Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NAS KALP KRİZİ GEÇİRDİ ŞIRNAK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, evinde kalp krizi geçirdi.

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NAS KALP KRİZİ GEÇİRDİ

ŞIRNAK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, evinde kalp krizi geçirdi. Rektör Prof. Dr. Nas, yapılan ilk müdahale ardından helikopterle Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, bugün saat 14.00 sıralarında evinde kalp krizi geçirdi. Rektör Prof. Dr. Nas'ın rahatsızlanmasıyla sağlık ekiplerinin evinde yaptığı ilk müdehale ardından ambulansla önce Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Rektör Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, daha sonra helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi'ne getirilirek tedavi altına alındı. Rekör Prof. Dr. Nas'ın Diyarbakır'daki tedavisinin devam ettiği ifade edildi.

REKTÖR KURTARILAMADI

Şırnak'ta, evinde kalp krizi geçiren ve Şırnak'ta yapılan ilk müdahalenin ardından helikopter ile Batman'daki özel bir hastaneye kaldırılan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Hastaneden görüntüler

Haber: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

=====================================================

'HERO' TİŞÖRTLÜ ÖĞRENCİYE SINAV ÇIKIŞI GÖZALTI

ADANA'da, Dikey Geçiş Sınavı'na (2017-DGS) üzerinde 'Hero' yazan tişörtüyle giren Şahin B., çıkışta polis ekiplerince gözaltına alındı.

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri amacıyla düzenlenen DGS'ye girmek için merkez Çukurova İlçesi'ndeki bir okulda giden Şahin B., ihbar üzerine polis ekipleri tarafından sınav çıkışında gözaltına alındı. 100. Yıl Polis Merkezi'ndeki işleminin ardından Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen üzerinde 'Hero' yazılı tişört bulunan Şahin B., basın mensuplarının sorusunu, "Enteresan bir durummuş. Ben televizyonda hiç görmedim. Bilmeden giydim" dedi. Şüpheli, daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Şüphelinin adli tıptan çıkışı

Adli tıp tabelası

Adli tıp dış görüntüsü

Haber: Salih ÜÇTEPE - Kamera: Eser PAZARBAŞI / ADANA,

=====================================================

ADANA'DA 'HERO' TİŞÖRTÜ GİYEN 3 GENÇ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ADANA'da dün akşam saatlerinde üzerinde 'Hero' yazılı tişört giydikleri gerekçesiyle gözaltına alınan yaşları 16-20 arasında değişen 1'i kız, 3 genç, adliyeye sevk edildi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenlenmesiyle ilgili Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık eski Astsubay Gökhan Güçlü'nün üzerinde Türkçe 'Kahraman' anlamına gelen 'Hero' yazılı tişört ile gelmesi gündemi sarsmıştı. Daha sonra Adalet Bakanlığı, tüm Cumhuriyet Başsavcılıkları'na gönderilen genelge ile FETÖ/PYD ve diğer terör örgütü mensubu tutukluların kamuoyunu ve davaları etkilemeye yönelik mesaj içerikli kıyafetlerinin toplatılmasını istedi.

Dün akşam saatlerinde üzerinde 'Hero' yazılı tişört giyen 16 yaşındaki G.B. adlı kız ile 20 yaşındaki M.A. ve 17 yaşındaki S.E.G., devriye gezen polis ekiplerince gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen gençler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Dün geceden bu yana gözaltında tutulan ve sorgulanan 3 kişi, 'Örgüt propagandası' yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

1 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

Ayrıca bugün öğlen saatlerinde Dikey Geçiş Sınavı'na, üzerinde 'Hero' yazan tişörtüyle giren ve ihbar üzerine gözaltına alınan Şahin B.'nin ise sorgusu devam ediyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Şüphelilerin adli tıpa girişi

Şüphelilerin adli tıptan çıkışı

Şüphelilerin polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Haber: Salih ÜÇTEPE - Kamera: Eser PAZARBAŞI / ADANA,

=====================================================

MERSİN PLAJLARI DOLDU TAŞTI

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi sahilleri, sıcaktan bunalanlarla doldu.

Hava sıcaklığının, yüksek nemle birlikte 40 derece hissedildiği bulduğu kentte, sahiller tamamen dolarken, ortaya ilginç görüntüler çıktı. Mezitli'deki Soli, Tece ve 100'üncü Yıl sahillerinde yörede oturanlarla birlikte denize giren Suriyeliler, hafta sonunun tadını çıkardı. 167 bini kayıtlı olmak üzere yaklaşık 320 bin Suriyeli'nin yaşadığı kentteki plajın çevresinde yer alan parklarda ise birçok Suriyeli aile piknik yaptı, bunaldıkça deniz girdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Sahilden görüntüler

-Denizden görüntüler

Kara çarşafla denize girenler

-Kıyafetle denize girenler

-Güneşlenenler

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 01: 53  BOYUT: 62 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=====================================================

KARPUZLAR KOYUNLARA KALDI

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde sıcak nedeniyle eriyen ve tarlada kalan karpuzlar koyun yemi oldu.

Serik'e bağlı Abdurrahmanlar Mahallesi'nde bir çiftçiye ait 10 dönüme yakın tarlada ekili karpuzlar sıcak nedeniyle eridi. Tarlada kalan karpuzlar bölgedeki hayvanların yemi oldu.

Mahallede çobanlık yapan Ali Maşa, "Çiftçiler her zaman zor şartlarda üretim yapıyor. Ürettiği mahsul para etmiyor. Bu vatandaşımızın da ektiği karpuz havanın aşırı sıcak olmasından dolayı tarlada kaldı. Ben de bu yörede çobanlık yaptığım için koyunlarımı karpuz tarlasında otlatıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Karpuz tarlasında koyunlar karpuzları yerken

Detay görüntüler

RÖP: Ali Maşa (çoban)

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Nuri Nas Diyarbakır Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title