abim Hacı Boydak hastadır. Ancak, kendisi hasta olduğu için aklanarak çıkmak istiyor. Cezaevindeki 4 Boydak soyisimli kişi nedeniyle devletin KDV gelirinden dolayı 3 milyar TL zararı vardır. Birileri tarafından günah keçisi seçildik. Ahrette hakkımızı soracağız. Masak raporları evlere şenlik. İnsanların adı başına bela olur muymuş? Gördük ki olurmuş. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum. Bank Asya için attığım tweetten bahsedildi. Bank Asya'nın kapanması işime gelmiyordu. Ticari kaygı ile bu tweeti attım. Bankanın sahiplerinin cemaat olduğunu bilmiyordum.ö

ŞÜKRÜ BOYDAK: GURURUMA DOKUNUYOR

Tutuklu Boydak Holding Eski Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Boydak ise gözyaşları içerisinde yaptığı savunmada " Dinlenen hiçbir tanık benim terör örgütü üyelim olduğunu söylemedi" dedi. Şükrü Boydak savunmasında şunları söyledi:

"Cezaevine girdim ve hafızam sıfırlandı. 35 polis aracının 10 tanesini Boydak ailesi olarak karşıladık. Diğer araçları da saniyecilerimiz aldı. 13 aydır tutukluyum. Ağrılarım var. İlaçlarla ayakta duruyorum. Bir sene önce trilyonluk adamdık. Şimdi mağdur olduk. Bazı medya kuruluşları öküz altında buzağı arıyor. Terör örgütü üyeliği ile yargılanmam gururuma dokunuyor. Bir suçumuz varsa bizi cezalandırın. Bizim suçumuz yok. Hiçbir suçum olmadığı halde evde hapis cezasına bile razıyım."

Tutuksuz yargılanan Boydak Holding Eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise savunmasında  "FETÖ hepimizi derin mağduriyetlere bıraktı. Kırmızı kitap meselesi ile ilgili geri çekilmemiz, sadece şahsımın değil tüm Boydak ailesinin duruşudur. İş adamının tarafı devlettir. Boydak ailenin düşüncesi, düzenlediğim basın toplantısı ile söyledim. Bizi devlet ile karşı karşıyaymışız gibi algı yaratılmaya çalışıyorlar. Biz, işimizi, aşımız ön plana aldıkö dedi.

Yargılama diğer tutuklu sanıklarının durumlarına ilişkin savunmalarını vermesi için duruşmanın öğleden sonra devam etmesi kararlaştırırken ilerleyen saatlerde tutukluluk durumu ile ara karar verilmesi bekleniyor.

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lezgin Adıyaman Mehmet Aktaş Hacı Boydak Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title